agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Kaktüs (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/)
-   -   Yılbaşı Çiçeği (Schlumbergera) (https://www.agaclar.net/forum/kaktus/1787.htm)

webber 28-01-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Balıkçı (Mesaj 70490)
Doğrusu özel bir bakım yapmıyorum.

Kuzeye ve biraz da doğuya bakan kapalı balkonda cam kenarında bol ışık (Hiç güneş) altında zamanı gelince açıyor.

Darısı dostlar başına.:D

merhabalar sizden cevap ümdimi kesmiştim dorusu bende güneş gören camın önüne koydum daha iyiolur sanmıştım ama yanlış yapmışım çok teşekkür ederim
saygılar

ferdi binici 28-01-2007 21:38

güneş gören yerde yapraklar buruşmaya başlar,gelişimi durur ve kurumaya başlar.Aydınlık ama güneş almasın alırsada çok az bir zaman aralığında.

bonsade 31-01-2007 10:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu (Mesaj 65854)
Ne diyelim , darısı seneye inşallah.

Sera ortamında yetişenler açık havada böyle oluyor işte.

caploonba 08-02-2007 10:41

bu yılbaşı çiçeğini çoğaltmak için çelik aldım.ama 2 hafta sonra baktım ki kök tarafı çürümüş ve kök salmamış.daha iyi bir sonuç almak için ne yapmam gerekir?şu an bir tanesi su dolu bardağın içinde duruyor.

çiçeksever 15-02-2007 11:04

benim yılbaşım

1 Eklenti(ler)
bu resmi yaklaşık 1 ay önce çektim

mor kedi 16-02-2007 01:06

Ah arkadaşlar sormayın başımıza neler geldi...
Ofisimin arka balkonunda ikamet eden güzelim yılbaşı çiçeğim bir dolu tomurcukla açmayı beklemekteydi. Taa ki ben iki gün ofise gelemeyip nişanlımla ofisimizi serseri kedisi arka balkonda gezintiye çıkıp saksıyı devirene kadar. Ofise bir geldim ki tüm tomurcuklar dökülmüş zavallıcığı emaneten saksıya yerleştirmişler. Paparayı yediler ******. zavallıcıkta bakıma alındı acilen. Olan güzelim tomurcuklara oldu. Bu çiçeklerin tomurcukları çok narin oluduğunu biliyordum ama 60 cmden düşüşe ****** de dayanamamışlar ne yazık ki..
Bu arada ilgilenenlere geçen hafta sonu mm migroslarda ufacık saksılarda bir dolu yılbaşı çiçeği vardı 5 milyona hepside tomurcukluydu. :

Sebahattin Sargın 16-02-2007 10:49

Ben bir soru sorucam benim çiçeğimde çok güzel açtı fakat bir kaç gün sonra bazı çiçekleri hiç açmadan düşmeye başladı neden acaba? Saksının yerini değiştirdim ondan olabilirmi?

Oğuzhan 16-02-2007 11:31

Kesinlikle yer değiştirmede döküyor.Bulunduğu yerde çiçeklediği vakit onu hiç yerini değiştirme sonu hep hüsran.

Sebahattin Sargın 16-02-2007 12:58

Teşekkür ederim sevgili Elfogi hemen eski yerine koyacağım.

çiçeksever 16-02-2007 15:36

artık faydasız.yerini yadırgadı mı açmıyor.artık seneye

çiçeksever 16-02-2007 15:42

bende 2 tane resimde gördüğünüz gibi var,1 tane de küçük çelikten yetişme. büyük olanın 1 tanesi tahmini 20 Aralık-10 Ocak arası çiçekli kaldı. Öbürü geçen hafta 1 çiçek açtı.diğer çiçeklerin durumu iyi değil.tomurcuklar dökülecek gibi duruyor.

Sebahattin Sargın 16-02-2007 16:59

Sevgili çiçeksever benim çiçeğim balkondaydı odaya getirdim çok güzel açtı pembe bir şekilde. Sonra tomurcuklar açmadan dökülmeye başladılar. Dediğin gibi artık çok geç seneye açmasını bekleyeceğim. Acaba bu çiçek hangi koşullarda yaşamayı sever?

