![]() |
Sayın Kılıç Allah nazarlardan saklasın yılbaşınız çok güzel çiçeklenmiş. Benim de yılbaşı bitkim çiçeklenmek üzere fakat lopları kızıl kızıl. Forumda çoğu kişinin yılbaşı lopları yeşil renkte olmasına rağmen benimkinin lopları kızıl renkte. Sizce bu türünden mi kaynaklanıyor yoksa yetiştirmede bazı noktalar da hata mı yapıyorum? Cevap verirseniz eğer, hata yapıyorsam düzeltmek isterim...
|
Sevgili faruk benim yılbaşım da, her yıl eylül sonu gibi açıyor ama her lopdan birkaç tane. Onun için suyunu da vitaminini de vermeme rağmen yapraklarındaki su çekiliyor. Yapraklar kızıl oluyor. Bu yerli cinslerde olmuyor.Dikkat ederseniz, bir üsteki arkadaşla benimki aynı cins değil. O cins daha geç gelişip daha az çiçekleniyor..
|
2 Eklenti(ler)
Nihayet, hem kırmızı hem yavru ağzı.. Kırmızı kendisini biraz ağırdan satıyor ama üstündeki bir sürü tomurcuğun yükü olsa gerek.
|
Benim geçen yıl diktigim yılbaşı çiçegim,büyümeye başladı.
Ne zaman çiçek açar ? Bilgi verirseniz sevinirim. |
2 Eklenti(ler)
3 günlük beklemeden sonra kırmızılar da kendini gösterdi.
|
yılbaşı çiçeği
1 Eklenti(ler)
Selamlar. Satmakta zorlandığım çiçekler
|
Alıntı:
|
Sn kardelen, cep telefonu ile çekilmiş bir resim. Tam rengi yavruağzı, çiçek solmaya başladığında rengi biraz daha açılıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeğim komşumun hediyesi. Sanırım çiçek açma zamanı geliyor, fakat benim bitkimde hiç bir hareket yok, sağlığıda yerinde görünüyor.Acaba çiçek açması için ne yapabilirim.:(
|
3 Eklenti(ler)
Değerli dostlar; Kaktüse aşıladığım yılbaşı çiçeğimden görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim.Eklenti 115754
Eklenti 115755 Eklenti 115756 |
Geçen yıl Koçtaş'tan aldığım üzeri tomurcuklu yılbaşı çiçeği, eve getirdikten sonra 3-4 tomurcuğu çiçeğe döndükten sonra, kalan tüm tomurcuklarını dökmüştü.
Sonra gölge ve hava akımı olmayan balkonda yaz boyu tuttum. Bir ay önce tomurcuklandı. Bir hafta önce ev içerisine aldım ve tomurcukları çiçeğe dönmeye başladı. Ancak burada okuduğuma göre tomurcuklanma sonrası kesinlikle yeri değiştirilmemesi gerekiyormuş. Yaptığım yer değişikliği umarım zarar vermez. |
Arkadaşlar,
Bende 1161 nolu mesajda görüntülenen cinsten bir yılbaşı çiçeği var. Geçen yıl yeni işyerine taşındığımızda atılmak üzere bir köşeye konulmuştu. Çok sevdiğim için alıp, odama koydum. Ancak öğleden sonra güneş alan bir yerde olduğu için belki de, bu yıl tomurcuk vermedi. Bazı sürgünlerinin alt kısmında kök benzeri uzantılar var. Eğer isteyen olursa ücretsiz olarak, bu yılbaşı çiçeği sürgünlerinden gönderebilirim. Yaklaşık 15-20 kişiye sürgünlerin yeteceğini düşünüyorum. Ben kendim için yenileme amacıyla sürgün ayırmıştım. Köklenmesini bekliyorum. İstekliler arasında elinde olan varsa karşılık olarak mum çiçeği çeliği alabilirim. Selamlarımla... |
Sayın Kalambaklı bu büyük bir başarı tebrik ederim nazar değmesin zahmet olmazsa nasıl olduda o kadar gür ve güzel oldu anlatırmısınız sevinirim saygılar.
|
3 Eklenti(ler)
Herkesin yılbaşı çiçekleri açmaya başladı.
