agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs > Kaktüs Bakım, Üretim
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 30-09-2007, 03:10   #2
Ağaç Dostu
 
uyar11's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-11-2006
Şehir: Amsterdam
Mesajlar: 375
Koku curuyen kaktuslerinizi, saglam bolgeye ulasana kadar temizler ve kuru bir ortamda bekletirseniz yukaridaki fotolarda gordugunuz gibi koklenme yeniden olusacaktir.
Ayrica; curume, govdeyi sarmis ise curuge yakin saglam bolgeden kesilir ****, saglili bir kaktusden de olsa bir celik alinmissa, yine ayni sekilde kurumaya, istenirse koklenene kadar beklemeye alinir. Eger koklenene kadar beklemeyi dusunur iseniz, kesilen yer kuruduktan sonra kaktusunuzu dik olarak bekletmenizde yarar var. Boylelikle koklenme istenilen yerden olacaktir. Aksi takdirde, koklenme istenmeyen yerlerden olusarak, gelisimini etkileyebilir. Bunu icin kesilen yeri kurumus olan kaktusunuzu, sigabilecegi buyuklukte bir saksinin icine, topraksiz **** dibine az miktarda kuru kum koyup, kaktusunuzu DiK olarak yerlestirip koklenmesini bekleyebilirsiniz. Kesilen yer kurutulmus **** koklendirilmis olsun, topraga dikeceginiz zaman, kaktuslerin, gelismelerini devam ettirdikleri donemler olmali. Yani; bu islemi, kaktuslerin dinlenme zamani yaparsaniz, kaktusun saglikli koklenmesi riziko edilmis olur.
Asagidaki fotolarda bu tur koklenmeleri gorebilirsiniz.

Eklenen Resimler
  
uyar11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025