![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
Arkadaşlar geçen yıl bir tane "Yılbaşı çiçeği" aldım. Çok güzel çiçekleri vardı. Şu an bayram değil seyran değil yılbaşı çiçeğim çiçek açmak üzereler. Gerçekten şaşırdım.Ne yapmalıyım ![]() |
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Yılbaşı çiçeğinin kırmızı olanları genelde bu meysimde açıyor anneminde var aynısı daha yeni açmaya başladı pembe olanı yılbaşında açıyor bazen bakımda etkiliyor o zamanda geç veya zamanında açıyor.. fatihberk büyükannenizin yılbaşı çiçeği harika maşaALLAH benimde bunun yarısı büyüklükte on yıllık yılbaşı çiçeğim vardı geçen kış yeni evde kaybettim kaloriferli evi sevmedi ben derdini anlayana kadar öldü gitti biriki çelik zor kurtardım .. şimdi onları gözüne bakıyorum. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Alıntı:
Sn.pembegül, çok ilginç ama benim yılbaşı çiçeğim ne kırmızı ne de pembe, benimkiler BEYAZ ve peşpeşe açmaya başladılar gerçekten şaşırtıcı ama görünüşleri harika. bu soğuk Ankara havasında bana yılbaşını hatırlattıkları için onları çok seviyorum ![]() |
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Faruk Bakımı hakkında bilğiye buradan ulaştım izmitli bir arkadaş az kullanılan bir odada bulundurun demişti bende öyle yaptım az ısındığı için yılbaşım bu odayı sevdi kışı sağlıklı çıkardık . Düzenleyen pembegül : 09-04-2009 saat 18:17 |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Uçmaya hazırlanıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatihciğim yeterli aydınlık ortam sağlandığın da , toprağı yarı kumlu süzek bir yapıda hazırlandığında , toprağı iyice kurudukça sulanmasına öze gösterildiğinde , yeri sabitlenip saksı oynatılmadığı sürece ve 1,5-2 ayda bir npk takviyesi yapıldığı sürece yılbaşı çeşitleri hem boğumlarını artırır hem de tomurcuklanıp değişik süprizler yapar... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Yılbaşı çiçeğine Vilmorin sardunyalar ve tüm çiçekli bitkiler için olan sıvı gübre olur mu? Ya da organik gübre mi olur? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben sıvı gübre kullanmıyorum organik gübrede bu sene verdim bence organik gübre daha olumlu.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2008
|
benim yeni celik alıp cogalttıgım yılbası cicegim.kok atması ne kadar sure suruyor biliyor musunuz?bide gunes alması sakıncalı mıdır?cevap verenlere tesekkurler ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Alıntı:
Mümkünse resimlerini görmek isterim.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Buraya uğrayın ![]() Her iki tür de yılbaşı çiçeği olarak bilinmesine rağmen, lob yapıları dikkatli bakınca farklı. Çiçeği ve açma mevsimi de farklı. Sizin çiçeğiniz Rhipsalidopsis gaertneri |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben yılbaşılarıma organik gübreden ziyade npk çeşitlerini aralıklı olarak veriyorum ve bu durumdan çok hoşnutlar. Organik gübre bitkiyi yakabilir ve çeşitli özelliklerinde değişikliklere sebep olabilir... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yilbasi cicegi oldugunu dusundugum bitkimin tomurcuklari kirmizi . Cepten yaziyorum , bu gun cektigim fotograflari yarin gonderirim . Tomurcuklar haric loblarin da kenarlari kirmizi . Fikirlerinizi ve onerilerinizi bekliyorum . Saygilar . |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Fizban acele etmeyin derim muhakkak size cevap vereceklerdir. Benimde 2 ay kadar önce diktiğim loplar bana daha yeni yeni cevap veriyorlar. Fısfıslama işinin de genelde yazın yapılıyor diye biliyorum... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
MaşaALLAH çok şirinler kök çelikten alınmış olduğu için hemen çiçek vermişler yaprak çelikten olunca böyle hemen çiçek açmıyor benim yılbaşılar mesela hiç çiçeklenmeye niyetleri yok durmadan lob getiriyorlar . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2008
|
Sevgili Pembegül Lob vermesine şükür et. Seninkiler lob veriyorlar hiç olmazsa benim yılbaşım ekim ayından beri aldığım gibi duruyor. Ne bir çiçek ne bir lob veriyorlar. Burdaki yılbaşı çiçeklerini gördükçe çatlıycam nerdeyse ) |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeterli güneş ışığı çok önemli, fazla rüzgar olmayacak, arada sıvı gübre, ya da yağmur suyu ve öğleden sonra loblara yapılan fısfısa mutlaka karşılık verecektir. Bu hususları göz önünde bulundurun lütfen. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Voltare maşallah yılbaşılarnızı çok şirin çiçeklenmişler. Arkadaşlar yılbaşı bitkisi ister köklü çelik ister köksüz çelik olsun çiçeklenmeye niyet ederse çiçekleniyor. Zira pembe yılbaşımdan aldığım köksüz boğumlar 2 haftada daha öcenden tomurcuklandı ve açtı. Ben yılbaşı bitkilerinde güneşten ziyade bol aydınlığın çok önemli olduğu kanısındayım. Bol aydınlık ve uygun ısı ortamı sağlandığında çok sık çiçek verebiliyor. Benim deneyimlerim bu yönde... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Hepinize iyi günler. Benimde 1 adet yılbaşı çiçeği var 4 senedir beraberiz fakat yerleşik bir memuriyet hayatımız olmadığından bir türlü çiçek açtıramadım. İkamet etmekte olduğumuz evimizin cephesi ters olduğundan güneşi odalar sadece 2 saat tam alabiliyor ama buna karşın oldukça aydınlık. Yılbaşı çiçeğimin ilk saksı değişimini ve kök ayırmasını Torf ağırlıklı az miktarda bahçe toprağı ve yanmış keçi gübresi ile 3 gün önce yaptım ve hala kendilerine gelemediler. Acaba zamansızmı yaptım eğer zamanı ise eklemem gereken bir şeyler varmı bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Ayrıca ilçede olduğumdan 1 tane çiçekçimiz mevcut ama onada sadece salon çiçekleri geliyor acaba elinizde yanlışlıklada olsa kırılan yılbaşı çiçeği lopu varsa banada göndermeniz mümkünmü. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yukka yılbaşını kışın açık balkonda üzerine 2 kat naylon geçirerek mi muhafaza ettin. Yanlış anlamadım değil mi? Çünkü çok şaşırdım. Eğer öyleyse benim de bunu önümüzde ki kış denemem lazım. Benimde deneme mi tavsiye edermisin? Çünkü ben de sen gibi İstanbul da yakın bir yerde yaşıyorum. İklimleri neredeyse aynı. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|