Ancak aşılayarak yaşatabildiğim yılbaşı çiçeğim. |
1 Eklenti(ler)
Sn. Kılıç, açmaya başlayınca biraz yumuşuyor. Çiçek yükü ağır geliyor sanırım. Çiçek açmadan önceki hali daha canlı idi.
Yine de kaktüs üzerine aşılanan yılbaşılar daha güçlü oluyor. |
Çok güzel maşallah. Benimkilerde daha tomurcuk bile yok :(
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benimki. Üşüdüğünü düşünüp ısıtılmayan bir odaya aldım. Umarım hata yapmamışımdır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hangi ay yaptınız? Kullandığınız kaktüs köklümüydü,köksüzmüydü? |
Kaktüsler şimdi çiçek açmaları bitince kış uykusuna girecekler. Mart ayında büyüme hareketi gösterdiklerinde aşılamak gerekiyor.
Nasıl yapıldığını uzmanından http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=uyar11 öğrenmek daha iyi olur. |
Gül Teyzenin yaptığı aşılı yılbaşıları buldum sonunda:D Mesajlar aşağıda ki linklerde;) Ve bir kaç cümle:D
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=775 |
Sn Uyar11 bu konuyu ayrıntılı bir şekilde çok güzel anlatmış.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...ghlight=uyar11 |
Alıntı:
Bence nerde açtıysa orda kalsın.Yılbaşılar serin ortamdan hoşlanırlar.Ve bulundukları yerden başka bir ortama alındıklarında çiçek dökmesi yapabilirler. |
1 Eklenti(ler)
Benim yılbaşı çiçeğim de tomurcukta
|
benimkisi bu kışta açmayacak :( nerde hata yapıyorum bulamadım
|
sn Asya hata diye bişey yok üzülmeyin. yerini sevdimi gelişiyor, hepsi bu.annemin 3 renk yılbaşısı var, ikisi kapalı balkonda, biri açık balkonda.dışardaki kocadı diye pek ilgide görmedi açıkcası. fakat üzerinde şuan onlarca tomurcuk var.diğerlerinde henüz bişey yok. sizde rahat bırakın. bu sene olmazsa seneye açar. zaten onun açmasını beklemekte bi zevk. öyle değilmi?....
|
Yılbaşı gelmeden yeni yılı karşılayan sevgi tomurcuklarım!!
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar var mı böyle bir güzelik!? Bayılıyorum Allah ın yarattığı bu rengarenk güzelliklere:)
|
Bu güzel haberi hepinizle paylaşmak istedim 3 yıldır çiçek açmayan hatta bu sene de umudumu kestiğim yılbaşı çiçeklerimde tomurcuklar gördüm bu sabah. O kadar mutlu oldum ki tarif edemem:p Tomurcuklar çiçeğe dönüştüğünde resimleriyle de paylaşacağım, heyecanla bekliyorum. ;)
Sn. eminetirsi moral dolu mesajınız ve alakanız için size de çok teşekkür ederim. ;) |
Sevgili emy83 ün gönderdiği yılbaşı çiçeği (burda bebe çiçeği deniyor)elime geçti ve ektim. Gölge ama güneş almayan balkonda duruyor şu an. Rengini ve çiçeğini görmeyi çok istiyorum. Acaba ne renk sevgili emy83??
|
Bir yılbaşı çiçeği satın alırken üzerinde çiçek yok ise hangi renk çiçeğe sahip olduğunu nasıl anlayabileceğimiz konusunda fikri olan var mı?
|
2 Eklenti(ler)
Değerli dostlar, yılbaşı çiçeğimin güzel görüntüsünü sizlerle paylaşıyorum.
