![]() |
Alıntı:
Bende merak ediyorum biraz bekleyip isimleri icin konu acacagim. bettycim her konuda yardimcisin cok tesekkur ederim yenileri kedi kumu ve lav tasina tekrar ektim bakalim sonuc alacakmiyim. Sevgiler... |
Merhaba arkadaslar bende tohumdan kaktus skkullent ve lithops yetistirmek istiyorum. burda anlatilanlara gore kaktus gibi lithops tohumu nunda bu sekilde sicak ortamda agzi kapali sekilde yetistirsem olmaz mi yaaa ? baska ciceklerim var ama tohumdan ilk kez bisey yetistircem.
ben hem kaktuslerim hemde lithops titanopsis lerim olsun istiyorum. bana kisa ve kolay yoldan anlaticak birileri varmi cok tesekkur ederim simdiden |
çimlenme oranları
6 Aralık 2010 tarinde (kapalı poşet yöntemi ile) ektiğim kaktüs tohumlarının çilenme oranları aşağıdadır. Tohumlar kapalı plastik bir sandık içerisinde floresan ışık ile aydınlatılmakta , ışıklar 16 saat açık, açık olduğu sırada sıcaklık 28-31 derece arasında gece ışıklar kapanınca 20-21 derece olmaktadır.
Aynı yöntem ile ekilen tohumların bazıları çok iyi çimlendi fakat bazıları ise sıfırda kaldı. Daha önce hiç çimlenmemiş veya çok az çimlenmiş bu tohumlarla tecrübesi olan varsa bilgi verebilir mi? tohum ismi,(ekilen tohumsayısı-çimlenen tohum sayısı) ACANTHOCALYCIUM 4124 glaucum - P 143, Hualfin, St. im Neutrieb schwarz, Bl. gelb(20-1) ASTROPHYTUM 5637 asterias cv. Superkabuto - selection "super"(10-9) 2673 asterias – Texas('20-20) 5667 myriostigma - El Sabinito(20-6) GYMNOCALYCIUM 4297 castellanosii v. bozsingianum - P 205, rosa Bl., graue Epidermis(20-15) 4264 triacanthum - P 124, Rio Icaño, Sa. Ancasti(20-19) 2183 striglianum - Lujan de Cuyo, pechschwarze St., sehr schöne Form(20-2) ECHINOCEREUS 5495 pectinatus - P 482, Sandia, sehr dicht best.(20-13) 1228 ridigissimuis v. rubispinus - L 088, St. dunkelweinrot(20-9) EPITHELANTHA 3272 micromeris - HK 168, gruppenbildend(10-7) ERIOCACTUS 1233 magnificus - K. blaugrün, scharfrippig, Bl. grpß gelb(20-6) FRAILEA 5274 castanea - FS 121(10-1) LOBIVIA 7102 tiegeliana - HTH 039 a, Cuesta de Sama, Bol.(20-1) 5678 amblayensis v. zapallarensis - LT 328, Cuesta de Isonza, 3200 m(20-6) 4160 bruchii - P 40, (Soehrensia) , große rote Bl., Tafi del Vale(20-20) 7003 jajoiana - LT 285, west of Volcan 2300 m(20-9) 4361 schreiteri - P 396, Abra de Infernillo, Bl. blutrot mit dunklem Schlund(20-3) MAMMILLARIA 2326 herrerae - dicht weiß filigran bestachelt, große purpurrosa Blüte(10-5) 5698 coahuilense ssp. Albiarmata(10-9) 3935 sanchez-mejoradae - kleine neue Art, sehr selten(10-2) 4401 theresae - P 370, Zwergpflanze aus Durango, große Blüten(10-0) NOTOCACTUS (Brasilparodia) 1690 orthacanthus - HU 71, große gelbe Bl., lange gerade Mst.(10-0) 1689 buiningii - K. hechtgrün, scharf gerippt, Bl. groß gelb(10-0) SULCOREBUTIA 4717 arenacea - HS 30, Sta. Rosa, Bl. Dottergelb(10-1) 3634 heinzii - HS 151 K. schwarzbraun, sehr kurze Rst.(10-0) 5512 steinbachii v. polymorpha - VS 378, Kayarani, Cochabamba 3560 (10-0) PELECYPHORA 1872 asseliformis - Warzen und Areolen beilförmig, Bl. karminviolett(10-1) REBUTIA 1332 heliosa - WR 314, silbergraue St., Bl. orange, eine der schönsten Rebutien(10-0) STENOCACTUS (Echinofossulocactus) 783 coptonogonus - SB 13 derbe gebogene St.(10-6) TURBINICARPUS 1706 mombergerianus(10-7) 1791 pseudopectinatus ssp. jarmilae - syn. T. pseudopectinatus v. Rubriflorus(10-10) 4989 pseudopectinatus ssp. jarmilae - PAN 284, Bl. dunkelkarmin(10-6) 3492 pseudomacrochele v. alenae - Vista Hermosa, Bl. Weiß(10-0) |
çimlenen tohumları ne zaman ayrı saksıya almalı??
