![]() |
2 Eklenti(ler)
fotoğrafıda bu :)
|
Alıntı:
|
Merhaba arkadaşlar,
Dün bir kaktüs aldım şu küçük saksıda tam tepesine silikonla çiçek yapıştırılanlardan malesef. Kaktüse zarar vereceğini düşünerek çiçeği sökmedim. Sizce doğru mu yaptım? Yoksa bu şekilde olması gelişimini engeller mi? Bir de o küçücük saksıda olması iyi bir şey değil galiba. Bahara doğru değiştirmeyi düşünüyorum saksıyı. |
Ben hiç düşünmeden çıkarıyorum o çiçek diye yapıştırdıkları gereksiz şeyleri, tabi çok itina göstererek. Şu ana kadar bu nedenle zarar gören bir bitkim olmadı. Ve eve gelir gelmez de saksısını muhakkak değiştiriyorum, taze toprak ve uygun boyda bir saksıya geçiriyorum, kaktüs ve sukkulentlerin üretim saksıları o kadar minik oluyorki neredeyse içinde toptak kalmamış oluyor çoğu zaman, bunlar benim tecrübe ettiklerim...
|
Alıntı:
|
Aradığım cevap yazılmış ama ben o yapıştırılan çiçeği çıkartırken dikenleri zarar gördü ve koptu.Şimdi ordan yeni diken gelirmi ya da ordan kurur mu?
|
Alıntı:
|
İşte benim zavallı kaktüsüm :D
http://img696.imageshack.us/img696/5215/1004340s.jpg |
Alıntı:
|
Kışlandırmak nasıl olucak affınıza sığınarak soruyorum ilk kez duydum?
|
Alıntı:
|
O zaman ben suyu şu an itibariyle kesiyorum.Ben Ankara'da yaşıyorum ve hava çok sert nasıl yapıcam bunu karar veremedim sn GÜLSEN?
|
Alıntı:
|
Ben öyle kaktüsler gördüm ki, üstelik hem bahçede hem saksıda olanları, sahil kesiminde ama üzerlerine bol miktarda yağmur yağıyor.
Bir kaktüsüm var diatomitte, yaklaşık 3-4 aydır kök kısımları da pek susuz kaldı sayılmaz. Yine de ölmedi. Zannedersem çok hassas olanlar etkileniyor sadece. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kaktüsümü altında delik olmayan bir saksıya dikmemde sakınca var mı acaba?
|
Bence mutlaka altını delin.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahsettiğim saksıyı delmek zor biraz, en iyisi başka saksıya dikmek o zaman. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.
|
kaktüsümdeki sorun nedir?
4 Eklenti(ler)
merhabalar..
fotoğrafını eklediğim kaktüsümün üstünde tuz atılmış gibi bir görüntü oluştu. taşınma sonrasında oluşan bu durum tüm dallara yayıldı.. ne yapabilirim?? yardımcı olursanız sevinirim.. teşekkürler.. |
Sayın Byam80, sulamaları üstten yapıyorsanız, bu sulama suyundaki kireç tortusu olabilir. Maalesef buna bir çare yok sanırım. Ancak bundan sonraki sulamaları kaktüse değidirmeden ve ya saksı altlığından yaparsanız, daha da çoğalmasını önlemiş olursunuz..
Fotoğraftan tam anlamayamadım ama diğer bir ihtimalde unlu bit bulaşmış olabilir... |
öncelikle cevabınız için teşekkürler..
unlu bite daha önce başka bir bitkimde rastlamıştım.. ondan değil.. eminim.. sulamayı üstten yapmıyorum.. ancak kireç benzeri bir tabaka var dediğiniz gibi.. bu oluşumlardan sonra bazı bölgelerde çürüme oldu.. ancak yayılmadı.. yayılmadığı için ben mekan ve iklim değişimine bağlı olabileceğini de düşünüyorum.. tabi emin değilim.. :S çok fotoğraf çektim ancak en iyileri bu malesef.. bir sorum daha olacak.. bu kaktüs cinsi çiçek açar mı?? ilginiz için teşekkürler.. |
Bu kaktüs çiçek açar, Mammillaria türüne ait bir kaktüstür. Ancak fotoğraftan gördüğüm kadarıyla pencereden uzakta bitkiniz, daha çok ışığa ihtiyacı var gibi görünüyor. Pencere içine koymanızı tavsiye ederim... Bir de çiçek açması için kışı biraz soğuk ortamda geçirmesi gerekir...
|
normalde cama yakın bir yerde duruyor.. fotoğraf için yerini değiştirmiştim :)
çiçek açması için soğuk ama aydınlık bir ortam gerekiyor anladığım kadarıyla bunu sağlamaya çalışacağım.. çok teşekkürler.. |
Bu gün Mart ayının 3'ü.Kaktüsleri sulamaya başlasak mı?Yoksa biraz daha bekleyelim mi?
Selamlarımla. |
Hava hala soğuk, bence bekleyelim. ama üstatlar daha iyi bilirler...
|
Sayın Çizmeli Kedi,
Haklısınız, zaten pekte suya ihtiyaçları varmış gibi de durmuyorlar.Ayrıca sulamaya başlarken de önce fısfısla başlamak lazımmış. Selamlarımla. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025