![]() |
3 Eklenti(ler)
Benim kaktüsüm de aldığımdan beri ilk kez çiçek açtı. Türünü bilmiyorum ama çiçek harika, tül gibi taçyaprakları var.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni yeni çiçeklenmeye başlayan kaktüsümü görünce çok mutlu oldum...
|
Sevgili Faruk kaktüsün Mammillaria prolifera.Bu mevsimde çiçekleri geçmiş tohumlar gelişmeye başlaması gerekli.Şayet benimkinde tohular olumaya başladı yavaştan.
|
2 Eklenti(ler)
Cleistocactus'ümün tomurcukları kocaman oldu. Onca yıldan sonra o kadar heyecanla bekliyorum ki açmasını.Çiçek açmasında bu kışki soğukların etken olduğunu düşünmeye başladım. Belki de yeterince soğuklayamıyordu şimdiye kadar. Sanırım önümüzdeki hafta içinde açar.
Cleistocactus tomurcuklarının son halini bir de mamilaria'mın güzel pembiş çiçeklerini ekliyorum :)) |
4 Eklenti(ler)
benim güzelimde açtı geçen sene tek bir çiçeği vardı herhalde hevesi kaldı bu sefer 8 tane var 5 ini açtı 3 tomurcuk hadi hayırlısı:D
Buarada mis gibide kokuyor:p |
2 Eklenti(ler)
İki resim de benden.
|
2 Eklenti(ler)
Bu çiçekler de benim kaktüsümün :)
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda onca kaktüsümden biri çiçek açtı.. :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün çiçek açtığını bilmiyordum. Yıllardır büyütüyorum ilk kez bugün çiçeğini gördüm.
|
2 Eklenti(ler)
Açtıkça sevincimi biraz daha artıran kaktüslerimden biri.:p
|
2 Eklenti(ler)
benimde minik kaktüsüm boyuna bakmadan çiçek açtı...
|
2 Eklenti(ler)
Bu da yıllardır bende olan, ilk defa çiçeğini gördüğüm kaktüslerimden biri.
|
1 Eklenti(ler)
Topraksız ortamda yetiştirdiğim Mammillaria descipiens ssp camptotricha bugünlerde küçük beyaz çiçeklerini açmaya karar verdi...
|
4 Eklenti(ler)
Konak kaktüs bahçesindeki açan çiçeklerden bazıları..
|
3 Eklenti(ler)
Kaktüsümüz ve Bir Günlük Ömrü Olduğunu Acı Bir Tercubeyle Öğrendiğimiz Çiçeği |
2 Eklenti(ler)
arkadaşlar buda lila rengi açan kaktüsüm bu güzel kızlarım
|
1 Eklenti(ler)
uzun zaman sonra ilk çiçek açan kaktüsüm ama bende açmadı. bana çiçek açmış olarak geldi. :o
latince adı : Ancistrocactus uncinatus paylaşmak istedim..:D |
1 Eklenti(ler)
Konserve kutusundaki minik kaktüsüm çiçek açmış. Daha açamaz, çok küçük diye ilgilenmiyordum. Sürpriz yaptı. Bakar mısınız...
|
Sayın Bozo0606;
İsim etiketindeki yazıdan kimden geldiğini bildim ben.. ;) Çiçekleri solmadıysa; birkaç kare daha görmek beni bıktırmaz doğrusu... ;) Saksı çapı nedir? Bildiğimiz en minik boy saksılarda mı bu güzellik? |
4 Eklenti(ler)
sayın sakdağ merhabalar ;
tabii ki kimden olabilir ki :confused: benim bu konuda tek adresim var. sebebi ise resimlerde..:confused: çiçekleri daha duruyor ve bana bol bol bakma imkanı sunuyor. beynimi bu resimlerle doldurdum. ancak resim çekme konusunda iddialı değilim ve cep telefonumda çok başarılı bir makina değil.. inşallah güzel olmuşlardır. :o:D son resimde saksı boyu , ben bilmiyorum bu boyu ama bir resimle anlatmaya çalıştım.:D işte benim güz gülleri.. |
1 Eklenti(ler)
Rebutia albiflora'nın çiçeği uçuk pembe çizgili beyaz açtı. Bu da en az beyaz kadar güzel:)
|
2 Eklenti(ler)
Bende bu görsel güzelliklere küçük kaktüsümle katkı yapayım:rolleyes:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu senenin ilk açan kaktüsü :)
|
1 Eklenti(ler)
Şöyle bir şey aniden önüme çıksa yerimden zıplarım. Bilmeyen birinin hiç aklına gelir mi ki harika bir çiçek bu tüylü ucubenin içinden çıkacak?
|
1 Eklenti(ler)
Belki de bitki tomurcuğunu o tüylerle korumaya çalışıyordur. Dış güçlere karşı "ben çok çirkinim, benden birşey olmaz, dokunma bana" mı demek istiyor acaba?
Tüylerimiz dökülüyor, daha doğrusu sap uzadıkça dökülmüş havası oluşuyor. Güzelleşmeye başlıyoruz. |
4 Eklenti(ler)
Ve beklenen gün... Echinopsis subdenudata çiçeği
Dün sabah tomurcuğumuzun açmaya hazırlandığını görünce fena panikledim çünkü dışarı çıkmam gerekiyordu. Kaktüsü okşayarak "lütfen" dedim "ben yokken açma senin bu güzelliğini görmek için kaç zamandır bekliyorum güzelliğini benden esirgeme". Dedim ama önlemimi alayım diye banyoda karanlıkta bırakıp evden çıktım. Eklenti 287597 Akşam saatlerinde döndüğümde tomurcuğun iyice büyüdüğünü farkettim. Hemen yerine aldım ve çiçek yavaştan açılmaya başladı. Saat 22.00 sıralarında böyle oldu. Eklenti 287599 O yavaştan açılıyordu ama benim de uykum geliyordu. Dayanamayıp uyudum. Gece birden uyandım hemen gidip ne durumda diye baktım, elbette uyku sersemi bile olsam fotoğraf çekmeden duramadım. Gece saat 02.30'daki hali. Eklenti 287598 Bu sabah çirkin ördek yavrusu saf beyazlığıyla muhteşem bir kuğuya dönüşmüş beni bekliyordu:) Eklenti 287600 |
1 Eklenti(ler)
Bu soğuk kış kaktüslerimize yaradı.. o kadar çok tomurcuğu var ki :)
|
3 Eklenti(ler)
Böyle minik bir şeyden bu kadar büyük güzellik, her baktığımda şaşırıyorum :)
|
Alıntı:
Adı: Echinopsis subdenudata |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025