arkadaşlar ben de tohumdan kaktüs üretimi yaptım. şimdiye kadar 10 tane çimlenen kaktüsüm oldu ve büyüdüler de yavaş yavaş. üstünü streç film ile örtüyorum artık ona temas etmeye başladılar. daha çimlenmeyen çok tohum da var ama. acaba çimlenen kaktüsleri ayrı bir kaba ne zaman almalıyım???
|
çimlenen kaktüs veya sukulentlerin türlerini ne zaman öğrenebiliriz?
Benimkiler hep lale gibi oldular ilk. Çimlendiklerinde hepsi birbirine mi benzer? umarım hiç olmazsa buna cevap veren birileri olur... |
Merhaba esmasalim,
Ben geçen yıl şubat ayında karışık kaktüs tohumu ekmiştim ve sadece iki tür çıktı. Biri üç adet diğeri onlarca tek tür kaktüs:((((( Tohumdan üretilen kaktüsler çok yavaş büyüyor, bir yıl geçti hala minicikler. |
Sanırım o lale gibi görünenlerin hepsi birbirinin aynı, benimkilerde ilk çimlendiklerinde lale gibi görünüyordu...
|
tohumdan yetştirme
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
benimkilerden ikisi resimdeki gibi
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar benim 10 gün önce tohumdan ektiğim kaktüslerim.;) Henüz bazıları çıkmadı.
|
2 Eklenti(ler)
Ve bunlarıda geçen sene ekmiştim ama fazla bir gelişme göstermediler, çok yavaş büyüyorlar.:o
|
Sevgili lipres çok güzel. Gelişmedi demeyin baya büyümüşler:)
|
Çok sağolun Sevim Hanım sanki bana hiç büyümüyorlar gibi geliyor.:)
|
çimlenen kaktüslerime dipten sulama yapmamın daha uygun olacağını öğrendim. yalnız sormak istediğim şey su, altına içinde su kabı araara mı koymalıyım yoksa sürekli altında su kabu mı durmalı
|
Sayın esmasalim,
Çok fazla sulama mutlaka köklerde çürümeye neden olur. Birde alttan su verince de toprak suyu tamamen çekince alttaki suyu dökmeniz gerekiyor. Çünkü alt kapta su durmaması gerekir kök çürümesi olmaması için. |
Herkese merhabalar!
Öncelikle başarılı olanları ve vazgeçmeyip başarıya ulaşmaya çalışan herkesi tebrik ederim,büyük bir sevgi bu.:)İlk sayfalarda umutsuzluğa kapıldım bayağı ama sonradan da ümitlendim.Ne kadar başarılı olurum bilemem ama denemeye değer bu şirinlikleri görmek için.
