agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs
(https)




Beğeni Düzeni2020Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-01-2007, 16:09   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-07-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 388
nasıl bakılır

bu bitkinin bakımı hakkında bilgisi olan yokmu
yazın balkonda direk güneş alıyordu ve hergün suluyordum yerinden memnun gözüküyordu. havaların soğumasıyla içeri aldım ve 15-20 günde bir su veriyordum ama yaprakları dal gibi incecik ve anormal uzadı (az önce ölçtüm 90 cm) bunun nedeni içeri almam veya suyunu seyrek vermem olabilirmi
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlermi
yaprakları eski formunu bulduktan sonra isteyen arkadaşlara çelikte verebilirim

bitkiseli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2007, 19:54   #2
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Sevgili bitkiseli,

Epiphyllum cinsi kaktusler, tropikal bir bitki olup normalde baska agaclarin uzerinde sarilarak yasarlar ama asalak degildirler, kuru ortami sevmezler.
Humusca zengin ve kirecsiz topragi severler ve topragin kurumamasina ozen gosterilmelidir. Gubre istemezler ama dilerseniz azotsuz gubre kullanabilirsiniz.
Gunes isigi da istemezler hatta direk gunes isigi, yapraklari uzerinde kalici yaniklar olusturur.

Puskurterek yapilacak sulama da, suya katilacak cok az bir kaktus gubresi, govdenin gelismesini daha saglikli yapacaktir. Sulama suyu ne kadar kirecsiz olursa bitkiniz o kadar saglikli olacaktir.

Kasim'dan Mart'a kadar bir dinlenme donemleri vardir, bu arada sulama minimale indirilerek topragin tamamen kurumamasi, ayrica 10 dereceden asagi olmayan yerde kis'i gecirmesi saglanmalidir. Bu donem bir dahaki sezon ciceklenmesi icin cok onemlidir. Cogu kisilerin kaktuslerine cicek actiramamalarinin nedeni bu donemden kaynaklaniyor. Ayrica gelisme ve cicek tomurcuklarinin olusum zamanlarinda, bazi ani degisikliklerden kacinin, yerinin degismesi, saksi degisimi, sulamanin unutulmasi gibi.


Düzenleyen uyar11 : 14-01-2007 saat 23:42
uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2007, 13:31   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-07-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 388
uyar11
bilgileriniz için teşekkürler

yazın içerde hiçbir gelişme göstermediği için balkona aldım,balkonum çok güneş alıyor ve çok güzel etli yapraklar verdi ama sık sık yapraklarına su fısfıslardım kışın içeri aldığım için anormal uzadığını düşünüyordum ama sanırım susuz kaldığı için bu kadar boya verdi ben 20 günde bir suluyordum.

bilgilerinizi dikkate alacağım tekrar teşekkürler

bitkiseli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2007, 23:37   #4
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Epiphyllum'larda gelisme aninda ince uzun yuvarlak surgunler vermesi cok normal, hatta bunlarin 90cm uzamasi da normal. Ama bu donemde gelismesi normal degil, sanirim iceriye aldiginiz ortam sicak ve gelismesine devam ediyor. Uzayan dallari kesmenizi ve kaktusunuzu daha serin bir ortama mesela yatak odasina koyup suyunu iyice azaltmanizi oneririm. Ciceklenme olabilmesi icin dinlenme suresi cok onemli ve ciceklenme sadece iki senelik genis yapraklarda olusmaktadir. Cicekler solduktan sonrada bu dallarin budanmasi, iki sene sonra cicek acacak olan yeni surgunlerin cikmasini saglayacak ve gecen sene surmus olan yapraklarin da bir dahaki seneye daha da cok cicek acmasini saglayacaktir. Bu sekilde bir bakim kaktusunuzu hem forumda tutar hemde size her sene bol bol cicek vermesini saglar. Birde gelisme aninda yapacaginiz fosforca zengin bir gubreleme cicek sayisini ikiye katlayacaktir.
Simdilik aklima gelenler bunlar.
Size bol cicekli bir sezon diliyorum.

uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2007, 10:39   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-07-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 388
Sizin ilk mesajınızı okuduktan sonra daha serin bir yere almam gerektiğini anladım ve balkona aldım (ev merkezi sistem olduğu için serin bir odam yok ve gerçekten aşırı sıcak oluyor) taşırken uzayan dalları zarar gördü, ben de diplerinden kesip tekrar toprağa diktim,farkında olmadan iyi birşey yapmışım
ilginiz ve değerli bilgileriniz için teşekkürler.

bitkiseli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025