agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Kaktüs Hakkında Genel Bilgiler (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/5427.htm)

GÜLSEN_ 06-06-2012 22:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mastermamak (Mesaj 968426)
Bir gün dışarı çıktığımda kaktüsümün kardeşim tarafından (en üstünden olmak üzere) bıçakla zarar verildiğini gördüm. Sizce kaktüs için yapılabilecek bir şey var mı?

sn.mastermamak fazla sulamayın yeterli kesilen yerlerden zamanla yavrular vericektir. İnşallah düzelir:)

aydam 01-07-2012 19:40

bu kaktusu nasıl ayırıp coğaltabilirim

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/27748-3.htm

Bayçalı 05-07-2012 17:08

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz günlerde kaktüs almak için koç taşa gittim.Kaktüsleri beğenerek seçtim sonra oradaki görevliden bilgi almak amaçlı soru sorarken kaktüslerin aşılı olduğunu söyledi ve bu kaktüsler fazla büyümez dedi bilen arkadaşlarıma soruyorum aşılı kaktüsler gerçekten büyümezmi tabi hevesim kursağımda kalarak ayrıldım oradan yardımcı olursanız sevinirim.

GÜLSEN_ 07-07-2012 21:49

sn. bayçalı büyürler nasıl büyümezlermiş aşılı kaktüsler daha hızlı büyür ama keşke bir resim çekseydiniz görünce daha net cevaplayabilirdik hiç üzülmeyin gidin alın :p

Bayçalı 09-07-2012 11:41

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi GÜLSEN_ (Mesaj 995500)
sn. bayçalı büyürler nasıl büyümezlermiş aşılı kaktüsler daha hızlı büyür ama keşke bir resim çekseydiniz görünce daha net cevaplayabilirdik hiç üzülmeyin gidin alın :p

sn.gülen bilgi için teşekkür ederim foto çekmiştim fakat acemiliğime verin fotodaki kaktüsler çiçek açarmı cevaplarsanız sevinirim ön kısımdaki küçük kaktüsler. saygılar

livadi 09-07-2012 12:44

Bir tanesi açmakta bile :) En sağdakinin üstü tomurcuk dolu :)
En sağdaki hariç diğer ikisi de uygun koşullarda çiçek açarlar bildiğim kadarı ile...
Güle güle büyütün...

Bayçalı 09-07-2012 15:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi livadi (Mesaj 996067)
Bir tanesi açmakta bile :) En sağdakinin üstü tomurcuk dolu :)
En sağdaki hariç diğer ikisi de uygun koşullarda çiçek açarlar bildiğim kadarı ile...
Güle güle büyütün...

sn.livadi sağdakinin üzerinde tüğlü bir dokuvar sanki çiçek tomucuğu değilgibi tabi siz daha iyi biliyorsunuzdur :) bilgi için teşekkür.acaba ilk önce tüğlü bir doku oluşup sonradan tomucuğamı dönüşüyor bilmiyorum........

Bayçalı 09-07-2012 15:34

acaba ilk önce tüğlü bir doku oluşup sonradan tomucuğamı dönüşüyor bilmiyorum........

umutyolcusu 09-07-2012 21:51

Evet bir kaç gün içinde o tüylü kısım gelişip çiçek açacak,ama ömrü 12 saat ve gece açanlardan.

Bayçalı 10-07-2012 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi umutyolcusu (Mesaj 996335)
Evet bir kaç gün içinde o tüylü kısım gelişip çiçek açacak,ama ömrü 12 saat ve gece açanlardan.

sn.umutyolcusu enterasan olan sitede hiç böyle bir durumla karşılaşmadım gördüğüm kaktüsler hep tomucuklu veya çiçeğini açmışlardı peki yanındaki kaktüslerde çiçek açarmı.saygılar:)

GÜLSEN_ 15-07-2012 09:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 996470)
sn.umutyolcusu enterasan olan sitede hiç böyle bir durumla karşılaşmadım gördüğüm kaktüsler hep tomucuklu veya çiçeğini açmışlardı peki yanındaki kaktüslerde çiçek açarmı.saygılar:)

evet sn. BAYÇALI o tüylü küçük çıkıntılar tomurcuğun ta kendisi kaktüs çiçekleri bölümünde benim kaktüsümün tomurcuklu resmini yüklemiştim ordan bakabilirsiniz ve üstelik sizin yüklediğiniz resimde o tomurcuklu kaktüs beyaz açıyor yine kaktüs çiçekleri bölümünden benim yüklemiş olduğum beyaz çiçeğini görebilirsiniz bol çiçekli günler hepimize:p

