![]() |
Sn. Emre Kuzu ve Sn. ipektugce önerileriniz icin tesekkür ederim. Kaktüslerim suan 22 derece civarinda duruyor bugun sulamam gerekiyordu zaten birazda kaktüs gübresi katiyim. Acikcasi bahara kadar gübre vermeyi düsünmüyordum, Tekrardan tesekkürler....
Sevgili Sudenur yeni kaktüsünüz cok güzel, insallah tüm tomurcuklar yakin zamanda acmasini dilerim.... |
Kaktüs
Merhaba, kaktüsüme bir haller oldu! Sanırım fazla sulamaktan... Kaktüsüm toprak saksı içinde cam önünde 19 - 20 derece sıcaklıkta, sulamasını çaydanlıkta kalan suyla 1 - 2 hafada bir talaşımsı toprağının üzerinde gezdirerek yapıyorum, bazende kaktüsün üzerinden süzdürerek yapıyorum geçenlerde saksı tabağında su biriktiğini fark ettim ama önemsemedim çünkü tabağın saksıyla doğrudan teması yok. Dokuda yumuşaklık fark ettim. Soruna gelince, kararmalar oldu. Kaktüsümü nadıl kurtarırım?
|
Kaktüs foto
2 Eklenti(ler)
Sanırım fotolar yüklenmemişti. Bu arada kaktüsü 1.5 yıl önce almıştım.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Hay allah aklinizla bin yasayin! Cok kolay bir yöntem diye düsündüm okurken, deee iste insanin neden aklina gelmiyor anlamiyorum:). Harika bir fikir ya gercekten. Size ve sevgili Gülenmeke tesekkür ederim, yarin ilk isim Eczaneye gitmek olacak:) |
Bugün bahçede saksısından sökülüp atılmış bir kaktüs buldum. :( Belli ki fazla sulanmış ve çürümeye yüz tutmuş. Kök kısmı var, kendisi yumuşacık olmuş yeşil bir vaziyette. Kurtulabilir mi?
|
Resim eklemeniz mümkün mü? Ona göre fikir verilir.. :))
|
:( Sevgili Sudenur benim pc arızalı laptop kullanıyorum; onun için de resim yükleyemiyorum. Aklımdan geçti resim yüklemek fakat buna nasıl yüklenir bilmediğim için fotoğraflamadım da...
Şu fazlaca bildiğimiz kaktüslerden top gibi olup uzayanlar. Çok fazla sulanmış belli kökünden tuttuğum zaman kendisi garibim boynunu büktü aşşağıya doğru. |
Yumuşak bölümün bitimine kadar keserek kurumaya almanızı öneririm. Şu an için yapılabilecek en acil çözüm bu olur. Sonrasında daha deneyimli arkadaşlar detaylı bilgiler verirler diye düşünüyorum. ;) İnşallah kurtulur.. :))
|
Yani o zaman köküne kadar kesmem gerekecek!.. Zaten kuruması için hemen havlu selpaklara sardım bakalım.
|
Yumuşak bölümü tamamen keserek çıkartmak gerekiyor, ne kadar çabuk yapılırsa o kadar iyi. Bir süre boşta duracak kesilen yerde kuruyacak sonra dikilecek ve bahara kadar su verilmeyecek.
|
Alıntı:
|
Sevgili Yeni Gine, kaktüsün yumuşak olan alt kısmının daha üstünden kesin. Yumuşak olan çürük kısımdan tamamen arınmış olmalı sağlıklı gövde. Kesi yerinin merkezinde herhangi bir kahverengi kısım kalmamalı. Bir gazete kağıdı üzerine koyun, hava alarak kurusun. Tamamen kuruduktan sonra saksılayın ama su vermeyin bir süre. Kolay gelsin.
|
merhabalar..benimde kaktüslerim var..bundan 3 sene evvle aldığım kaktüs yaklaşık 25 yavru oluşturdu ancak bazıları tutarken bazıları tutmadı.yavru gövde de göründükten sonra en erken ne zaman koparılıp toprağa ekilmeli
|
selcukozmen, öncelikle foruma hoşgeldiniz. Sizi daha yakından tanımak isteriz. Altta linkini verdiğim başlıkta bize kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm Kaktüsünüzle ilgili soruya gelince; ben genelde üretim için bahar aylarından sonrayı bekliyorum. Bitkiler sıcak iklimlerde bizim buradakilere göre daha hızlı uyanıyor ama benim buradaki kaktüslerimde henüz çelik alma için uygun dönem değil. Çelikle Kaktüs Üretimi başlığında kaktüsünüzün fotoğraflarını paylaşır, sorularınızı yazarsanız daha iyi olur. Bu başlıktaki yapılmış yazışmalar size fikir verecektir. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...retim/5418.htm |
Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu
Yeni aldığımız kaktüsler genellikle torf içine dikilmiş oluyor. Bu durumda. Saksı değişiminde torf'lu kısmı ile dikilmesimi? yoksa kökleri zedelemeden torf'u alıp kaktüs toprağına dikilmesimi daha doğru olacak? |
Kesinlikle torftan arındırmak gerekiyor. Eğer kaktüs köklerinin çevresindeki torfla yeniden saksılarsanız ilave ettiğiniz toprak karışımı ne kadar süzek olursa olsun torf olumsuz etki yaratıyor. Ya sürekli kökleri ıslak tutuyor ya da uzun süreli sulamama döneminden sonra torf özelliğini yitirip köklere su iletmiyor, kökler kuruyor.
|
Merhaba Arkadaşlar.
