View Single Post
Eski 14-01-2012, 16:36   #219
GÜLSEN_
Ağaç Dostu

GÜLSEN_'s Avatar

Giriş Tarihi: 08-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müge-K Mesajı Göster
Herkese tekrardan merhaba =) sizlere birkaç sorum olacak.ama önce şurdan başlamak istiyorum: daha öncede bahssettiğim gibi geçen yıl amsterdam seyahatimden aldığım gymnocalycium mihanovichii lerim var. koyu mor renkte olanın anacına göre çok büyüdüğünü ve bahar aylarında anacından ayrılması gerektiğini düşünüyorum.Öncelikli sorum onu kendi başına köklendirip ayrı bir saksıya mı diksem daha sağlıklı olur ve uzun yıllar benimle olur? yoksa daha büyük bir anaca aşılasam mı daha sağlıklı olur ve uzun yılar benimle olur? Diğer sorum ; onu anacından nasıl ayırmalıyım ? anacıyla tam birleşme yerinden kesmeli miyim ?(ki bunun katlıyam olabileceğini düşünüyorum) yoksa usturuplu bir biçimde onu anacından koparmayı mı denemeliyim?(bu da pek sağlıklı gelmiyor bana)son sorularım ise şöyle ;eğer tavsiyeniz onu daha büyük bir anaca aşılamamsa daha önce sn uyar11 in anlattığı klasik aşılama yöntemini aynen uygulayayım değil mi ? ama yok köklendir ve saksıya tek başına dik derseniz bu konuda daha fazla bilgi verebilirmisiniz acaba ? tatlı kaktüsümü riske atmak istemiyorum,yardımcı olabilirseniz sevinirim.şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla...
SEVGİLİ MÜGE eğer kaktüsünüz aşılıysa ki anlattığınıza göre aşılı anacından ayırırsanız tek başına köklenme olmuyo aşılı kaktüslerde. başka bi anaç bulup ona aşılama yapmanız gerek bence bunada gerek yok zaten genelde anaçtan büyük oluyo başları sanırım sizinkinin tepesi mor renkte bırakın bence hiç uğraşmayın kaktüsünüzü kaybedebilirisiniz sevgilerimle

GÜLSEN_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön