![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2006
|
Ah arkadaşlar sormayın başımıza neler geldi... Ofisimin arka balkonunda ikamet eden güzelim yılbaşı çiçeğim bir dolu tomurcukla açmayı beklemekteydi. Taa ki ben iki gün ofise gelemeyip nişanlımla ofisimizi serseri kedisi arka balkonda gezintiye çıkıp saksıyı devirene kadar. Ofise bir geldim ki tüm tomurcuklar dökülmüş zavallıcığı emaneten saksıya yerleştirmişler. Paparayı yediler ******. zavallıcıkta bakıma alındı acilen. Olan güzelim tomurcuklara oldu. Bu çiçeklerin tomurcukları çok narin oluduğunu biliyordum ama 60 cmden düşüşe ****** de dayanamamışlar ne yazık ki.. Bu arada ilgilenenlere geçen hafta sonu mm migroslarda ufacık saksılarda bir dolu yılbaşı çiçeği vardı 5 milyona hepside tomurcukluydu. : |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Kesinlikle yer değiştirmede döküyor.Bulunduğu yerde çiçeklediği vakit onu hiç yerini değiştirme sonu hep hüsran. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
bende 2 tane resimde gördüğünüz gibi var,1 tane de küçük çelikten yetişme. büyük olanın 1 tanesi tahmini 20 Aralık-10 Ocak arası çiçekli kaldı. Öbürü geçen hafta 1 çiçek açtı.diğer çiçeklerin durumu iyi değil.tomurcuklar dökülecek gibi duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever benim çiçeğim balkondaydı odaya getirdim çok güzel açtı pembe bir şekilde. Sonra tomurcuklar açmadan dökülmeye başladılar. Dediğin gibi artık çok geç seneye açmasını bekleyeceğim. Acaba bu çiçek hangi koşullarda yaşamayı sever? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Camekanlı fazla güneş almayan bir balkon varsa devamlı orda durabilir. Açması için biraz serin yer iyi oluyor.Yer değiştirilmesini sevmiyor. Işıklı Bir yer belirle orda kalsın .Seneye bol çiçek verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-01-2007
|
Pek bir bilgim yok ama pamuğumsu bişeye benziyorlar.Ben buraya bir göz atın derim.Belki işe yarayabilir ama isterseniz bir kaç kişiye daha danışın. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
![]() Merhaba, Benim de bir yılbaşı çiçeğim var ama şuan çok kötü durumda. Toprak kısmına yakın olan gövdesinde kesik kesik çürükler oluşmaya başladı.Ayrıca 2 yıldır çiçek açmıyor. Toprağı kurudukça su veriyorum ama sanırım toprağı kötü. Çünkü çok katılaşmış ve sıkışık durumda gözüküyor. Acaba saksısını mı değiştirsem? Ayrıca sağlıklı kısımlarındaki sürgünlei koparıp hafif nemli taze bir toprağa direkt ektim.Acaba doğru mu yaptım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bence toprağını hemen değiştir.Onu güzel ışıklı bir yere al.çiçek açması için soğuk görmesi lazım.Bulunduğu ortam serin olmalı.Fazla sulama.Seneye açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Benim de geçen yıldan tutturmayı başardığım ve yeni aldığım yılbaşı çiçeklerim var. Bir tane de olsa bu sene açmayı başardılar. Bir tanesi de daha yeni tomurcuklandı. Çiçeklenmeden sonra dinlenmeye alacağımızı anladım ama bazılarının toprak ve saksılarının değişmesi gerekiyor. Yılbaşı çiçeğinde saksı ve toprak değiştirme zamanı nasıldır? Ne zaman değiştirmeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
-
Giriş Tarihi: 24-11-2012
|
merhabalar bende aranıza yeni katıldım benimde yılbaşı çiçeğim var pembe renkli çelikten tutturmayı başardım şuan bitane çiçeği ve 2 tane tomurcuğu var.inşallah bakabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2018
|
Yılbaşı çiçeği
İyi günler herkese benim yılbaşı çiçeği 1 yıldan beri hiç büyümüyor hiç yaprak çıkmadı (18 yaprak) sulaması düzenli yapıyor ve güneş alıyor sorun nedir yardımcı olur musunuz acilll ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-05-2019
|
Yılbaşı çiçeğim neden buruşuyor
Selamlar. Ben yılbaşı çiçeğini bir başkasından 1dal olarak aldım. 1gün dışarda beklettim. Sonra diktim. Üzerinden 2_ -3 hafta geçince rengi hafiften sılma ve yapraklarımdada incelenme sanki buruşma var nedendir arkadaşlar bilen yardımcı olabilirmi. İşyerimde cam kenarı güneş alıyor. Camın önüne güneş almasını engellemwk için karton parçası gibi bişeyler koysamda ne olur fazla güneş alırmı yinede amaç gün ışığını alması ama güneşi kapatacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
Bu çeliği artık zaten dikmişsiniz... Bence yukarıda planladığınız gibi güneşini azaltarak sulamaya devam edip köklenmesini bekleyin... Bu arada çelik aldığınız yerden bir çelik daha isteyip onu suda köklendirerek işi sağlama alabilirsiniz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Saksı değiştirme konusunda kimseden bir yorum gelmediği için bende geçen gün bir boy büyük bir saksıya değiştirmeye karar verdim.Ama saksısını değiştirdikten sonra yapraklarında hafif bir buruşma meydene geldi.Köklerine bir zarar da vermedim saksı değişimi sırasında.Acaba normal birşeymidir.Yılbaşı çiçeğime bişey olsun istemiyrum.Sulamadan mı acaba lütfen birileri yardım etsiiiin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ya susuz kaldı ya da fazla su vermiş olabilirsin.Ya da çok güneş alan bir yerde ise yapraklar buruşabiliyor.Fazla suladıysan toprak iyice kurusun.Kedine gelir.Toprak kuruyunca yapraklarına su püskürt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Çok teşekkürler Elfogi.Sanırım suyunu biraz fazla kaçırmış olabilirim.Tekrar sulamak için iyice kurumasını bekliycem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba benim birkaç ay önce genç sürgünlerini koparıp toprağa ektiğim yılbaşı çiçeklerim kök vermişler.Minik ve beyaz kökler onları ayrı topraklı bir saksıya aldım. Ayrıca çok yaşlı yılbaşı çiçeğim de vardı onun uçlarından minik kırmızı tomurcuklar çıkıyor.Balkonda gelişti işallah çiçekleridir.Bakalım öyleyse süper.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
15 cm kadar kalın bir Atlas üzerine iki koldan yılbaşı aşılamışlar ve yılbaşı burada salkım salkım büyümüştü.. Denerseniz resimlerini bekleriz.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün çiçeklerimi sularken yılbaşı çiçeğinde minicik kırmızı noktalar gördüm ilk önce kırmızı örümcek sandım.Aklıma forumdakiler geldi dikkat edince çiçek açmaya başladığını fark ettim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
benim 94 numaralı mesajdaki resimde görülen çiçekle sizlerin 141 ve 146 numaralı mesajdaki resimdeki aynı çiçek değil herhalde.Benim bildiğim yılbaşı çiçeği buzaman kalmıyor.Sizinkiler atlas çiçeğine benziyor.Forumda resimleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki kocaman.10 senedir benimle büyüyor.Her seferinde dallarından kırıp veriyorum.Çok sevdiğim bir çiçek.Rhipsalidopsis gerçek adı Normal yılbaşından farklı.Senede iki sefer açıyor.Şu aylar tomurcuk patlaması geçiriyor. Açma Zamanı.Birde kışın açar. Sizinki normal yılbaşı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|