agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Kaktüs Hakkında Genel Bilgiler (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/5427.htm)

güzel İzmirim 28-12-2010 00:53

Merhabalar
Sayın Hatice Tarhan ilginize çok teşekkür ederim.
Fotoğraflar yedi sekiz ay önceye ait. Acemi özenmesiyle yapmıştım.
Siz ustaların sayesinde birkaç ay sonra ayırmıştım. Şu an bitanesi çiçek açmak üzere. Foto
sunu çekicem inşallah, sizlerden bişeyler öğrenmek çok güzel.
Sayın TANER ANGAY' a ve sizlere çok teşekkür ederim. Beni böylesine güzelliklerle
tanıştırıp mutlu ettiğiniz için.
SAYGILAR SEVGİLER

jokerkan 26-01-2011 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan (Mesaj 731990)
Kaktüsleri ayrı lithops ları ayrı saksılara almanızı öneririm,zira lithopslar kış boyu su ihtiyacı duymazlar ,kaktüsleri üç dört susuz bırakamassınız.Görüntü çok güzel olmuş,fakat sağlıklarını da düşünmelisiniz.

ben tam tersi olarak biliyordum, kaktusler kısın suya ihtiyac duymaz lithops lar duyar diye yanlıs mı biliyorum acaba?

bitkici_volkan 28-02-2011 03:27

Merhabalar,
ben 2 hafta önce evimi taşıdım. yeni evimde pencereler çok küçük ve kaktüslerimin hepsini almıyor. Kaktüslerin ışık ihtiyacının çok olduğunu biliyorum havadar yerleri sevdiğinide ancak imkanlarım buna elverişli değil acaba odamın bir tanesini kaktüslerime ayırsam ve pencereden giren ışıkla beraber kısa sürelide olsa normal ışık açsam etkili olurmu. Kaktüsleriminde hepsi birbirinden değerli 60 a yakın var ve onların benden gitmesini hiç istemiyorum.

musbet 14-05-2011 21:34

herkese selamlar arkadaşlar
ben kaktüs sevdasına yeni tutulanlardanım
hepsi farklı türlerde 10 adet kaktüsüm var, şu anda güneye bakan camımın önünde duruyorlar
evimin doğuya ve batıya bakan 2 tane balkonu var, malum havalar yavaş yavaş ısınıyor kaktüslerimi balkona çıkartmak istiyorum ama hangi yöne bakan balkona çıkartmam gerektiğini bilemiyorum batıdaki balkonum yazın çok sıcak oluyor kavruluyor resmen, doğudaki balkonum ise çok güzel sabah güneşi alıyor fakat biraz rüzgarlı oluyor arada, bu rüzgarın bir zararı olurmu kaktüslere
sizce kaktüslerimi hangi balkona yerleştirmeliyim

selenn 14-05-2011 22:51

Sayın musbet, kanımca batıdaki balkonunuz tam kaktüslerinize göre. Yazın bol güneş almalarının onlara bir zararı olmaz aksine faydası olur. Sukulentler de aydınlık, bol güneşli yerleri sevseler de aralarında bazı istisnalar var. Mesela Haworthialar direkt güneşten pek haz etmiyor. Aydınlık ama yarı gölgede daha keyifli gelişirler. Elinizde Haworthia türleri varsa diğer balkonunuzda yer verebilirsiniz. Batıdaki balkonunuza kaktüslerinizi yerleştirirseniz kavrulmamaları için sulama sıklığını toprağının tamamen kurumasını kriter alarak ayarlarsanız sanırım sorun yaşamazsınız.

Genel olarak yazın durumlarını gözlemleyerek kararı siz verebilirsiniz aslında. Bol çiçeklerini görmenizi dilerim.

musbet 30-05-2011 10:08

Herkese selamlar.
kaktüslerimi balkona çıkardım havalar iyi gibi geldi bana ama acelemi ettim acaba?
içiri almalımıyım sizce.

ebrar nisa 25-07-2011 09:18

benim yeni aldığım kaktüsüm yumuşadı ve büküldü ölmek üzere galiba.aldığımda oprağısaksısından ayrılıyordu.bende biraz daha toprak koyarak sıkıştırdım.galiba işe yaramadı.ne yapsam kurtarabilirim?

zenfree 25-07-2011 15:36

Sayın ebrar bu başlığı okuyabilirseniz yeterli bilgiler mevcut.