GÜLSEN_ 15-07-2012 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BAYÇALI (Mesaj 996027)
sn.gülen bilgi için teşekkür ederim foto çekmiştim fakat acemiliğime verin fotodaki kaktüsler çiçek açarmı cevaplarsanız sevinirim ön kısımdaki küçük kaktüsler. saygılar

o arkadaki sarı yapay çiçekli kaktüsünüzle en baştaki kaktüsünüz çiçek açmaz sn.BAYÇALI birde sizden ricam kaktüs aldığınız zaman üzerindeki yapay çiçekleri çıkarın lütfen bitkinin gelişimini engelliyor diğerleri zamanla ve istediği kışlanmayı ve yazın bol güneşi alırsa çiçek açıcaktır :p

Bayçalı 15-08-2012 07:24

http://www.agaclar.net/forum/1008963-post451.htm

sn.schweps gözünüz aydın çok güzel gözüküyor gülegüle büyütün internette araştırır ken bu yazıyı kaydetmiştim umarım yardımcı olabilmişimdir tabi ağaçlar netin üsdatları daha iyi bilir...
Saksı Harcı:
Kumlu, süzek toprakları severler. Yeterli havalanma ve drenaj sağlayabilmek için karışımların en az 1/6r17;sı kaba dişli kumdan oluşmalıdır. Genel olarak kaktüs yetiştiriciliğinde kullanılan saksı toprakları hacim olarak 1 kısım tınlı toprak, 1 kısım yaprak çürüntüsü, 1 kısım kaba dişli kum ve 1 kısım odun kömürü, tuğla veya saksı kırığının karışımıyla elde edilmektedir. Ayrıca, hacim olarak eşit miktarlarda tınlı toprak, yaprak çürüntüsü, kaba dişli kum ve yanmış ahır gübresinin karışımından oluşan harç da kullanılmaktadır. Bazı kaktüslerin büyütülmesinde ise 1:1:1 veya 2:1:1 oranlarında perlit, turba ve yaprak çürüntüsünün karışımından yararlanılmaktadır.
ÜRETİM TEKNİĞİ
Kaktüsler hem Generatif (tohum ile), hem de vejetatif (çelik, aşı, ayırma ile) yöntemlerle üretilebilmektedir. Uygulamada vejetatif üretim daha kullanışlıdır. Ancak, fazla miktarda üretim söz konusu olduğunda, tohumla üretim yöntemi yeğlenir.
Tohum ile Üretim:
Tohumlar genellikle 1 yıl bekletildikten sonra ekilir. Ancak Epiphyllum (Atlas Çiçeği) ve Zygocactusr17;un (Yılbaşı Çiçeği) tohumları taze iken ekilmelidir. Çimlenme süresini kısaltmak için, iri ve sert kabuklu tohumlar ekimden önce suda ıslatılır veya mekaniksel yollarla aşındırılır. Ekim İlkbaharda (Mart-Nisan aylarında) yapılır. Tohumların çimlendirilmesinde, hacim olarak eşit miktarlarda

...nokta 06-09-2012 23:45

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bir sorum olacak...benim bir kaktüsüm var çiçek açtı çiçeği solduktan sonraki hali bu...merak ettiğim nokta o sağ taraftaki şey nedir ve kendiliğinden düşer mi yoksa ben koparsam bir şey olur mu...onun kendiliğinden düşeceğini sanmıyorum çünkü çok sert...yardımcı olursanız sevinirim :)

Eklenti 330178

sakdag 07-09-2012 07:33

Sn ...nokta, bu oluşum tohum kesesidir. Ancak çiçek açtıktan 3-4 gün sonra bu oluşumda kuruyup kendiliğinden düşer. Bu fotoğraf çiçeklemeden kaç gün sonra çekildi acaba? Bir echinopsis kaktüsü çiçek açtıktan en fazla bir gün sonra soluyor. Çiçeklenme süresi az olduğu ve gece açtıkları için de, çiçeğin tozlaşması, tohum üretmesi için gerekli arı vs. böceklerle teması pek olamıyor. Eğer bu oluşum çiçeğiniz solduktan 1hafta on gün sonra çeklidiyse eğer yüksek ihtimalle içinde tohumları oluşmuş demektir. Bu kesenin olgunlaşmasını, renginin kırmızıya dönmesini bekleyin. Bence bu çok güzel bir durum, şahsen ben echinopsis çiçeklerinden yapay tozlaşma yapmama rağmen tohum kesesi elde etmeyi başaramadım.

