02-07-2015, 21:09
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
İki haftadan uzun sürmez umarım, daha uzun süre dayanamayabilirler ama birkaç günde bir fısfısla sisleme (direkt üzerlerine değil, bulundukları yerin üstüne yani havaya su fısfıslayacaksınız, minik damlacıklar üstlerine havadan düşerek sis etkisi yapacak) tarzında nemlendirirseniz bu süre birazcık daha uzayabilir. Çünkü sisleme etkisiyle açıkta kök çıkartmaya başlayabilirler
Ancak yaz geldi sayılır, sizin oralarda sıcaklık nasıl bilmiyorum ama yaz mevsimi dinlenme/duraklama dönemi bu arkadaşlar için, haliyle köklenmeleri biraz uzun sürecektir.
(Uygun çoğaltma dönemi ilkbahar ve sonbahardır, aklınızda bulunsun)
Bu, şu manaya geliyor: 2 hafta açıkta beklerlerse, köklenmeye başlamaları da 1 ay sürse, toplamda 1,5 ay kadar açıkta beklemiş gibi olacaklar ve bu kadar bekleyişe dayanabilmeleri zor olacaktır.
Bence uygun olmayan saksılarınıza ve uygun olmayan topraklara geçici olarak daldırın çeliklerinizi ki vakit varken (dinlenmeye girmeden) köklenmeye başlasınlar.
Köklendikten sonra uygun yerlerine alırsınız...
|
Sn. A_NOMAD, ilginiz için çok teşekkür ederim. Bakü'de kışın hava çok soğuk, yazın çok sıcak ve nemli oluyor. Şimdi artık bu bitkiler için dinlenme zamanı. Aslında elimde olsaydı başka zamanda çoğaltırdım, ama hiç ummadığım bir zamanda bir tanıdık bu çiçekten aradığımı öğrendi ve bana bu çelikleri gönderdi. Onun için zamanı ben seçemedim. Umarım hepsi tutar, bir sürü bitkim olur 
Tavsiyenize uyacağım. Yarın sabah çelikleri elimdeki saksıya dikmeyi düşünüyorum.
|
|
|