![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Syn. Sakdag, benim yılan kaktüsü aşımı kumrular didikledi.. Yılbaşı kaktüsü de gelişmeye devam ediyor fakat aşı olunca çiçek açmıyormuş diye duydum.. Göreceğiz.. Şurda büyük bir örneği var.. Aşı konusunda değişik fikirler görsek kopya çeksek harika olacak.. Umarım siz farklı denemeler yaparsınız.. Bendeki pitayanın uzayan dallarını aşı için değerlendirmek istiyorum.. Baharda paslaşırız isterseniz.. Düzenleyen selis : 22-01-2012 saat 11:47 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Pitayanın üzerine küçük bir deneme yaptım.. Benim elimden pek tutmuyor ama ya tutarsa ![]() Minik kaktüsün adını bilmiyorum.. Yapı marketten aldım, üzerinde çok sayıda yavrusu vardı ve boyanmıştı.. ![]() (Biraz sonra pamuk ve paket lastiğiyle sabitlenecek) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de bir kaç ön deneme yaptım ama başarısız oldum, kaktüse; sukulent, sedum falan denedim... Ama denemelere devam edeceğim.... ![]() Aşıyı sabitlemede sorunlar yaşadım, kaktüsü kesince o yapışkan sıvı sabitlememe engel oldu. Mandalla sıkıştırmayı da denedim, olmadı... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2011
|
merhabalar bende 6 gün önce 2 minik kaktüsle aşı denemesi yaptım, şimdilik sağlıklı ve stabil görünüyorlar, zaman zaman fotoğraflıyorum, 15 gün falan olsun sargıları açınca sizlerle paylaşacağım, umarım tutarlar |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Sanırım tutturdum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2011
|
bende bende bende yapmak istiyorum )))))))))))))) çok güzel duruyorlar şimdi asılı kaktüsüm var renklı kısmın pek cok yavrusu var anac kaktüs alıp deneme yapacagım ınsallah tutururum |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
|
deneyin, kesinlikle çok heyecanlı, benimkiler iyi durumda, hatta yeşil saksıda olan kaktüste gelişim hızlandı, yavru oluşumlarına benzer bir şeyler gördüm, yakında yeni fotoğraflarını paylaşacağım |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
|
bunu ogrendıgım ıyı oldu benımde asılı olan kısmı turuncumsu bir kaktüs pekı bu tür bir kaktüse anac olarak hangı kaktüs türünü kullanmalıyım? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Deneğimiz şekilsiz büyüyen şu kaynana diliydi ![]() Siz göremeyeceksiniz ama onun her dalında bir şeyler var ![]() ![]() Özdemir Asaf ne demiş.. ''Gelmesen önemli değil gelsen önemli olurdu''.. Yılan kaktüsü çiçek açmadığı için tutması pek önemli değil benim için ![]() Diğeri sağlam ama sürgün yok.. Sanırım biraz geç olacak.. Bu tutsa şahane olur.. Çiçek rengi fuşya ![]() ![]() ATLAS ![]() Eğer bu başarılı olursa ne kadar sevineceğimi tahmin edin.. ![]() ![]() Yılbaşı kaktüsü.. ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Selis hanım, hepsini gerçekten çok beğendim. Aşı denemeleri opuntia- yılbaşı ikilisinden öteye geçemeyen ben için; hepsi hayranlık uyandırıcı. Şimdilik göz doldurucu olmasalar bile; 3-5 yıl sonra muhteşem olacakları kesin. Sevgili Gül Batur Abla'mızın aşılı kaktüsü ne kadar güzeldi öyle... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
tebrik ederim çok başarılı, ben de daha denemek istiyorum ama henüz sağlam bir anaç bulamadım |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
[QUOTE=selis;982130]Dökülüp duruyor bu ![]() Eklenti 306605 aşılamış olduğunuz istteki kaktüsten bendede var aşısız hali o hep yavru veriyor ama belli süre sonra atıyor yavrular kendilerini bende alıp yanına dikiyorum yapacak birşey olmadıgından hızlıda büyümüyorlar öyle yapınca |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Alıntı:
Dökülüyor uyarısıyla resimlediğin aşıda üstteki parçaları boydan boya mı kestin? Yoksa hiç kesmeden oluyor mu? Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar, heveslenmemek imkansız. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mutlaka kesmelisiniz.. Size birkaç örnek buldum ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg http://www.agaclar.net/forum/138416-post74.htm http://www.agaclar.net/forum/138216-post62.htm |
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
|
merhabalar kaktüs aşılaması yaptıktan sonra sulama periyodu her zaman ki gibi mi olmalı ? ben şimdi uzun bir kaktüsü anaç yapacağım bunu ortasından kesicem toprakta kalana aşılayacağım peki diğer parçayı nasıl köklendirebilirim direk toprağamı dikmeliyim? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Yılbaşı kaktüsü aşıladığım kaynana dilinin, aşılı dalları yavaş yavaş solmaya başladı.. Yeni gelen sürgünler çok güzel gelişti.. ![]() Demek ki, aşılı bitkide yeni sürgüne yer yok.. Yabancı bitkiyi bünyesinden atmaya çalışıyor.. Sanırım sürgünleri zamanında koparsaymışım sorun kalmayacakmış. ![]() Denemek isteyenler için, bu bitkinin atlas ve bir gecelik gelini de kabul ettiğini söylemek isterim.. Tabii nereye kadar yeni denemelerde göreceğiz.. Sorunsuz büyüyenlerden bir tanesi.. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
227. mesajımdaki aşıların son hali |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
|
maşallha çok güzel görünüyorlar yavru bile vermiş herhalde bir tanesi bende elim erip yapamadım daha aşılama çok istiyorum onun için zaman yaratmalıyım ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
kesinlikle heyecanlı bir süreçtir fakat daha önce de buraya yazdım ben çok korkuyorum ölürler diye...böyle bir şey olmuyor mu ölümle falan sonuçlandığı oluyor mu yani? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bana göre çok güzel aşılanmış kaktüsler. Tutmuş da ancak her zaman altın kural burada da geçerli olmuş. Aşılı tüm ağaç ve çalılarda sürekli olarak ana yabani kısmın gelişmesinin engellenmesi gerekiyor. Eğer unutulur veya bırakılırsa belirli bir zaman sonra kendine yabancı olan ama mecburen besin, su vs. gönderdiği aşı yerine kendi asıl oluşumunu sağlıyor. Aşılı kısım bir süre sonra yeterli besin sağlayamadığı için ölüyor. Keşke yavruların büyümelerine izin vermeseydiniz. Benim en güzel gülümün altındaki yabani gülün sürgünlerini çukur açarak çıktığı yere kadar temizler daha sonra toprağı kapatırdım. Yeniden çıkan olursa onları da çukur açarak kopartırdım. Birkaç yıl bakmasam muhtemelen ölürdü. Deneme yaparsanız hiç bir şekilde ana gövdeden filiz çıkmasına izin vermeyin. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Merhaba; Resimdeki kaktüsü anaç olarak kullanıp yılbaşı çiçeği aşılayabilir miyim? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim. Ayrıca Senecio Rowleyanusu aşılayabileceğimiz bir tür var mıdır? Hayali bir resim düşünüyorum da anacın tepesinden aşağıya sarkan boncuklar güzel bir görüntü oluştururdu sanırım ... Şimdiden Teşekkürler ... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüslere sukulent aşılama işini denemiştim, ancak hiç biri tutmadı. Ama hayali güzelmiş. Baharda bir daha deneyeyim, şöyle düşündüm Senecio dallarının arasından havai kök verir, bu havai köklerin kaktüsün gövdesine iyice girmesini sağlarsak olabilir kanımca. |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2016
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili uyar11 kaktüsleriniz o kadar güzeller ki hayran kalmamak elde değil...maşallah nazar değmesinler...kaktüs aşılamayı anlatmışsınız cidden çok açıklayıcı olmuş ben de bir kaç kaktüs aşılamak istiyorum fakat ölmelerine neden olurum diye korkuyorum |
|
|
|
![]() |
|
|