07-08-2013, 03:47
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2013
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi crzysscrckr
Merhabalar,
Küçük sayılabilecek boyutlarda kaktüslerim var. Ama bu kaktüsleri farklı saksılarda değil tek bir ortamda, büyükçe bir bakır leğende yetiştiriyorum. Sizce farklı türleri aynı toprakta yetiştirmenin bir zararı olur mu? Mesela sulama şekilleri vs. farklılık gösterir mi?
Saygılarımla.
|
Sayın crzysscrckr. Kaktüslerinizin olduğu leğeni ve kaktüslerin fotoğraflarını net bir şekilde yükleyebilirseniz ayrıntılı bilgiler verebilecek arkadaşlar aramızda mevcut. Çoğu bitkinin farklı istekleri var. Ben de aynı cinsten kaktüslerimi küçük iken büyük bir saksıda biraz daha büyümeleri ve bakım kolaylığı açısından bir arada tuttum. Daha sonra ayırdım. Ancak bakır kapların en büyük problemi üzerindeki kalay olmadığı zaman insanları içinde duran yiyeceklerin yenilmesi durumunda zehirleyebilmesi. Bitkiler de canlı olduğuna göre içinde bulundukları bakır leğenin kalaylı değil veya kalay eskimiş bozulmuş ise toprağı dolayısıyla kaktüslerinizi zehirleyebileceğini düşünüyorum. En kısa zamanda mümkün olan en az toprak ile başka saksılara kaktüslerinizi nakletmeniz daha iyi olur düşüncesindeyim.
|
|
|