Bugün 1 paket karışık kaktüs tohumu aldım.Üzerinde şunlar yazıyor: I.Tohumları Mart ayından itibaren naylon keseler içinde 1/3 topraklı ,1/3 kumlu ve 1/3 torflu karışıma ekin. II.Fideleri küçük sandıkların içine yerleştirin.(şaşırtın) III.Bitkileri Haziran ayında küçük kapların içine dikin. Naylon keselerden bahsedilmiş daha önce burada.Sandıktan da kasıt sanırım kapaklı kaplar. Yalnız ben kum aradım yapı marketin bahçe reyonunda ama oradaki görevli satılan kumların(aslında sizin kullandıklarınıza benzeyen küçük taşçıklardı) kimyasal içerdiğinden bahsetti,beyazı yoktu ama beyazı da kimyasal içeriyormuş.(Dekoratif amaçlı kullanılan şeylerdi.)İnşaat kumu kullanın dedi ama pek aklıma yatmadı.Sizin kullandığınız dere kumunu ve küçük çakıl taşlarını nereden bulabilirim acaba?Sahile yakın otursam bulmam kolaydı ama Ankara'da...:confused: |
Sayın Dilse
İnşaat malzemesi satılan ardiyelerden sıva kumu olarak isterseniz bulabilirsiniz. Yapı marketlerde satılan hazır kumları almayın, içleri kimyasal doludur. |
Deniz kenarındaki kumlar da olmaz.O kumlar tuzludur en güzeli dere kumu, ben akvaryum kumuda kullanıyorum kaktüs toprağındai fakat dere kumu en iyisi yakınlarınızda dere varsa piknik alanlarında oralardan temin edebilirsiniz...
|
Zengardenden kaktüs tohumu alıp ekmiştim. Gymnocalcium tohumları filizlendi ama çıkanlar gymnocalciuma hiç benzemiyor:mad:. Ancak biraz daha büyüdüklerinde ne olduklarına ya da ne olmadıklarına karar verebileceğim:(
|
Sayın k donmez ve sayın Hatice Tarhan ilginiz için çok teşekkür ederim.:)Dediklerinizi dikkate alıcam,malzemeleri dediğiniz yerlerden temin edicem.Mart ayında da ekimi yapıcam.Umarım başarılı olurum.:)
Sevgilerle... |
Yapay Işıklandırma
Yalnız bu yapay ışıklandırma hangi ayda yapılıyor anlayamadım.(Videoyu izleyemedim)Sanırım fotoperiyodizm ile ilgili.Kısa gün-uzun gün.Sadece kış aylarında ekim için mi kullanılıyor?Mart ayında ekim için gerekli bir uygulama değil zannediyorum.Yanılıyor muyum acaba :confused:
|
merhaba arkadaşlar....konuyla alakası yok ama,kişlerin kendi kaktüs ve sukulentlerini paylaştıkları eklentiler yok...nerden gireceğiz oraya...
|
Kaktüs kardeşliği başlığına uğrayabilirsiniz. Link aşağıda.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5219 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Dün itibariyle, bahsettiğim 1/3 oranlık karışıma kaktüs tohumlarından ekmiş bulunmaktayım. Dere kumunu bir pet shop'dan buldum. :) Fazlasıyla sabır isteyen bir süreç. :D Umarım başarılı olurum uzun vadede. :D
|
Sürpriz
5 Eklenti(ler)
En son dün akşam kontrol ettiğim kaktüs tohumlarını, kabın kapak kısmı çok nemlenmediği için ve daha çok ışık alması açısından pencere önüne, kalorifer yakınına koydum. Sıcaklık iyi gelmiş olacak ki sabah bir de baktım 3-4 tanesi çimlenmiş. :D
Bugün tam 7.gün. Çok sevindim ve ilk görüntülerini sizlerle paylaşmak istedim.Şu an tam 0.5 cm'ler. :) Bir tanesi sukkulent mi, yabani ot mu bilemedim. |
Sayın sonerordo; benim tahminimce de öyle. Yeni kaktüsler görünmeye başladı ama onda boyu dışında bir gelişme yok.:D Bakalım, dediğiniz gibi koparmıyorum, bekleyelim. :eek:
|
kaktüsler ilk çimlendiklerinde baya hızlı bir gelişme gösteriyorlar ama sonra hiç büyümyorlarmış gibi geliyor... benimkiler hala ilk çimlendikleri boydalar. tek farkı tepelerinde sayısı giderek artan dikenleri :)
geçenlerde sölpmüş gibi duruyorlardı, susuz kaldıklarından olabilir mi? bir de bir soru daha, acaba çimlenen birkaç aylık olmuş kaktüsleri ne zaman ayrı bir kaba almak lazım ki? |
Yavru kaktüsler
5 Eklenti(ler)
18-20 Martta ektiğim kaktüs tohumlarından yeni fideler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025