![]()  | 
	|
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Yeni Üye 

Giriş Tarihi: 21-07-2019 

| 

Herkese tekrar merhaba. Yeni olmama ragmen bir suredir giremedim ancak herkesin yaptigi gibi bu zamanlarda evdeyim ve bitkilere ayiracak daha cok vaktim va sonunda. bu vesileyle suan hasta bir sekilde kapinin onunde ölümü bekleyen kaktusumu kurtarabilir miyim diye dusundum. kisa bir sekilde; 1 sene once yeni eve tasinirken kaktus kamyonda devriliyor ve sertlesmis ve ideal karisima ulastigini tahmin ettim toprak saksidan ayriliyor ve benim bunu firsat bilip saksi degisimi yapip boslularida hazir bitki toprak karisimi ile doldurunca olanlar oluyor ve bu uzun kaktus boynunu her gecen gun daha cok buluyor    size fotograflarini yolluyorum kiymetli tecrubeli arkadaslarim ve hocalarim. lutfen mumkunse bana bilgilerinizden faydalanma firsati verin. ![]() Düzenleyen hasan coskun : 30-03-2020 saat 18:36 Neden: fotograf yukleyemedim  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#2 | |
| 

Moderatör 

Giriş Tarihi: 30-05-2008 

| 

Alıntı: 

Ana gövdeyi de aynı yerde bırakıp belki yanına bir çubukla sabitleyerek, düzenli sulamayla kurtarmayı deneyebilirsiniz... Opuntia'nızın görünümü bende aylardır hiç sulanmadığını kanısını oluşturdu... Donma olsa bozulma uçtaki taze gevrek yapraklardan başlar... Mantar gibi bir hastalığın belirtisi de göze çarpmıyor... Toprak da aşırı kuru görünüyor... Her ne kadar kaktüsler susuzluğa dayanıklı iseler de tabii bir noktaya kadar böyle... Üstelik, toprak fazla suyu süzdürüyorsa ve bitki yüksek sıcaklık ve güneşe de maruz kalıyorsa düzenli sularsanız çok daha iyi gelişirler.. Sadece sıcaklığın düşük, hava neminin yüksek ve güneş ışığının az olduğu dönemlerde sulamayı iyice azaltıyoruz... Bol şans diliyorum...  | 
|
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#3 | 
| 

Yeni Üye 

Giriş Tarihi: 31-03-2020 

| 

Kaktüsüm yumuşadı

Merhabalar kaktüs benimle 1 senedir. Aldığım plastik saksısından hiç çıkarmamıştım hep iyilerdi fakat şu son 3 aydır kızarmaya ve yumusamaya basladilar. Bende cok buyuduler diye dusunp 1 ay once saksi degistirdim ve humuslu topraga koydum. Kum yok icinde. Ve bazi arkadaslarim ssuz kalmistir diye sula demisti suladim. Fakat hala duzelmedi.  Koklerine baktim oralar kizarmamis bir sikinti yok fakat ust kisimlari fotograftada gordugunuz givi cok kotu durumda. Ben ne yapmaliyim?  Kumlu topraga gecirsem duzelir mi yoksa keserek yeniden cimlendirme mi denemeliyim? Yardimlarinizi bekliyorum   ( | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#4 | |
| 

Moderatör 

| 

Alıntı: 

| 
|
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#5 | |
| 

Yeni Üye 

Giriş Tarihi: 31-03-2020 

| 

Tesekkurler

Alıntı: 

![]()  | 
|
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#6 | 
| 

Moderatör 

| 

Saksının altında delikler varsa, fazla su saksıdan tahliye oluyorsa, saksı toprağı vıcık vıcık çamur olmuyorsa bence mevcut saksıda ve mevcut toprağında durmasında bir sakınca olmaz...  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#7 | 
| 

Ağaçsever 

Giriş Tarihi: 29-04-2014 

| 

Kaktusumun ustundeki lekeler nedir?

merhabalar, mesajımda görmüş olduğunuuz kaktusumun alttan başlayarak üzerinde lekelenmeler oluştu. Yaklaşık bir yıldır balkonda ve yerini sevdi. Mantar mı, kuruma mı bilgisi olanlar cevap verebilirler mi? Varsa bir tedavi yöntemi hakkında da bilgilendire bilir seniz sevinirim. Saygılar; ![]()  | 
| 
		 | 

| 
| 

| 
		#8 | 
| 

Yeni Üye 

Giriş Tarihi: 29-04-2020 

| 

Kaktüsümün nesi var?

Merhabalar, kaktüsüm yaklaşık 2 aydır bende geldiğinde tomurcukları vardı çok güzel çiçek açtı. Sonrasında fotoğraftaki gibi bir sürü yeni yavru vermeye başladı. 2 ayda yaklaşık 3 kez sulamışımdır. Az miktarlarda. Ama bir kaç gündür fotoğrafta görüldüğü gibi bir yerinde kahverengileşme başladı ve büyüyor sanırım leke. Ne yapmalıyım? Neden olmuş olabilir?  | 
| 
		 | 

| 
![]()  | 

| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |

| 

|