agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Cereus, Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/6527.htm)

Zafer İnandıklı 17-07-2013 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1180886)
Zafer abi bence bu çiçek gibi ya... Bir de ben bunu saksı ve toprak bulamadığım için küçük bir peynir kutusuna ve cocopeat e dikmiştim. Şimdi büyük saksıya aktarsam nasıl olur. cocopeat dağılır ama aktarırken zaten toz gibi birşey... Napsam ki?

Uçlardaki açılma çiçek olduğunu gösteriyor. İnşaallah öyledir.
Şimdilik öyle kalsın, üzerine biraz toprak ilâve edin. Yerinden oynatmak riskli olur.

Zafer İnandıklı 26-08-2013 21:41

2 Eklenti(ler)
Bu yıl'ın üçüncü şov'u.
İkincisini elimizde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraflayamamıştık.
Ana Kraliçe beş. Prenses üç çiçek...

milaca2010 26-08-2013 22:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1193355)
Bu yıl'ın üçüncü şov'u.
İkincisini elimizde olmayan nedenlerden dolayı fotoğraflayamamıştık.
Ana Kraliçe beş. Prenses üç çiçek...

Mükemmel çiçeklenmiş sn Zafer İnandıklı; emeklerinize sağlık.

Muda 27-08-2013 10:04

Mükemmel görüntüler. Bir de çiçekleri biraz daha üzerlerinde kalsa. Bazı insanların bakımlarından veya sevgilerinden sanırım çiçekleri çok güzel olur. Aynı çiçeği başkası alsa veya dikse ne kadar yaparsa yapsın öldürür. İyi bir gelişim göstermez. Güler hanım atlasta siz de gördüğüm kadarı ile bir gecelik gelinde ekol haline gelmiş durumdasınız. Türkiye'nin her tarafına nerede ise çiçekler yayılmaya başlamış durumda. Eskişehir toplantısında Güler hanımın getirdiği atlas çelikleri filizlendiler. Yeni bir paylaşım yaparsanız ben de yetiştirmek isterim.

sakdag 27-08-2013 11:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1193464)
Mükemmel görüntüler. Bir de çiçekleri biraz daha üzerlerinde kalsa. Bazı insanların bakımlarından veya sevgilerinden sanırım çiçekleri çok güzel olur. Aynı çiçeği başkası alsa veya dikse ne kadar yaparsa yapsın öldürür. İyi bir gelişim göstermez. Güler hanım atlasta siz de gördüğüm kadarı ile bir gecelik gelinde ekol haline gelmiş durumdasınız. Türkiye'nin her tarafına nerede ise çiçekler yayılmaya başlamış durumda. Eskişehir toplantısında Güler hanımın getirdiği atlas çelikleri filizlendiler. Yeni bir paylaşım yaparsanız ben de yetiştirmek isterim.

Sayın Muda, kalbiniz çok temizmiş derler ya; yetiştireceksiniz zaten. :D;) Benim bitkim de Zafer Abi kaynaklı.

sakdag 02-09-2013 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1180886)
Zafer abi bence bu çiçek gibi ya... Bir de ben bunu saksı ve toprak bulamadığım için küçük bir peynir kutusuna ve cocopeat e dikmiştim. Şimdi büyük saksıya aktarsam nasıl olur. cocopeat dağılır ama aktarırken zaten toz gibi birşey... Napsam ki?

Sayın Fatitoo, bitkinizin son durumu nedir? Tomurcuk büyüyor mu?

incii 02-09-2013 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1195409)

Tesadüfen bende bu soruyu soracaktim :p, insallah cicek acmistir diyorum. Bu arada seninki ne alemde sagdag? Ben bitkimin cicegini artik seneye görürüm diyerek suan sadece hizlica gelisimiyle yetiniyorum :).

sakdag 02-09-2013 12:09

7-8 adet tomurcuk oluşumunu -evde olamadığımdan dolayı- sulama düzensizliğinden kaybettim. Yaz başında komşuma emanet ettiğim bir çok bitkim fazla sulamadan çürüdüğü için susuz kalmasını yeğledim. Maalesef çiçek göremiyorum bu sene İncii hanım... :( Sağlık olsun en azından bitkim sağlam.

incii 02-09-2013 12:15

Üzüldüm ama saglik olsun sakdag, bu bitkinin okadar güzel yaprak sekli varki cicegini görmesem bile hayranlikla izliyorum onu :). Diyer bitkiler gibi nazlida deyil seneye insallah nasip kismet diyelim.

fatitoo 02-09-2013 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1195409)

Maalesef; bitki, tomurcuğunu besleyemedi. Fazla büyümeden sararıp düştü.