üzüm 23-08-2011 15:17

Yaklaşık 3,5 aydır misafir olarak baktığım kaynana topuzu bu dönem boyunca üç defa 2, 2, 1 adet olmak üzere çiçeklendi. İlk çiçeklenmesi iki gün sürdü, kokusu hafifti. İkinci çiçeklenmesi 12 saat sürdü, kokusu yine hafifti. Son çiçeklenmesini iki gün önce yaptı. 12 saat çiçekte kaldı, kokusu inanılmaz yoğunluktaydı.

Koku yoğunluğunun sıcakla ilgisi olduğunu tahmin ediyorum ama açma dönemi beni şaşırttı. Acaba Kaynana topuzu ortalama olarak kaç kere çiçek açabilir? (3 defa çiçeklenmesi normal mi?)

mert428 15-09-2011 19:48

http://i54.tinypic.com/xf6ha8.jpg

Arkadaşlar kaktüsümün türü nedir ?

Sevgi Durul 15-09-2011 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mert428 (Mesaj 859666)
Arkadaşlar kaktüsümün türü nedir ?

Sorunuzu burada sorarsanız, bilgiye daha çabuk ulaşırsınız.

Bir de buraya uğrayabilir misiniz?

Cizmeli Kedi 07-10-2011 10:20

Geçen sene bir yapı marketten ufak bir kaktüs almıştım. Buradaki bilgileri okuyup, sizlerin çiçeklenmiş kaktüslerini görünce kaktüs hayranı odum ben de ;) Acaba benim ufaklık ne zaman çiçeklenir? 3 yaşından sonra mı çiçek vermeye başlıyor acaba?

umutyolcusu 08-10-2011 21:21

Pek yaşa bakmıyor.Geçen yıl aldığım minik bir kaktüsüm bu yıl çiçek açtı mesela.Ama ona göre daha büyük olan (çiçek açan bir kaktüs olduğu halde) çiçek açmadı.Hepsi de aynı yerde duruyorlar.

Cizmeli Kedi 13-10-2011 18:29

Bu arada benim kaktüsüm Ferocactus Emoryi. Okuduğum kadarıyla bulunduğu yerde kışın 10 derecenin altına inmemeliymiş ısı. Bizim ufaklık açık olan balkonumda. (Güney cephe) Yağmur suyundan korunacağı bir köşede duruyor. Bu durumda çok soğuk günlerde içeriye mi almam doğru olur, yoksa bir sıcak bir soğuk yaparak kötü mü ederim? İstanbul'da yaşıyorum.

ilyas5er 15-11-2011 17:37

kaktüsüm hasta galiba

2 Eklenti(ler)
merhaba,

kaktüsümde nedenini anlayamadığım beyaz ve örümcek ağı benzeri birşeyler olmaya başladı. resimde görülen şeylerin ne olduğu ve nasıl yok edebileceğim konusunda bilgi verebilecek olanlar varsa çok sevinirim.

ilyas5er 15-11-2011 17:49

kaktüslerim çok güzel çiçek açıyor

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar, kaktüslerim çok güzel çiçek açıyorlar, kıyamıyorum onların hasta olmasına ve yardımlarınızı bekliyorum.

zenfree 15-11-2011 21:36

Sayın ilyas5er aşağıdaki başlık size yardımcı olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/10740.htm

ilyas5er 15-11-2011 22:37

Teşekkür ederim sayın Zenfree/Ağaç dostu, hemen linki incelemeye başlıyorum.

eminetirsi 20-11-2011 09:38

merhaba ilyas5er. Bende de vardı eskiden bu sorun. en kolay çözüm arap sabunlu su yapıp çiçeği bununla yılamak... Arap sabunu saksının toprağına dökülsün bol bol hiç zararı yok. faydası çok...deneyin...

ilyas5er 20-11-2011 21:21

merhaba Eminetirsi, teşekkür ederim önerin için. Evin içindeki bitkilere zirai ilaç kullanmak istemiyorum, sizlerin tavsiyeleriyle organik yöntemlerle çözeceğiz bu problemi. Sağolun...

ankstel 23-11-2011 18:06

1 Eklenti(ler)
Değerli dostlar bu gün BAUHAUS-BAYRAMPAŞA Taner beyin getirdiği çeşitleri gördüm bol miktarda lithops ta çok getirmiş çoğu çiçekli seçilmeden koleksiyonunuzdaki eksikleri tamamlayın bençe değişik çeşitler mevcut..

