![]() |
Merhabalar, çiçekleri çok seviyorum, bir sürü orkidem var. SOn iki yıldır sukkulentlere merak sardım, onlarlada aram iyi. fakat kaktüs yetiştirme konusunda oldukça yeniyim. Bir kaktüsüm öldü, galiba düzenli sulama iyi gelmedi kaktüsüme. Geçen ay 5 yeni kaktüs aldım, birinin üzerinde siyah tüylü oluşumlar var, siteden okuduğum ve çeşitli resimlerde gördüğüm onlar çiçek tomurcuğu. Benim sorum çiçek tomurcukları üzerinde iken ben kurudukça sulama yapıyorum. Fakat kaktüslerle ilgili genel bilgilerde çiçek tomurcuğu üzerinde iken sulanmamalı diye bir bilgi okudum. Bu doğru mu? Çiçeklenme zamanında tüm bitkiler suya ihtiyaç duymaz mı? Bundan sonra kaktüsüm çiçek açana kadar sulamayı kesmelimiyim? Yardımcı olursanız sevinirim
|
1 Eklenti(ler)
Yazdan kalma
|
1 Eklenti(ler)
devami
|
3 Eklenti(ler)
Devami
|
2 Eklenti(ler)
Devami
|
Sevgili Müberra,
Ne güzel kaktüslerinizin çiçekleri. Darısı benim kaktüslerimin başına :) |
1 Eklenti(ler)
Surpriz
|
1 Eklenti(ler)
Kucuk kaktuslerim
|
1 Eklenti(ler)
Sariyi cok seviyorum
|
Türünü bilmediğim kaktüslerim
5 Eklenti(ler)
Merhaba yaklaşık 30 yıldır evimizde kaktüs sürekli var ancak o zamanlar hiç merak etmezdim türlerini vs... Kaynana topuzu diye bilinen kaktüs 11 yıl önce taşındığımız bu evde sürekli çiçek açtı ve kaktüs ve sukulentlere olan ilgimizi arttırdı... Elimde zamanında merak ederek aldığım ancak ismini ve türünü bilmediğim kaktüs türleri var. İsimleri, bakımları ve çoğaltılmaları ile ilgili merak ettiklerimi burada bulabileceğimi düşünüyorum.
|
Devam...
3 Eklenti(ler)
İlk mesaja sığmayanlar...
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim kaktus çiçeklerim. 😍
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Cemre hanım form eskisi kadar aktif değil maalesef, bende elimdeki kaktüslerin türünü sordum ancak cevap veren çıkmadı. Türünü bilmesek de çok güzeller... Bende çiçek açan kaktüs, kaynana topuzu diye biliyorum ismini... |
Alıntı:
Buraları eskisi gibi ziyaret eden yok. Hatta burada arkadaş olduklarım da yıllardır girmemisler. Facebookdan da bulmam mümkün değil... |
Ben eskiden çok kullanıyordum bu formu çok güzel bilgiler içeriyor... Ancak artık herkes youtube ta araştırıyor merak ettiklerini haliyle form da biraz işlevini yitirdi... Bende uzun zaman girmemiştim, en az ili sene :)...
|
Izleyerek daha akıl da kalıyor . Hap bilgi içeriyor. Okumayı pek kimse sevmiyor. Ama ben okuyup not alıyorum çiçeklerim için şunu yapayım bunu yapayım. ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben adini bilmiyorum.
1 Eklenti(ler)
1 gün açan çiçeği var. Bu sene yaz boyu cicek açtı. Yerini sevdi demekki. Suyu ve potasyum nitratı çok sever.
|
Alıntı:
Kaktüsünüzün türü büyük ihtimalle echinopsis oxygona veya daha küçük bir ihtimalle yakın bir tür olan echinopsis subdenudata ya da çoğu kez olduğu gibi bunların bir melezi... Yaygın adıyla "Kaynana Topuzu"... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025