![]() |
3 Eklenti(ler)
|
Zenfree, fotoğraflar ve kaktüsler çok güzel ama oradan nasıl ( ne halde) çıktığınızı merak ediyorum :)
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 203941
euphorbia mili Gördüğüm en güzel formlu mililerden biriydi. Üzerinden devamlı çelik alındığı için yanlara doğru güzel bir şekil oluşmuş. Eklenti 203942 Bu türü çok seviyorum. Fenestraria rhopalophylla Eklenti 203943 Adını ekleyeceğim. Eklenti 203944 cotyledon Galiba cotyledon orbiculata. |
Alıntı:
|
|
Sevgili Zenfree, fotoğraflar ve kaktüsler çok güzel.Ben olsam ordan çıkamazdım.Paylaşım için teşekkürler.
|
Çıktık çıkmasına da aklımıza bir sürü şey takılarak... :)
Zenfree seradaki beyfendinin adını hatırlıyor musun? Bize tek tek hepsini anlattı, saatlerce kendisinden bilgi aldık, yakın ilgisine çok teşekkür ederiz. Aldığım sukulent ve kaktüsleri ben de buradaki gibi yere geçirmeye kararlıyım. Bahçenin en güneş alan bölümünde ufak ta olsa bir yer kapatıp aldıklarımı toprağa dikmek istiyorum. Ufacık saksıdaki bitkilerin nasıl devasalaştığını görünce ilgim daha da arttı. :) |
Ne güzel yapmışsınız. Hava da dün güzel ama hayli soğuktu.
Güzellikleri görünce içiniz ısınmıştır herhalde. Sitemizde kaktüs ve sukulentler grubunda hızlı bir artış var, bonsai grubu sık sık toplanıyor, sizler ne zaman güzel bir görsel şov yapacaksınız? Bekliyoruz. |
Sayenizde gitgide seviyorum . Henüz niyet ettiğim alanda çalışmaya başlamadım ama evdeki bir kaç taneye daha sevecen gözle bakıyorum.
Güler Hanım dediğiniz gibi, bir görsel şov yapsalar çok iyi olacak. |
Alıntı:
|
24.Bonsai toplantısından sonra agaclar.net ten bir grup buraya uğradık. Ben pembe çiçek açan meyvesi yenebilen bir türü aldım. Opuntia ficus-indica (Hint İnciri - Frenk İnciri) .
Ancak taşırken göbeğime ve koluma yüzlerce kılcal dikeni battı. Ancak ağda yaparak çıkarabildim. Kaktüs ve Sukulentler - YouTube |
çok güzel görüntüler ve harika bir sunum. Teşekkür ederiz. Bu arada çok geçmiş olsun, dikenler bazen sorun olabiliyor.:)
|
Teşekkürler. Aslında yaptığım çekimi pek beğenmedim. Biraz aceleci bir çekim oldu. İzleyiciye rahatlıslık vermesin diye kamerayı çevirirken çok daha yavaş hareket etmek gerekiyor. Bu konu özellikle yüksek çözünürlüklü çekimlerde daha önemli.
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar hafta sonu izmir'deyim güzel yorumları okuyunca gidip görmeyi istedim ziyarete açıkmı bilgisi olan var mı acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
ben haftasonu ünal kaktüsteydim. açık ve kalabalıktı, sizin için sukulent ve kaktüslerden biraz fotoğraf aldım. umarım beğenirsiniz.
|
5 Eklenti(ler)
devamı....
|
5 Eklenti(ler)
yine devam:::
|
Sevgili Dilek
Alıntı:
|
İstanbulda da böyle kaktüs seraları acılsa :( ne güzel olurdu
|
3 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
İzmir'e gitme fırsatını yakalamışken Ünal Kaktüs'e de uğramadan olmazdı. Kendimi kaybettim resmen içeri de. ;) Birçok yerden kaktüs almış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, fiyatları bence çok uygun. Bol çiçeklenen kocaman top bir kaktüsü 10-15 tl arasında alabiliyorsunuz.
Ve bu gezi sırasında büyük boylu dev kaktüslere olan sevgim bir kere daha arttı. Muhteşem çiçekler açmışlardı. Ben kaktüs ve sukulentlere o kadar daldım ki, fotoğraf makinesini eşimin eline tutuşturup, bizim evde görmediğin ve sana ilginç gelen bitkileri resimle demiştim zaten girişte. ;) Eklenti 424089 Eklenti 424090 Eklenti 424091 Eklenti 424092 Eklenti 424093 |
5 Eklenti(ler)
|
Burası benim cennetim olsa gerek..)
|
2 hafta önce oradaydım.. Fotoğraf aklıma bilmedi gelmedi orada kendimi kaybedince. Bilmeden geçtiğim tatil dönüşlerine yanarım. iyi ki varsınız hepiniz. Sayenizde öğrendim burayı da. Bir sürü kaktüsüm oldu artık. Umarım sizler gibi güzelliklerini sergileyebilirim ben de.
|
Ünal Kaktüs Sera gezisi
5 Eklenti(ler)
Bende 23 Haziran gibi Bodrum dönüşünde yolu birazcık uzatmak suretiyle Urla'ya geçtim ve Ünal Kaktüs Serasını gezdim.
Fotoğraflar aşağıda. Eklenti 430392 Eklenti 430393 Eklenti 430394 Eklenti 430395 Eklenti 430396 |
5 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025