Oğuzhan 16-02-2007 17:41

Camekanlı fazla güneş almayan bir balkon varsa devamlı orda durabilir.
Açması için biraz serin yer iyi oluyor.Yer değiştirilmesini sevmiyor. Işıklı Bir yer belirle orda kalsın .Seneye bol çiçek verir.

Sebahattin Sargın 18-02-2007 11:47

4 Eklenti(ler)
Eklenti 7303

Eklenti 7304

Eklenti 7305

Eklenti 7306

Benim yılbaşı çiçeğimde beyaz böcekler var. Bir anda sardılar çiçeği, ufak böcekler koza gibi bir şey örüyorlar ve çok yapışkanlar.Yardım edebilirmisiniz bunlardan nasıl kurtulabilirim?

Todor 18-02-2007 12:35

Bana pamuklu bit gibi geldi.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...uklu#post47227

caploonba 18-02-2007 12:37

Pek bir bilgim yok ama pamuğumsu bişeye benziyorlar.Ben buraya bir göz atın derim.Belki işe yarayabilir ama isterseniz bir kaç kişiye daha danışın.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062

Sebahattin Sargın 18-02-2007 12:59

Sn.Todor ve Sn. caploonba yardımlarınız için teşekkür ederim. Bitkimdeki bir unlu bitmiş. Hemen karşı saldırıya geçip bitkimi kurtarmaya çalışacağım. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

darla 01-03-2007 17:05

Merhaba,
Benim de bir yılbaşı çiçeğim var ama şuan çok kötü durumda.
Toprak kısmına yakın olan gövdesinde kesik kesik çürükler oluşmaya başladı.Ayrıca 2 yıldır çiçek açmıyor.
Toprağı kurudukça su veriyorum ama sanırım toprağı kötü.
Çünkü çok katılaşmış ve sıkışık durumda gözüküyor.
Acaba saksısını mı değiştirsem?

Ayrıca sağlıklı kısımlarındaki sürgünlei koparıp hafif nemli taze bir toprağa direkt ektim.Acaba doğru mu yaptım?

Oğuzhan 01-03-2007 18:49

Bence toprağını hemen değiştir.Onu güzel ışıklı bir yere al.çiçek açması için soğuk görmesi lazım.Bulunduğu ortam serin olmalı.Fazla sulama.Seneye açar.

hfz 02-03-2007 11:36

2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim de geçen yıldan tutturmayı başardığım ve yeni aldığım yılbaşı çiçeklerim var. Bir tane de olsa bu sene açmayı başardılar. Bir tanesi de daha yeni tomurcuklandı. Çiçeklenmeden sonra dinlenmeye alacağımızı anladım ama bazılarının toprak ve saksılarının değişmesi gerekiyor. Yılbaşı çiçeğinde saksı ve toprak değiştirme zamanı nasıldır? Ne zaman değiştirmeliyim?

Mine Pakkaner 02-03-2007 21:32

Hafize bu ay değiştirebilirsiniz. Saksı değiştirme ile ilgili dergiye bu aya yazdığım yazıyı okumanızı öneririm :)

zeonka 17-03-2007 17:03

Merhaba
Benimde yılbaşı çiçeğim var 2 senedir hiç çiçek açmadı çünkü yerini sürekli değiştirdim.Şimdi sizlerden öğrendimki yerinin değiştirilmemesi gerekiyomuş.şimdi ona uygun olduğuna inandığımım bol ışık alan camın yanına koydum.umarım seneye açar.Birde arkadaşımdan duydum saksısı küçük olursa daha çabuk açar demişti.Acaba doğrumu.bende tam saksısını değiştirmeyi düşünüyodum.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.sevgiler.

zeonka 24-03-2007 17:25

Saksı değiştirme konusunda kimseden bir yorum gelmediği için bende geçen gün bir boy büyük bir saksıya değiştirmeye karar verdim.Ama saksısını değiştirdikten sonra yapraklarında hafif bir buruşma meydene geldi.Köklerine bir zarar da vermedim saksı değişimi sırasında.Acaba normal birşeymidir.Yılbaşı çiçeğime bişey olsun istemiyrum.Sulamadan mı acaba lütfen birileri yardım etsiiiin.