cemo 05-10-2013 18:26

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakdag (Mesaj 1179011)
çok yüksek olduğu için en az kendi boyunda destek gerekiyor, şu duvara dayalı duruyor ama durumundan memnun değilim. Bu oku, bir metre civarindan kessem, yapraklanma yapar mı? Ve bitkiden ayıracağım diğer kısımı köklendire bilir miyim? Bu konudaki tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

Sevgili sakdağ

Benim gelin de seninki gibi uzadı gitti. Çiçeğinide açtı, ama duvara yaslamadan durmuyor devriliyordu. Çiçek geçtikten sonra saksıdan 10 cm yukarısından kestim. Kestiğim parçayı ayrı saksıya diktim. Dün ne göreyim tomurcukkk. Çok şaşırdım, kök yapamamıştır ama tomurcuk gayet sağlıklı. Bakalım açtığını görecekmiyim.

Diğer saksıdaki ana gövde de gözler oluşmaya başlamış. Yakında yeni sürgün cıkartacak anlaşılan.

günebakan 05-10-2013 23:24

Benimki nedense çiçek yarine habire yaprak çıkarıyor bakalım bu gelin naz yapmayı bırakıpta ne zaman çiçek açacak

cemo 05-10-2013 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 1206203)
Benimki nedense çiçek yarine habire yaprak çıkarıyor bakalım bu gelin naz yapmayı bırakıpta ne zaman çiçek açacak

Kaynana nazlı ki, gelin de nazlı olmuş:))

fatitoo 08-10-2013 10:31

1 Eklenti(ler)
Zafer abiciğim,
Tek gecelik gelinim yeni uzantı verdi hala kokopeat te ama. Toprağını değiştirmek istiyorum baharı bekleyeceğim sanırım. bu arada dışarıda soğuğa dayanabilir mi? Şanlıurfa'da sıcaklık bugünlerde; gündüz 18 derece, gece ise 10derece civarı.İleride tabi daha da soğuyacak, ayrıca bizin lojmanın olduğu bölge çok rüzgarlı. ne yapmalıyım?

hira 08-10-2013 11:03

Benim
gelinim 9. doğum günü toplantısından getirdiğim saksı ve toprağıyla,
aydınlık ama güneş almayan bir yerde evin içinde duruyor, saksıda üç kök
vardı bugün bir tanesini
ayırmak istiyorum. Güneş alan bir yerde tutacağım, aradaki gelişim farkı
nasıl olur bilmiyorum, hem bunu öğrenmek, hemde bir tane yedeklemek
adına yapacağım bu işlemi.

tekrar tekrar teşekkür ediyorum sevgili Zafer abi:)

çiçekten daha çok mutlu edemez beni hiçbir hediye.

Zafer İnandıklı 08-10-2013 13:12

Akdeniz bölgesinde yaşamayanlar, bu bitkiyi kış'ın kapalı mekâna alsınlar...

Zafer İnandıklı 08-10-2013 13:14

2 Eklenti(ler)
Saat: 13.38
Ekim ayının serinliği onları da şaşırttı...

Benol Hazaroğlu 08-10-2013 16:27

Ben de inşallah bir gün bu güzelliği görürüm.

günebakan 08-10-2013 18:16

Bendeee:)

loveforlife 08-10-2013 20:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1206805)
Akdeniz bölgesinde yaşamayanlar, bu bitkiyi kış'ın kapalı mekâna alsınlar...

Zafer Ağabeyciğim, benim gelin kızlarım çok güzel geliştiler. Şimdi epey endişeliyim. Konu şu ki, ısıtılmayan teras katında kapalı ortamda tutmayı planlıyorum. Üşürler mi acaba? Zira hem onlar, hem de diğer özel bitki ve özellikle de kaktüslerim için başka seçenek bulamıyorum şu anda. (Brugmansialarım için de bulabildiğim çözüm bu) İlk kez bu kadar bitkim olduğu için epey endişelerim var. Bir kısmını sıkıştıracağım eve mecburen ama benim kedi evde bir gecelik gelinin yapraklarını epey kemireceğinden onun için yer bulsam dahi evde huzur bulamaz zavallım!

Zafer İnandıklı 11-10-2013 18:28

Sevgili loveforlife;
ısıtılmayan aydınlık ortam kış'ı geçirmeleri için uygundur.
Endişe etme, bozulan olursa ben tazmin ederim.
Sevgiler...

Muda 12-10-2013 00:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1207726)
Sevgili loveforlife;
ısıtılmayan aydınlık ortam kış'ı geçirmeleri için uygundur.
Endişe etme, bozulan olursa ben tazmin ederim.
Sevgiler...