Eklenti 118737 Eklenti 118736 |
Bence nerde açtıysa orda kalsın.Yılbaşılar serin ortamdan hoşlanırlar.Ve bulundukları yerden başka bir ortama alındıklarında çiçek dökmesi yapabilirler.(Sayın Oğuzhan mesaj no. 1183)
Bu konuda sayın Oğuzhan'a katılıyorum. Benim geçen yıl Koçtaş'tan üzeri tomurcuklu olarak aldığım yılbaşı çiçeği eve geldikten sonra en güçlü birkaç tomurcuğunu açtı. Diğer tomurcukları ise döküldü. Bu yıl gölge balkonda tuttuğum çiçek tomurcuklandıktan sonra havalarında biraz soğuması ile içeriye aldım. İçeriye alınma sonrasında üzerinde oluşan güçlü tomurcuklar çiçeklendi, ancak yeni oluşmaya başlayan tomurcuklar ise önce buruştu ve sonra düştü. Bence bu çiçek için evlerimizde sevebileceği bir yer bulmalı ve bir daha zorunlu haller dışında yerinden oynatmamalıyız. Şu anda çiçeklenme bitmiş durumda. Sanırım bir süre dinlenmeye çekiliyor. Bu dönemde sık sulamamak gerek diye biliyorum. Ancak sormak istediğim saksıda üç ayrı kök var. Bunları ayırmak için ilkbaharı beklemem gerekir mi? Herhangi bir zaman diliminde ayırabilir miyim? |
heyecanla bekleyiş
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim yılbaşı çiçeklerim tomurcukları daha çok küçük ve sayısı ne yazıkki az ama olsun ilk kez açacaklar o yüzden çok heyecanlıyım. Renklerini sonunda görebileceğim, çiçekleri açıncada paylaşmaktan mutluluk duyacağım.
|
Dağıtılacak yılbaşı çiçeği çelikleri
4 Eklenti(ler)
1165 nolu mesajımda belirttiğim yılbaşı çiçeğinin fotoğraflarını nihayet çekebildim. Bu çiçek geçen yıl işyerinin taşınması sonrasında atılmak amacıyla dışarıya konulmuştu. Bende çok sevdiğim için aldım. Odamın güneş alan bir yerine koydum. Yaz boyu öğleden sonradan gün batımına kadar güneş aldı. Sanırım bu nedenle olacak çiçeklenmedi. Çünkü bu başlık altında okuduklarıma göre yazın gölge bir yerde bulundurulması gerekiyor. Ben bu konuya dikkat etmediğim için çiçeklenme olmadı diye düşünüyorum.
Bu çiçek oldukça yaşlı, alt bölgelerde odunsulaşma söz konusu. Yaz boyu çok güzel sürgünler verdi. Ancak bir yandanda eski sürgünleri üzerinden sararıp döküldü. Şu anda da yeni ve küçük sürgünleri çıkmaya başladı. Bu çiçekten köklendirme amacıyla sürgünler aldım. Sürgünler köklendikten sonra gençleştirme amaçlı olarak yeni bir saksıya dikmeyi düşünüyorum. Eğer gençleştirmeyi yapabilirsem, bu çiçek elimde fazla olarak kalacak. Bu nedenle bu çiçeğin loblarını köklendirebilecek ve bakabilecek arkadaşlara çelik olarak dağıtmak istiyorum. İstekliler özelime mesaj gönderebilirler. Eklediğim fotoğraflarda çiçeğin gelen görünümleri, dökülen lobları ve yeni sürgünleri ile odunsu gövde yapısı görülebilir. Çiçeğin bakımına ilişkin görüşleride dikkate alabilirim. Bir ve ikinci fotoğraf yılbaşı çiçeğimin yandan ve üstten genel görünümü, üçüncü fotoğraf sararıp dökülen loblar ve odunsu gövde yapısı, dördüncü fotoğraf yeni sürgünlerden bir tanesi. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
2 gün önce tez hocamın yanına gittiğimde sekreterin odasında devasa bir yılbaşı çiçeği gördüm. Daha önce de oradan pek çok kez geçmiş ama hiç dikkat etmememiştim. Belkide bu sefer üzerinde çiçekler olduğu için yılbaşı çiçeği pek bir gösterişliydi. (Bu kadar büyük bir çiçeği daha önce nasıl farkedemedim anlamadım :) Sizlerle paylaşmak için cep telefonumla hemen fotoğrafını çektim. Sekreter bu çiçeğin 10 yıldan fazladır orada olduğunu söyledi. Eklenti 119156 |
1 Eklenti(ler)
Dayanamayıp bu yaşlı çiçekten birkaç lop kopardım :rolleyes: ve eve getirdim .Akşam toprağa diktiğimde halinden pek bir memnun görünüyordu, umarım tutar.
