![]() |
|
|
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen İklimsiz : 14-12-2007 saat 19:36 Neden: yazım hatası(harf eksikliği) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2007
|
Bir yavru Chamaecereus silvestrii de benden, sevgili ekin97 göndermişti. Sanırım sarı çiçek açandan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevgili Günsu. Dikenli olan ikinciden rahmetli annemlerde vardı. Sürekli çiçekli oluyordu. Ne yazık ki annem sanırım onu birine verdi. Şu anda karşı komşumda var ama ayırabileceği gibi değil. Baharı bekliyorum, belki bir şansım olabilir ya da çiçekçilerde bulabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2007
|
Sayın uyar11, Kaktüslerinize bayıldım.Bir sorum olucak, cevaplarsanız sevinirim. Aşıladığınız kaktüslerin rengini önceden biliyormusunuz ,yani şu kırmızı çiçek açanı şuna aşılıyayım mı diyorsunuz yoksa çiçek açtıklarında size de sürpriz oluyormu?Kırmızı açan bir kaktüs ..............işlemlerden sonra sarı açabiliyormu Renklerle ilgili tecrübelerinizi denemelerinizi bilgi olarak bizimle paylaşırmısınız. Şimdiden teşekkürler ederim.Bol çiçeçli günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Alıntı:
Aşıladığım kaktüsler seçmece kaktüsler, yani çiçeğin rengi ve şekli belli. Aşılama ile çiçeğin rengi değişmez, sadece daha sağlıklı ve daha hızlı bir gelişme görülür. Yeni bir tür ve renk olayı sadece çapraz dölleme ıle oluşur. Bu konu ile ilgili daha geniş bilgiyi bu forumda bulabilirsiniz. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet ciceklenmeye basladilar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn.Uyar11 maşallah çok güzel açmışlar her renk var seyrine doyum olmaz. Benimde var ama rengi koyulaştı dordo gibi oldu çok mu güneş alıyor sizce sizinkiler nasıl bir yerde duruyor rekleri çok güzel yemyeşil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili zeonka, Chamaecereus silvestrii, soguga ve sicaga dayanikli bir kaktus olmasina ragmen, fazla gunes isigina maruz kalinca kendini koruyabilmek icin rengini koyulastiriyor. Bu yuzden en iyisi, gun isigi bol olan golge yerler, boylelikle herdaim yesil kalabiliyorlar. Bu bircok kaktus icin de boyle. Bu yuzden benim seram opal beyaz denen polikarbonat ile kapli, zararli gunes isiklarini gecirmiyor. Saygilar, Düzenleyen uyar11 : 13-05-2008 saat 23:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Biraz SEVGI, Biraz ILGI, Biraz BILGI Isin sirri burada Evet, daha oncede yazdigim gibi bu tur oldukca guclu ve dayanikli bir kaktus. Ilk soguklardan sonra sulamayi kesmeli, taki ilk cicek tomurcuklari gorunene kadar susuz, kuru ve soguk bir yerde dinlenmeye birakilmali. Baharla birlikte bolca cicekleneceklerini goreceksin. Saygilar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Kışın dondurucu soğuk olmayan bir yerde dursunlar, mümkün olduğunca su vermeyeceksin. Yazın da toprak kurudukça su vereceksin, bol ışık alacak biraz da gübre takviyesi yapacaksın. O zaman seni mutlu ederler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn.Uyar11 teşekkürederim. Hemen yerini değiştirdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2019
|
Merhaba Bu kaktüs aynı tür mü yeni başladım çok bilgim yok 2 yıldır annemde balkonda yaşıyordu ben aldım saksisini değiştirirken kırıldı çok üzüldüm dışarıda bekletip dikmem gerekiyormuş bilmediğim için hemen toprağa diktim içinde küçük yavrular vardı onları da yanına diktim 5 gün kadar oldu bu sabah baktım yanında kırmızı küçük tomurcuklar var 2 yıl içinde hiç çiçek acmamis ne yapmalıyım nasıl bakmaliyim birde hep tek başına büyüyordu forumda gördüklerim cogalmislar saksıda annem yanında yavru çıkıyor düştüğü yerde büyüyor dedi ama hiç kendi saksisini koymamış yavruları yanına dikerek mı resimdekiler gibi oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Dışarıda bekletip kesik/kırık yerin kuruyup kabuk tutmasını sağlamak çeliğin tutma ihtimalini çok arttırsa da, bazen bekletilmeden dikilen çelikler de tutuyor.. Umarım tutmuştur bitkiniz.. Yalnız, ufak yavrular resimden görüldüğü kadarıyla ters, yani baş aşağı dikilmişler.. ![]() Çiçek açması, belli bir büyüklüğe ulaşması ve çok iyi güneş görmesine bağlı... Bitkinin gelişimi ve şekillenmesi de şöyle: Yanlardan yavru verdikçe onlar da toprağa değdikleri yerlerde köklenirler, bir yandan da uzayıp saksıdan aşağı sarkarlar, böylece zamanla saksı tamamen bu bitkiyle kaplanmış olur... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
merhaba arlkadaslar ben de bir kaktüs meraklısıyım. birsürü karısık kaktüs tohumu ektim. bugün 3. günüm, bekliyorum. uyar 11 kaktüslerine gübre verdiğini yazmış. acaba ne gübresi. benim bir kaktüsüm var gelişme göstermiyor. hiç yavrulama da olmadı. uzun zamandır elimde. acacba o gübreden mi vermeliyim? su dışında hiçbir besin vermedim. şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2011
|
acaba bunları nasıl melez yapıyorsunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Adını, kaktüslerim sukulentlerim sayfamda öğrendiğim, Chamaecereus silvestriim yavrulamıştı. Bu sayfalardan öğrendiğime göre ve beni oldukça sevindiren, çiçek açacak olması ve soğuğa dayanıklılığı. Hatta, soğuğun açmasına yararı bile var. Bu doğrultuda bugün hemen, silvestriim balkona alındı. Farklılıkları ve açarsa çiçeğini paylaşmak umuduyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bu fotografı görmenizi istedim. ![]() ![]() http://www.flickr.com/photos/venerei...ia/3980270543/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Yılan Kaktüsü
Merhabalar! bitki ile ilgili sorularım var. -Kaç gün ara ile sulanmalı? -Su miktarları ne kadar olmalı? -Sıcaklıkları ne kadar olmalı? -Kuruma ve çürüme durumu söz konusunda ne yapılabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
Çiçeğiniz çok güzel görünüyor,gelişimini bilmiyorum bende vardı halamdan almıştım 3 tane minicikti fakat naptımsa tutturamadım suya koydum,köklenmedi toprağa diktim köklenmedi en sonunda attım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bitkinizi aşırı sulamazsanız çürümez.. Susuz kaldığını da dalların yumuşamasından anlarsınız zaten.. Bence fazla özen isteyen bir bitki değil.. Her ortamda yaşar.. Bakımını bu kadar da listeye tabii tutmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|