![]() |
|
|
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Benim de çok sevdiğim bir tür bu sevgili İklimsiz. Geçen yaz Bodrum'daki Kaktüs Cenneti'nden almıştım. Bu yaz ilk çiçeğini gördüm. Açmadan evvelki hali dün bu şekildeydi; ![]() Çiçeğini göreceğim zamana daha var diye düşünürken bir baktım bu sabah açmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Merhaba arkadaşlar.forum da yeni sayılmam,sık sık siteye girip yazılarınızı okuyorum ve açan harika çiçekleri seyrediyorum. ![]() Ama isimlerini bilmiyorum.işte benim miniklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Kaybettik
|
Yakaladım sevgili Berduray. O resimleri iki gün arayla çekmiştim. Bu sabah evden çıkarken kızıma tembih ettim açarsa fotoğrafını çek diye. Çekmiş, bana sürpriz yaptı. Tabi kaktüsümde ![]() ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=28799&c=585 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2006
|
![]() ![]() ![]() Bugün öğleden sonra açtı kaktüslerim. İsimlerini bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Kaybettik
|
Kaktüsüm yine çiçek açacak. Ben kaktüs yılda bir kere çiçek açar diye biliyordum. Aynı kaktüste ikinci tomurcuğu görünce çok şaşırdım. Ama çok sevindim aynı zamanda ![]() ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=41087 Düzenleyen sevim.K : 01-09-2009 saat 03:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kardelen, http://img19.imageshack.us/img19/7269/sany0098ufak.jpg resmin linki bu bunu kopyalayıp,adres çubuğuna yapıştırarak ya da tıklayarak denermisiniz.Eğer sayfa açılmıyorsa imageshack sitesi bir şekilde engellenmiş siteleriniz arasında demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
http://www.kaktusrehberi.com/gallery/kaktus.asp aynen resimde ki gibi. bir çeşit çiçek mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür mammillaria türlerim açmaya devam ediyor.(M.gracilis,M.prolifera texana ve pembe olan ismini bilmediğim bir Mammilaria daha) Sağ üst köşedeki Titanopsis Fullerinin tomurcuğu var dört gözle açmasını bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2008
|
Kaktüsüm çiçek açtı
Kaktüsüm çiçek açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Engin, Bu güzelliğe maşallah demek gerek doğal olarak. Arkadaki küçük çiçekli mammilaria prolifera sanırım. Bende de var aynısından. Bir süre önce sayın berduray tarafından gönderilmişti. Şu anda üzerinde bir tanesi net görülebilen, diğerleri ise belli belirsiz 2-3 tomurcuk var. Bu linkte tomurcuğun fotoğrafını görebilirsiniz. Ayrıca geçen hafta gittiğim Mersin'de ablamdan bol miktarda çelik almıştım. Bir kısmını işyerinde personele dağıttım. Kalanları ektim. Ayrıca minik sürgünleride bir saksıda toprağın üzerine köklenmeleri için koydum. Üzerinde kırmızı tohum kesecikleri vardı. Tutarsa onlardan da bol çiçek bekliyorum. Ön taraftaki siyah dikenli olanda aynı şekilde çiçek açmış. Aynı tür olabilir mi? Siyah dikenlinin yeni sürgünlerini ne yapmayı düşünüyorsunuz? Üzerinde mi kalacak? Paylaşıma açık mı? Düzenleyen skaraca : 08-02-2010 saat 20:33 Neden: İsim düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Siyah dikenli olan M.Prolifera değil sanırım M.Elongata nın bir varyasyonu.Yavruları yeterince olgunlaştıklarında onları kopartıp köklendireceğim.Onun gibi üzerinde 20 kadar yavrusu olan 6-7 farklı tür var.Onları paketler halinde gerçekten iyi bakabileceğine inandığım arkadaşlarla paylaşacağım.İlginç bir şey söyleyeyim üzerinden yavruları alındığında ana gövde zedeleniyor ve eskisinin 2 katı yavru veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Baharda saksı değişimi yaparken kaktüslerimi ayıracağım, elimde bol miktarda olan türler var. (rebutia muscula, mammillaria decipiens,mammillaria gracilis antje,mammillaria elongata vs.) Baharda fotoğraflı bir başlık açıp sizlerle paylaşacağım.Merak etmeyin çok miktarda var ve iki senede başedilmez hale geliyorlar.Saksılara sığmıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kardelen, Ön kısımda dikenler arasında dört tane görebildim. Eğer onlardan söz ediyorsanız, büyük olasılıkla çiçek tomurcukları. Ancak daha iyi ve yakın bir fotoğraf çekimi karar vermeyi kolaylaştırır. Yine de gözünüz aydın. Bende de aynısından var. Henüz tomurcuklarını göremedim. Darısı başıma diyeyim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|