Oğuzhan 26-03-2007 08:55

Ya susuz kaldı ya da fazla su vermiş olabilirsin.Ya da çok güneş alan bir yerde ise yapraklar buruşabiliyor.Fazla suladıysan toprak iyice kurusun.Kedine gelir.Toprak kuruyunca yapraklarına su püskürt.

zeonka 26-03-2007 18:50

Çok teşekkürler Elfogi.Sanırım suyunu biraz fazla kaçırmış olabilirim.Tekrar sulamak için iyice kurumasını bekliycem.

darla 02-04-2007 12:26

Merhaba benim birkaç ay önce genç sürgünlerini koparıp toprağa ektiğim yılbaşı çiçeklerim kök vermişler.Minik ve beyaz kökler onları ayrı topraklı bir saksıya aldım.
Ayrıca çok yaşlı yılbaşı çiçeğim de vardı onun uçlarından minik kırmızı tomurcuklar çıkıyor.Balkonda gelişti işallah çiçekleridir.Bakalım öyleyse süper..

ephesos 10-04-2007 17:41

yılbaşı çiçeklerini başka bir kaktüse aşılasam tutturabilir miyim acaba deneyen var mı arkadaşlar?

hfz 10-04-2007 21:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ephesos (Mesaj 93792)
yılbaşı çiçeklerini başka bir kaktüse aşılasam tutturabilir miyim acaba deneyen var mı arkadaşlar?

Ben denemedim ama gördüm.. Muhteşem idi..

15 cm kadar kalın bir Atlas üzerine iki koldan yılbaşı aşılamışlar ve yılbaşı burada salkım salkım büyümüştü.. Denerseniz resimlerini bekleriz..;)

BenBen1967 10-04-2007 23:23

Bu gün çiçeklerimi sularken yılbaşı çiçeğinde minicik kırmızı noktalar gördüm ilk önce kırmızı örümcek sandım.Aklıma forumdakiler geldi dikkat edince çiçek açmaya başladığını fark ettim ;)(124 nolu mesajdaki gibi)

çiçeksever 17-04-2007 11:19

benim 94 numaralı mesajdaki resimde görülen çiçekle sizlerin 141 ve 146 numaralı mesajdaki resimdeki aynı çiçek değil herhalde.Benim bildiğim yılbaşı çiçeği buzaman kalmıyor.Sizinkiler atlas çiçeğine benziyor.Forumda resimleri var.

Oğuzhan 17-04-2007 18:41

Bendeki kocaman.10 senedir benimle büyüyor.Her seferinde dallarından kırıp veriyorum.Çok sevdiğim bir çiçek.Rhipsalidopsis gerçek adı
Normal yılbaşından farklı.Senede iki sefer açıyor.Şu aylar tomurcuk patlaması geçiriyor. Açma Zamanı.Birde kışın açar.
Sizinki normal yılbaşı mı?

hfz 25-04-2007 15:53

Elfogiii....:( :( :(

Senin gönderdiğin yılbaşını çürüttüm..:( :(
Bugün kontrol ederken biri elimde kaldı. Zaten korkuyordum çünki ortasında bir koyuluk vardı.. Hepsi gitmiiiiiiişş...:( Kestim bütün kötü yerlerini kaldılar minicik. Zaten ortası olmazsa tutmaz ki!

