![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2013
|
sayın lizboon kazlar kuluçkaya yattıktan sonra suya ya da havuza girmemeleri gerekiyormuş, sizce böyle birşey var mı? bir de döllenmiş yumurtaları nerede ve hangi şartlarda muhafaza edelim, kaz kuluçkaya yatıncaya kadar? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Programda seyretmiştim kaz yumurtalarını kuluçka makinesine koyduktan belli bi gün sonra suyla ıslatıyolar nem ihtiyacı fazlaymış kaz yumurtasının bunu da doğal kuluçkada kazlar suya girerek yapıyolar yani kazlarınız yatınca suya da girseler hiç bişey olmaz benimkiler hep giriyolardı ![]() Yumurtaları büyük sepete koyardık içine eski kazak falan sererdik sonra başka bi kazakla üstünü örtüp karanlık serin yerde saklardık arada çeviriyoduk sadece bukadar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
ben sudan uzak tutmuyorumçünkü sayın bay tömürcek'in dediği gibi kaz yumurtası kuluçka sırasında nem ister. yumurtaları da toplamıyorum. her dişi kendi kafasına göre saklıyor. kuluçka sonrası çıkım performansını paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
merhaba kaz kendini arada ıslatır yumartaların üstüne yatar,yumurtalar daha rahat çıksın diye ayrıca yumurtaları elinizle ellememeye özen gösterin eldivenle elleyin insan kokusunu almamaları gerekiyor yumurtaları güneş görmeyen bir yerde muafaza edebilirsiniz.saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Perde Arası Şişmesi
Arkadaşlar merhaba, 1 hafta önce aldığım kaz yavrusunu bir arkadaşıma verdim. Ancak öldü diye bahçeye koymuş. Bende onu ısıttıkça kendine geldi. Zamanla perde araları su toplamış gibi oldu. Ne yapmam gerekli? Teşekkür ederim. Not: Ne ile beslemeliyim, bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Besleme konusuna gelince biz kazlara çıkınca hamur yedirirdik. Hamur dediğim su ve undan tuzsuz hamur yapardı annem onu açıp ya sobanın ya sacın üstünde pişirir ince ince keser haşlardı kaz yavruları 3 4 gün bunu yerdi sonra bu hamura yavaş yavaş yem karıştırır verirdik 1 haftalık olduklarında hamuru vermezdik, sadece yem yerlerdi alştıktan sonra. Yem olarak civciv ya da hindi yemi verin farketmez kolay gelsin gelişmelerden haberdar edin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|