![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-10-2010
|
Sayın Estergon,forumda bu konuda çok daha bilgili arkadaşlar var ama bende fikrimi yazmak istedim, tohumdan yetiştirme konusunda baya birşeyler denedim ama en iyi sonucu üzerini kapatarak ve ışıklandırarak aldım sulamayıda ilk ektiğimde plastik kabı suya daldırarak yaptım bu şekilde hazır aldığım tohumların(karışık) bazıları 1 bazıları 2 haftada çıktı ama hala filizlenmeyen bir tür var bakalım onu bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Üzülerek söylüyorum ama bence kaktüs değil küçük ot filizcikleri |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Estergon, bu arada üzerlerini örttükten sonra aman hava deliği açmayı unutmayın. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Olsun üzülmeyin, bende tohumları ilk ektiğimde üzerini neredeyse 1.5 cm kum ile kaplayıp 1 ay çimlenmesini beklemiştim (sonuç vasat) ayrıca o küçük otçuklardan bendede çıkmadı değil yani ama forumdan yardım alarak yaptığım diğer deneme filizlendi resimlerini ekleyeceğim en kısa zamanda. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzel sevindim, tohumdan çimlendirmek de ayrı bir zevk.Ben suyu ilk tohum diktiğimde ekledim içindeki su sürekli dolaşıyor kapağın üzerinde birikip tekrar kaba damlıyor kapakta nem azalırsa kapağı ıslatıyorum. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|