Bütün keyfim kaçtı!..:( :(

çoban püskülü 25-04-2007 23:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu (Mesaj 63666)
Ben bir hata yaptım;Kendime açan yılbaşı çiçeği aldım,2 gündür herşey güzeldi fakat bu gece tomurcuklarını dökmüş,sabahtan beri araştırıyorum, bu yılbaşı cadısının tomurcukları çıkınca yerinin değişmemesi gerekiyormuş. Aklıma hemen şu soru geldi, tomurcukları olan yılbaşı çiçeğinin tomurcuklarını ,ortam değişikliğinden kaybeden arkadaşımız var mı?

zerrin hanım benim yılbaşı çiçeğim balkonda mutlu mesut yaşıyordu fakat tomurcuklanınca kumrular tomurcukları yiyor diye(en sedikleri yeşilliktir yılbaşı çiçeği)içeri almak zorunda kaldım,en azından kalanlar kurtulsun istedim.hanımsultan ev ortamını sevmezmiş meğer bütün tomurcuklar açmadan döküldü.hem kırmızısının,hem turuncusunun çiçeğinden oldum.o yüzden birincisi içeri almayın serinlik sever,ikincisi kumru ve güvercinlerden uzak tutun.:p

Ela 25-04-2007 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çoban püskülü (Mesaj 98655)
zerrin hanım benim yılbaşı çiçeğim balkonda mutlu mesut yaşıyordu fakat tomurcuklanınca kumrular tomurcukları yiyor diye(en sedikleri yeşilliktir yılbaşı çiçeği)içeri almak zorunda kaldım,en azından kalanlar kurtulsun istedim.hanımsultan ev ortamını sevmezmiş meğer bütün tomurcuklar açmadan döküldü.hem kırmızısının,hem turuncusunun çiçeğinden oldum.o yüzden birincisi içeri almayın serinlik sever,ikincisi kumru ve güvercinlerden uzak tutun.:p

Maalesef benim ki evin içinde yaşıyor.Balkona çıkarabilirim aslında ama balkonlarım çok güneşli.

çoban püskülü 25-04-2007 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zerrin uslu (Mesaj 98657)
Maalesef benim ki evin içinde yaşıyor.Balkona çıkarabilirim aslında ama balkonlarım çok güneşli.

şu an benimkilerde evde yaşıyor ama gelişmiyor ve açmıyorlar.alt komşumun her renginden var ve maşallah çok sağlıklılar onun da balkonu güneş,benin de evim beşici kat ve aşırı güneş,işinize karışmak gibi olmasın ama onu dışarı koyun bence o dışarıyı seviyor.tıpkı küpe gibi,nar çiçeği gibi,ful gibi.ben de çıkardım ama kuşlar ahh kuşlar...;)

Ela 25-04-2007 23:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çoban püskülü (Mesaj 98665)
şu an benimkilerde evde yaşıyor ama gelişmiyor ve açmıyorlar.alt komşumun her renginden var ve maşallah çok sağlıklılar onun da balkonu güneş,benin de evim beşici kat ve aşırı güneş,işinize karışmak gibi olmasın ama onu dışarı koyun bence o dışarıyı seviyor.tıpkı küpe gibi,nar çiçeği gibi,ful gibi.ben de çıkardım ama kuşlar ahh kuşlar...;)

Kuşlar için misina gerebilirsiniz.Yarın ilk işim yılbaşı çiçeğimi dışarı çıkarmak.Benim ev de en üst kat ve güney-batı cephesi aşırı güneşli.

çoban püskülü 25-04-2007 23:55

fazla rüzgar almasın ama günden güne serpilip güzelleşecek kızınız.komşumun yıbaşısı halen çiçekli zerrin hanım.:D

Oğuzhan 26-04-2007 12:54

Sayın Hfz. çokmu suladınız.Tutar fazla sulmayın.tutmasada bakarız çaresine.İstersen yollarım yine nasılsa bendeki dev gibi.**** ben sana köklendirip yollarım.Tabii istersen.Benim kızım şu anda çok çiçekli şimdi kıyamam.

Sebahattin Sargın 01-05-2007 18:36

Benim yılbaşı çiçeğimi pamuk bitleri sarmıştı zor kurtardım. Mine hanımın siteye yazdığı ilacı denedim, işe yaradı da kurtuldum onlardan. Umarım seneye çiçeklerini esirgemez bizden.

ceviz ağacı 02-05-2007 19:27

1 Eklenti(ler)
yılbaşı çiçeklerim onlara ilaçlama yapmıştım ama ondan sonra ne kadar yıkarsam yıkayayım ilaç lekelri çıkmadı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025