Emre Kuzu 05-12-2011 13:38

Arkadaşlar aşağıdaki linkte kaktüs, sukulent forumu var üyeler kendi kaktüs, sukulentlerini paylaşmışlar ben beğendim sizlerde bakabilirsiniz.

Cacti and Succulents Forum - GardenWeb

sındırgılı 02-01-2012 19:48

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Fuarda aldigim Kaktus aranjmani icin sizlerden yardim istiyorum.

Su anda gayet iyi durumda, su vermedim. Fakat, Bahara kadar kapali balkonda olmasinda fayda varmidir ? ( Ciceklenme acisindan )

Mustafa Abdal 02-01-2012 20:33

Selam;
Kozyatağı carrefourda yeni çeşitler var. en azından ben görmemiştim :-)) oldukça ilginç kurumuş hamura benzer, kalınca yaprakları olan bir sukkulentte vardı.

maysan80 02-01-2012 22:55

kaktüsler harika bitkiler
doğaya faydaları nelerdir bilen var mı?

sariefe 03-01-2012 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 894935)
Merhaba,

Fuarda aldigim Kaktus aranjmani icin sizlerden yardim istiyorum.

Su anda gayet iyi durumda, su vermedim. Fakat, Bahara kadar kapali balkonda olmasinda fayda varmidir ? ( Ciceklenme acisindan )

Sevgili abim sanırım bahsini ettiğin soru bu mesajında sorduğundur. Şöyle cevap vereyim, kaktüslerin soğuklanması çiçeklenme açısından önemlidir. Aynı şekilde Kasım-Aralık-Ocak aylarını kapsayan kış döneminde sulamanın yok denecek kadar azaltılmasıda aynı derecede öneme sahiptir. Sizin aranjmanınızı oluşturan bitkilere gelince, doğrusu onlar kolay çiçek açan türler değil. Yani çiçek görmek için iyi tercih değiller. Onları toplu halde estetik bir görüntü sağlasın diye aldığınızı düşünmüştüm. Amacınızın çiçek görmek olduğunu söyleseydiniz farklı yönlendirme yapardım. Sonuç olarak onları kapalı balkona koyma amacın çiçek açtırmaksa bence gerek yok. Dinlendirmekse tabi olabilir. Çünkü serin yerde dinlenebilirler. Aksi halde salonunda aydınlık, mümkünse güneş gören bir yerde de durabilirler. Saygılarımla...

ykolko 03-01-2012 23:24

Sevgili Sındırgılı sanıyorum hepsi kaktüs,sukulent yok,ayrıca gördüğüm ve acizane bildiğim kadarı ile dayanıklı türler,sayın Sariefe'nin dediği gibi kaloriferden biraz uzak,aydınlık bir salon camı önünde,problem olmaz gibi geliyor,(tabii uzmanlar daha iyi bilir)bu güzellikde gözden ırak olmaz ki canım :) güle güle bakın,sağlıkla.

sakdag 04-01-2012 07:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sındırgılı (Mesaj 895001)
Taner Bey`in kampanyalari devam ediyormu ?

Sayın Sındırgılı sorunuz henüz yanıtlanmamış, en son bir iki ay önce kaktüs almıştım Taner Bey'den. Ben çeşitlerimi arttırmak için kampanyalı kaktüslerden almıştım. Başlangıç için kesinlikle tavsiye ederim, seçimler Taner bey'e ait. Üstelik çok ekonomik. Yok seçimi kendim yaparım diyorsanız bol çiçek veren şu türleri tavsiye ederim...
gymnocalycium mihanovichii
gymnocalycium baldianum
mammillaria türleri
ayrıca kaynana topuzu diye geçen echinopsis oxygana
sukulentlerden stapelia , echeveria türlerini tavsiye ederim...

Kaktüslerinizi sağlıklı yaşatmak için mümkünse güney cepheli pencere önü veya balkon ve dikkatli bir sulama rejimi yeterli olacaktır.