...nokta 07-09-2012 10:47

Sevgili sakdag...
Ben de hiç yapay tozlaşma yapmadım dışarda duruyordu sadece bu fotoğrafı da daha dün çektim ve çiçeği solalı 1 hafta oluyor söylediğim gibi kendi düşeceğe benzemiyor çünkü çok sert...bu söylediklerinize de çok sevindim...umarım tohumları oluşmuştur :)

Bengisu2 13-09-2012 19:57

Kaktüsü sularken nelere dikkat etmeliyiz? - UZMANTV

Jumong 18-12-2012 14:27

Selamlar bir sorum olucak, bende bi kaktüs var ve saksısını değiştirmek istiyorum ama kaktüs o kadar tehlikeliki dokunduğum an dikenleri batıyor ince ve çok zor görülüyor, bana geldiğinde çokta sağlıklı değildi yani kaktüse dokunduğum zaman bile dikenleri yere düşebiliyor, türünü sorucak olursanız bilmiyorum ama yassı ve damla şeklinde parçalardan oluştuğunu söyleyebilirim, bu kaktüsü nasıl tutup başka bir saksıya koyabilirim?

nevsune 18-12-2012 15:34

Anlattığınıza bakılırsa kaktüsünüz Kaynana dili de denilen opuntia olsa gerek. Kaktüsünüzü bir eldiven yardımıyla veya gazete kağıtlarıyla tutarak saksı değişimi yapabilirsiniz.

nurcanaybay 18-12-2012 16:57

1 Eklenti(ler)
Sn.Jumong bu fotoğraf size yardımcı olabilir.

selenn 18-12-2012 17:03

Son zamanlarda ara sıra kibarlaştırılmış haliyle "sorduğum soruya cevap alamadım" mesajları görüyorum forumda işte buna en güzel cevap...Hem yazılı, hem de görsel olarak üyelerimiz ne güzel yardımcı oluyor, destek oluyor, bilgi paylaşıyor.

Yazmadan edemedim :)

nurcanaybay 18-12-2012 17:09

Saksı değişimi

zekkayseri 20-12-2012 20:32

Kaktüs Alacağım. yardım

2 Eklenti(ler)
Resimleri ekiyorum arkadaşlar. bu kaktüslerden bildikleriniz var mı? bildikleriniz hakkında bilgi verebilirmisiniz. hangilerini alayım. görüşleriniz için şimdiden teşekkürler

selenn 20-12-2012 21:33

Kaktüs başlıklarını incelediniz mi? Burada fotoğraflarını gördüğünüz kaktüslere ilgili forumda ayrıntılı bilgi mevcut. Bu fotoğraflar üzerinden tek tek bitki açıklaması yapmak kolay değil. Ayrıca bu şekilde başlık ismi de foruma uygun değil. "Yardım, acil yardım" benzeri ifadeleri kullanmanıza da gerek yok zira forum üyeleri bilgileri dahilinde gerekli yardımı gösteriyor.

Hangi kaktüsü almak istediğiniz sizin zevkinize ve beğenize kalmış. Kaktüsler hakkında forumu inceleyip bilgi edinebilirsiniz ya da siz koşullarınızı yazın, hangi türlerin size uygun olacağı konusunda yardımcı olalım. Nerede kaktüsü yetiştireceksiniz, kışın özellikle kapalı balkon gibi kaktüsleri dondan korumaya uygun bir yeriniz var mı vb. konuları, ortamı bilmeden şu güzelmiş, bu güzelmiş demek zor zira hepsi güzel bana göre :)

Emre Kuzu 01-01-2013 11:46

1 Eklenti(ler)
Echinocactus platyacanthus
Eklenti 358597

selenn 01-01-2013 22:03

Emre Bey bir kitaptan mı eklediniz bu fotoğrafı yoksa internetten bir kare mi?

Doğal ortamlarında kaktüsleri görmeyi çok isterdim hele ki böyle büyük bir Echino'yu.

Emre Kuzu 01-01-2013 23:33

Dün bu türün tohumunu almıştım nette araştırırken bu fotoğrafa rastladım, başta beri dev kaktüsleri sevmişimdir.
Au Cactus Francophone : Echinocactus platyacanthus

Emre Kuzu 02-01-2013 12:16

5 Eklenti(ler)
Ferocactus cylindraceus
Eklenti 358845
Ferocactus diguetii
Eklenti 358846
Ferocactus hamatacanthus
Eklenti 358847
Ferocactus wislizeni
Eklenti 358848
Ferocactus viridescens
Eklenti 358849

Emre Kuzu 02-01-2013 12:22

5 Eklenti(ler)
Ferocactus chrysacanthus subsp. grandiflorus
Eklenti 358850
Ferocactus fordii
Eklenti 358851
Ferocactus santa-maria
Eklenti 358852
ECHINOCACTUS horizonthalonius
Eklenti 358853
Echinocactus polycephalus var. xeranthemoides
Eklenti 358854

Emre Kuzu 04-01-2013 12:47

Cacti and Succulents
Mammillaria lasciacantha | Flickr - Photo Sharing!

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025