agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2015, 05:07   #1
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
400 m2 açık alan tavuklara yetmez sanırım. 4,5 dönümlük bahçemde 30 tavuk, 5 horoz, 1 erkek ördek, 5 dişi ördek besliyorum. Özellikle kışın yeşillik bulmakta zorlanıyorlar. Günde 3 kez buğdayla beslemek zorunda kalıyorum. Kışın aldığım günde en fazla 13 yumurta. Tabi kapalı alanı ısıtırsanız daha fazla verim sağlayabilirsiniz. Benimkiler kümeslerinde ve ağaçlarda uyuyorlar.

Sonbaharda bahçeye buğday ekebilir, yaprakları çıkana kadar kısım kısım bu alanları kapatabilirsiniz. Bir alandaki buğday yapraklarını yediklerinde bu alanı kapatıp diğerini açabilirsiniz. Buğday sürekli uzadığından kışın ot ihtiyaçlarını bir ölçüde karşılarlar.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2015, 09:59   #2
Yeni Üye

cavcilar's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
400 m2 açık alan tavuklara yetmez sanırım. 4,5 dönümlük bahçemde 30 tavuk, 5 horoz, 1 erkek ördek, 5 dişi ördek besliyorum. Özellikle kışın yeşillik bulmakta zorlanıyorlar. Günde 3 kez buğdayla beslemek zorunda kalıyorum. Kışın aldığım günde en fazla 13 yumurta. Tabi kapalı alanı ısıtırsanız daha fazla verim sağlayabilirsiniz. Benimkiler kümeslerinde ve ağaçlarda uyuyorlar.

Sonbaharda bahçeye buğday ekebilir, yaprakları çıkana kadar kısım kısım bu alanları kapatabilirsiniz. Bir alandaki buğday yapraklarını yediklerinde bu alanı kapatıp diğerini açabilirsiniz. Buğday sürekli uzadığından kışın ot ihtiyaçlarını bir ölçüde karşılarlar.
Sevgili sakagun ilginize teşekkür ederim öncelikle. (bahçemiz 10 dönüm ve hiç tarım yapılmamış kışa girmeden ilk kez sürümü yapıldı) dediğiniz gibi 400 m2 alanın yetmeyeceğini düşünüyorum bende, gün içerisinde tüm bahçeye salıp geri kalan zamanlarında ve soğuklarda kapalı alan için nasıl bir kümes inşa etmeliyim ahırın içerisini tavukların şartlarına göre nasıl dizayn edebilirim. Tavuk arkadaşların rahat edebileceği en konforlu ve en ekonomik yaşam alanı oluşturmak amacım.

cavcilar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025