Saygılarımla....

sındırgılı 04-01-2012 20:22

Sevgili Hemserim, biraz once Taner Bey ile telefon gorusmem de yapi Marketlerde satilan kaktus, sukulent ve de yasayan kayalarin Amatorlere (ilk defa ilgileneneler icin ) uygun oldugunu ifade etti...( *apon diyemiyorum )
Sizin onerdiginiz ve de onun onerdigi kaktuslerden bir karisim yapip bana gonderecek.
Her sey gonlunuzce olsun..

maysan80 04-01-2012 20:52

çiçek görmek için hangi tür kaktüsü önerirsiniz? mümkünse çiçeği kokulu olanlardan var ise.

sariefe 05-01-2012 02:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 (Mesaj 895667)
çiçek görmek için hangi tür kaktüsü önerirsiniz? mümkünse çiçeği kokulu olanlardan var ise.

Gymnocalycium baldianum.
Rebutia albiflora.

kartal124 10-01-2012 21:24

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yeni aldığım bu kaktüs 5 cm.lik bir saksıda.Ama saksının alt deliklerinden kökler dışarı çıkmış.Acaba bunu böyle bahara kadar bekleteyim mi?Yoksa saksıyı şimdi değiştireyim mi?Saksıyı büyütmem gerekiyorsa 3-4 boy büyük bi saksıyamı alayım?
Birde bu kaktüsün adı nedir acaba?
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

selenn 11-01-2012 10:13

Sayın Kartal124, kökler oldukça dışarı çıkmış, baharı beklemeden bir boy büyük bir saksıya aktarın. Daha olumlu olacaktır. Kaktüsünüz bir Stenocactus ve harika çiçekleri olan bir tür. Güle güle yetiştirin.

gülenmelek 11-01-2012 12:13

Özellikle kaktüs ve diğer bitkiler sadece cocopeat'e dikilebilir mi ?
Yoksa toprakla karıştırıp kullanmak daha mı doğru olur ?

(Sormamın sebebi: Bitki toprağı diye bir ürün aldım ama alırken içini görme şansım yoktu. Tek başına kullanın yazıyor üzerinde. Açtıktan sonra torfa benzettim ve dağıtımcısını aradım. Cocopeat olduğunu ve kaktüsler dahil her bitkide güvenle kullanabileceğimi söyledi ama tereddütteyim :( )

bettyycim 11-01-2012 12:44

Bence sadece katüse cocopeat kullanmanız uygun olmaz Melek hanım ;)

bettyycim 11-01-2012 12:50

Toprak, kum ve lav taşı kırığı youn içersine ;)

gülenmelek 12-01-2012 08:38

Mesajı şu an görünce yapacak bir şey kalmıyor tabi :(
Lav taşı maalesef yoktu elimde. Ama karışımda cocopeat, orkide toprağı, bahçe toprağı, funda toprağı, kum, çakıl, perlit, sihirli toprak var. Yani lav taşı dışında yok yok ;) Bu sefer olmuştur umarım. Ne zormuş şu toprak karışımı. Biraz kafama göre takıldım galiba ama zannedersem geçirgen bir karışım oldu bu sefer ;)

bettyycim 12-01-2012 09:28

Kumla, çakıl koymuşsunuz kafidir sevgili arkadaşım ;)

kartal124 17-01-2012 21:47

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar merhaba,
Aşağıya fotoğrafını eklediğim kaktüslerimi şuan için 12-13 derecede aydınlık bir ortamda tutuyorum.Sulamada yapmıyorum.Sizce bu uygulamalarım doğru mu?
Ayrıca kaktüslerden 1 ve 2 nolu fotoğraftaki resmen kahverengi ne kadar araştırdıysam da adını bulamadım.
Aşağıya fotoğraflarını eklediğim 1. ve 3. fotoğraflardaki kaktüslerimin cinsleri nedir?
4. fotoğraftaki lithops mu sukulent mi çözemedim, ama sukulent fikri ağır basıyor bende.
5. ve son fotoğraftaki ise kaktüsmü sukulentmi çözemedim ama galiba Aloe ya da Haworthia cinsi bir sukulent.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

zafer1326 17-01-2012 22:45

Sayın kartal124 1. ve 2. fotodaki kaktüsün ismi gymnocalycium mihanovichii. 4. fotodaki ise yanılmıyorsam Adromischus Cooperi olması gerekir. siz yinede google da araştırın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025