![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2007
|
Çiçekleri deli gibi açmaya başladı.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
C. silvestrii en kolay ve en cok cicek acan kaktus turlerinden biri olma ozelligi yaninda en cok sicaga ve soguga dayanma ozelligi olan guzel bir kaktus turudur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2008
|
Rebutia muscula, Parodia ottonis, Mammillaria guelziowiana v. robusta çiçekleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Albumleri düzenlerken unuttuğum kaktüs resimleri geçti elime.Bunları sizlerle de paylaşmak istedim. Ilk resim Cleistocactus wendlandiorum.Sadece bir kere çiçek açtı. Yaklaşık 25 senedir kaktüs bakıyorum ve Cleistocactuslarım hep aynı yerde duruyor, aynı şekilde bakılıyorlar.O sene neyi daha doğru yapmıştım, bilmiyorum ![]() Eklediğim kırmızı çiçekli Parodia'm ise artık yok.Ne yazık ki birkaçyıl önce aniden çürüdü.O kadar hızla öldü ki,müdahale bile edemedim ![]() Son kaktüs Notocactus rutilans.Harika pembe çiçekleri oluyor,yalnız ne yazık ki her yıl düzenli açmıyor.(Bu yıl da açmadı) Resim kaliteleri pek iyi değil çünkü eski usul çekilmiş resimler (scanner da tarayarak dijital ortama aktardım.)yine de siteye eklemeden edemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yoksa bu gördüklerim tomurcuk mu? Diğer kaktüslerimin bir iki tanesinde de minicik oluşumlar var sanırım tomurcuk, ama bunu özellikle paylaşmak istedim. Çünkü geçen sene aldım ve ilk defa çiçek verecek, tabi bunlar tomurcuk ise. ![]() Telefonla çekildi, mazur görün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Cleistocactusum tomurcuklandı :)))
Bu kaktüs ne kadar zamandır benimle hic hatırlamıyorum bile. Çok uzun yıllardır beraberiz. En az 10 -15 yıl önce tek bir çiçek açtı (666 no.lu mesajda bu çiçeğim bir resmini paylaşmıştım)birdaha da açmadı. Bugün kaktüslerime merhaba demek için balkona çıktığımda uzun kollarından birindeki tomurcukları gördüm. Hem de 10 tane ![]() O kadar sevindim ki ,hemen sizlerle paylaşmak istedim. Inşallah çiçeklerini kazasız belasız açar da onları da sizlerle paylaşırım. Kaktüsümün ve tomurcuklarının resmimi ekliyorum. Herkese bol çiçekli günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Cleistocactus'ümün tomurcukları kocaman oldu. Onca yıldan sonra o kadar heyecanla bekliyorum ki açmasını.Çiçek açmasında bu kışki soğukların etken olduğunu düşünmeye başladım. Belki de yeterince soğuklayamıyordu şimdiye kadar. Sanırım önümüzdeki hafta içinde açar. Cleistocactus tomurcuklarının son halini bir de mamilaria'mın güzel pembiş çiçeklerini ekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|