Eklenti 119157 |
Merhaba.Benim evim daha önce sobalıydı.O zamanlar çiçeklerim iyiydi.Geçen sene eve kalorifer alındı.Bu sefer çiçekte sorun başladı.Önce birini kaybettim.Şimdi öbürünün de tadı yok.Yaprakları çok canlı değil.Evimin serin yeri yok.Sizler kaloriferli evlerinizde bu çiçeği nasıl yaşatıyorsunuz?
|
Mümkün olduğunca kaloriferden uzak bir yere ve nisbeten evin en soğuk olabileceği yerde duruyor benimkiler( salonda balkon kapısının olduğu yerde,kapı aralarından soğuk gelir diye):D Eğer sorun yaşarsam bulunduğu yerin kaloreferini kapatırdım herhalde.
|
Benim yılbaşı çiçeğim kasımda çiçek açmayı bitirdi çok fazla çiçek açtı ama sonra sörpmeye başladı.Ben de saksısını değiştireyim dedim bir de baktım kök falan kalmamış aralarında kurt gibi şeyler vardı.Ben de parçalara ayırıp ektim.Allahtan komşunun verdiği hurmanın kökü yılbaşı çiçeğiyle karışmış:))
|
Merhabalar,
Yılbaşı çiçeğinin bazı kaktüs türlerine aşısına ilişkin bu başlıkta bazı görüntüler vardı. Daha önce bende ismini tam hatırlamıyorum ama farklı bir kaktüs türüne aşılanmış yılbaşı çiçeği görmüştüm. Hatırladığım renkli kaktüslerin aşılandığı cinsten bir kaktüs idi. Ben bugün farklı bir deneme yaptım. Henüz fotoğraflama imkanım olmadı, fotoğraf çekince onu da buraya eklerim. İşyerindeki odamda yaklaşık 130 cm boyunda gövde çapı 8-10 cm arası olan bir difenbahyam vardı. Difenbahya gövdesi su biriktiren, kesildiğinde özsuyu akan bir bitki. Bugün yılbaşı çiçeğinden aldığım bir lobun dip kısmını yüzeysel olarak maket bıçağı ile sıyırarak, öz sulu kısmını açığa çıkarttım ve difenbahyanın gövdesinde açmış olduğum bir yarığa bu lobu yerleştirdim. Beklentim, yılbaşı çiçeği lobunun özsu kısmı ile difenbahyanın özsu kısımlarının birleşmesi ve difenbahyadan alacağı su ve besinler ile yılbaşı çiçeğinin gelişmesi. Tek olumsuz durum, difenbahyanın zehirli olduğuna ilişkin bilgi. Belki özsuyuda bu nedenle yılbaşı çiçeğini olumsuz etkileyebilir. Gelişmeler pek yakında! Yeni yılın sevdiklerinize ve size sağlık, mutluluk ve esenlikler getirmesi dileklerimle... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025