agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni72Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-09-2011, 22:13   #1
Ağaçsever

idcevi's Avatar

Giriş Tarihi: 15-11-2008
Atak, Atak-S ve Atabey ırkı tavukların yumurta veriminin iyi olduğu ama yumurtalarından kendi özelliklerini taşıyan bireylerin yetişmeyeceği, her defasında TAE'den yumurta ya da civciv alınması gerektiğini söylüyorlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla ülkemizde Light sussex ırkının çok fazla geçmişi yok, dolayısıyla bu konuda yapılmış araştırma da olmadığını biliyorum (Dilerim vardır da benim haberim yoktur, birileri bulup bizi aydınlatır) o yüzden bildiklerimiz sadece literatürde yazılanlar. Dilerim birileri bu konu üzerinde çalışmalar yapar ya da yapıyordur.

idcevi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2011, 22:37   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 20-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idcevi Mesajı Göster
Atak, Atak-S ve Atabey ırkı tavukların yumurta veriminin iyi olduğu ama yumurtalarından kendi özelliklerini taşıyan bireylerin yetişmeyeceği, her defasında TAE'den yumurta ya da civciv alınması gerektiğini söylüyorlar, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

Bildiğim kadarıyla ülkemizde Light sussex ırkının çok fazla geçmişi yok, dolayısıyla bu konuda yapılmış araştırma da olmadığını biliyorum (Dilerim vardır da benim haberim yoktur, birileri bulup bizi aydınlatır) o yüzden bildiklerimiz sadece literatürde yazılanlar. Dilerim birileri bu konu üzerinde çalışmalar yapar ya da yapıyordur.
Abi bende hibrit olarak alırsan dediğin şekilde oluyor diye biliyorum. Ama büyük ihtimalle damızlık ebeveyn olarak alırsan üreme devam eder.

TAVUKULUK ARATIRMA STASYON MDRL

SametAras Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025