Şuanda kaktüslerinizin bulunduğu ortam sıcaklığı nedir termometre ile ölçüm yapan var mı :confused: Bulunduğu ortam nasıl :confused: Pencere içi, kalorifer sıcak, sulama yok gibi. 5-10 derecede tutanlar, kutuya koyup soğuk odaya götürenler, yağmurlu havada ona su yok diyen arkadaşlar var :D Acaba şuan Taner Beyin sera sıcaklığı nedir :confused: Şuan Antalya 18 derece, sera amacı gereği en az 5 derece sıcaklık artışı sağlar. Yani Taner Beyin serasında şuan klima ile soğutma mı yapılıyor :confused: Kafa kurcalıyor bu kaktüs işleri :( |
Ben kapalı balkonda bakıyorum. Termometre daima asılı duruyor. Gece 10 derece civarı. En düşük 7 dereceyi gördüm. Gündüz güneş varsa 20 derece oluyor bu aylarda, lakin pek güneşli günler yok burada bu sene, sis hakim. Güneş yoksa gündüz 10-13 derece oluyor.
Ben zaman zaman sulama yapıyorum. Taner Bey'in klima ile soğutma yaptığını düşünmüyorum doğrusu. Ancak yazın sera 35-40 derece oluyordur herhalde. Onunla kıyaslandığında 20 derece düşük bir sıcaklık. Ama yine de dediğiniz gibi kafa kurcalıyor... ;) |
Benimkiler kuzey cephesinde açık balkonun kuytu bir köşesinde. Yani kesinlikle ıslanmıyorlar, üstleri kapalı ama bayağı bir soğuk yediler. Yine de pek eksileri görmediler. Aralık ayında bir hafta kadar çok soğuk oldu. Gece özellikle don oldu kar yağdı. o zaman renk değiştirenleri evin içine aldım.
Genel olarak gece 5, gündüz 10 derece civarı. Havanın güneşli ve sıcak olduğu günler, çok hafif sulama yapıyorum. Çünkü bazen hava bahar gelmiş gibi sıcacık oluyor mesela bugün. Mart başında saksı ve toprak değişimi yapıp güney cephesi, üzeri de açık olan, havadar ve bol güneşli balkonuma taşınacaklar. Şimdiden malzeme arayışına başladım :) |
Yazın balkon - cardak vs gıbı mekanlara koyulması gerekıyor ve kesınlıkle gunes gormelı kısın ıse soguktan donmaması ıcın odanıza veya evın bır kosesıne almanız gerekıyor ve gunes actıgı zaman tekrar gunes'e koyarsanız daha ıyı olur ve battıktan sonra tekrar ıc mekana alın
sulama ıse yazın 15 gun aralıklar ıle buyuklugune gore aynı su mıktarını verın kısın 30 - 35 gun aralıklarla yıne aynı su mıktarını verın kaktus belırlı bır uzunluga ulastıktan sonra buyumeyı yavaslatıyorsa toprak ve saksı degısımı yapmakta fazda var saygılarımla |
Gecen sene isitilmayan odada gecirdiler kışı fakat oda kucuk oldugu icin pek soguk degildi, sanirim bu yüzden yazın pek acmadılar.
Bu sene cezalïlar, bütün kısı güney balkonda geciriyorlar, şimdilik hepsi sağlam çok şükür, mart başındada insallah toprak degişimi yapıcam. |
Kaktüslere su vermeye başladınız mı arkadaşlar? sorunun cevabı benim için çok önemli.
|
Sayın hira; havalar çok güzel gittiğinden dayanamadım dün hepsini fısfısladım. Haftaya sularım diye düşünüyorum.
|
Alıntı:
|
Sevgili hira, biliyorsun ben de saksi degisimi yaptim yeni. Birkac gun sonra islatacagim azar azar. Sen de iyi yapmissin ;)
|
Havalar güzel gittiği için ben de geçen gün az biraz su veriverdim...
|
Ben bir hafta kadar önce başladım sulamaya, iki gündür kaktüsüm uyanmaya başladı, birkaç minik yavru çıkartıyor ve birkaç tane de tanımlanamayacak kadar minik yumrucukları da var, herhalde onlar da yavrudur... Kış ılıman geçti, bakalım tomurcuk verecek mi...
|
Ben 2 haftadır veriyorum azar azar, özellikle bu hafta sanırım sulanmanın da etkisiyle yavruları çok daha hızlı biçimde büyümeye başladı.
|
Arkadaslar kaktuslerim sua kalaruferli odada 24c sicaklikta ve gelisimleri hizlandi.Kis uykusuna nasil bir yontemle gecmeliyim.Guney batiya bakan kapali balkonum var Sicaklik gunduz 12~15 c gece daha dusuk ama kisin en dusuk ne olur bilmiyorum.Simdi oraya alirsam sicaklik farki sorun olur mu
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025