Zafer bey. Sayın Sakdağ'dan gelen çeliklerden bir tanesi bir gecelik gelin çiçeği. İlk kez diktiğim zaman uzun süre çok fazla bir gelişim göstermedi. Şu anda da yeni filiz bulunmamakta. Ancak kendine geldi. Muhtemelen tuttuğunu düşünüyorum. Ben onu ve diğer filizleri gölgede olan balkonda dışarıda bırakmıştım. Hava sıcaklığı eksi 2 hissedilen eksi beş olarak internetten görünce zarar görebileceklerini düşünerek hemen hepsini içeriye almak zorunda kaldım. Bulunduğu oda arada kaldığı için çok fazla ışık almıyor. Kaloriferleri kapatmama rağmen odadan geçen borulardan bir miktar ısınma oluyor. Problem olur mu.

loveforlife 12-10-2013 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1207829)
İlk kez diktiğim zaman uzun süre çok fazla bir gelişim göstermedi. Şu anda da yeni filiz bulunmamakta. Ancak kendine geldi. Muhtemelen tuttuğunu düşünüyorum.

Ben geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında Zafer Ağabey'den gelen çeliğimi dikmiş kış boyu ışık gören bir dam önünde tutmuştum. Neredeyse hiç su vermedim kış boyu. Baharda, mart ayı gibi vermeye başladım. Ama hiç sürgün vermedi. Hatta 6 Nisan agaclar.net doğumgünü toplantısında hiç sürgün vermediğini Zafer Ağabey ile paylaşmıştım. O da beklememi söyledi. Benim gelinim çok geçmeden sürgün vermeye başladı ve şu anda kocaman bir saksı oldu. Sizinki de kesinlikle tutmuştur. Sadece daha aydınlık bir yerde tutmaya gayret ederseniz size sürprizler yapacaktır o da.

Muda 12-10-2013 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife (Mesaj 1207873)
Ben geçen yıl Ankara sonbahar toplantısında Zafer Ağabey'den gelen çeliğimi dikmiş kış boyu ışık gören bir dam önünde tutmuştum. Neredeyse hiç su vermedim kış boyu. Baharda, mart ayı gibi vermeye başladım. Ama hiç sürgün vermedi. Hatta 6 Nisan agaclar.net doğumgünü toplantısında hiç sürgün vermediğini Zafer Ağabey ile paylaşmıştım. O da beklememi söyledi. Benim gelinim çok geçmeden sürgün vermeye başladı ve şu anda kocaman bir saksı oldu. Sizinki de kesinlikle tutmuştur. Sadece daha aydınlık bir yerde tutmaya gayret ederseniz size sürprizler yapacaktır o da.

Gelen çeliklerden sadece kalp kalbe karşı çiçeğinde sıkıntı oldu. Diğerlerinde şu anda problem yok gördüğüm kadarı ile. Havaların soğuması ile mecburen içeriye aldım. Şu anda dışarı çok güzel. Ama cesaret edip balkona tekrar çıkaramıyorum. Güneş alan yerlerde kaloriferi mecburen yakıyorum. Benim bilgime göre tuttuğunu düşünüyorum. Tutmamış olsa bu kadar kendini toparlamazdı. İki seçeneğim var sadece. Güneş gören nerede ise sabahtan akşama kadar kalorifer ve güneşten ısınan oda. Güneş görmeyen kaloriferlerini kapattığım arka odalar. Ben arka odalarda tutuyorum. Çeliklerin köklenmesi için de arka odadaki balkona almıştım. Güneş olmamasına rağmen bana göre başarılı bir şekilde köklenmeye başlamışlar. Bu kadar sürede kök yapmasalar muhtemelen ölürlerdi.

Zafer İnandıklı 12-10-2013 21:38

Sayın Muda, Kış aylarında güneş görmesi şart değil.
Isıtılmamış aydınlık ortamda bulunması dinlenmesi için gerekli. Isıtılmış ortam dinlenmesini engelleyecek, düzensiz büyümeye sevk edecektir...

Zafer İnandıklı 20-10-2013 16:22

2 Eklenti(ler)
Ana Kraliçe ve Prensesler için kışlık saray inşaa ettik.

fatitoo 23-10-2013 12:30

1 Eklenti(ler)
Benim gelin coştu:)

can2158 24-10-2013 08:16

maşallah

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1210755)
Benim gelin coştu:)

ellerinize saglık fato cok güzel olmuş ))

bıcırık 25-10-2013 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1206806)
Saat: 13.38
Ekim ayının serinliği onları da şaşırttı...

harikalar maşallah...Zafer bey pembesi ne alemde...

Zafer İnandıklı 08-11-2013 20:41

Sayın bıcırık.
Uzun süredir İstanbul dışında olduğum için cevabım gecikti özür dilerim.
İlk defa bu yaz çicek verdi. Maalesef pembe değil beyazmış.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025