![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2016
|
Ben de yaklaşık 2ay önce yapı marketten aldığım hazır tohumları ekmiştim. (Vilmorin) şimdilik yaklaşık 20 adet çıktı ama çıkmaları durdu gibi, devam edecek mi merak ediyorum. Bi de çıkanlardan iki tanesi bende de çürüdü. Neden bilmiyorum. Evde petek üzerinde tutuyorum ve günaşırı suluyorum. Fıs fıs şeklinde ıslatarak sulama yapıyorum. Geçen yılki denemem çok başarısızdı şu an geçen yıldan kalan iki tane filiz şeklinde kaktüsüm var ama şimdikiler şimdiden onlardan daha büyükler. Bunlarda da yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum. Işık almıyorlar o yüzden mi tohumlar ın çimlenmesi durdu acaba? 🌵🌵🌵🌵🌵🌵 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
Kaktüs tohumu çimlendirme çalışmam.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Bende ilk kez tohumdan kaktüs yetiştiriyorum.Forumdaki yorumları okuyarak çeşitli fikirler edindim ve bu fikirleri birleştirip buna göre bir uygulama yaptım.Herhangi bir işlemim ne kadar doğrudur tam bilmiyor olsamda başka kullanıcılarda belki yararlanabilir bu nedenle bende deneyimlerimi paylaşmak isterim. Öncelikle baya bir ön hazırlık aşaması oldu.Elimdeki saksılarda duran kullanılmayan toprakları alarak çekiçle ufaladım bu sayede toprak bol bol havalanmış ve birbirinden çok farklı toprak yapıları birbiriyle karışmış oldu, çıkan yabancı maddeleri attım çıkan taşları saksıların diplerinde kullanmak üzere ayırdım .Ardından bu toprağı elekten geçirdim ve toprak çok ince kum ve kaba kum şeklinde ikiye ayrılmış oldu.Bunlarıda sonradan ayrı ayrı fırınladım ve bakteri mikrop vs. ölmesini sağladım.Ardından bu fırınlanmış kaba kum halindeki toprağın bir kısmını mağazalarda satılan kaliteli torfla karıştırdım yine başka bir mağzadan aldığım ağaç kabukları ağırlıklı olan başka bir torftanda bir miktar kattım ve hepsini birden karıştırarak kaktüs toprağını hazırlamış oldum.Büyük bir plastik tepsinin dibini birkaç yerden deldim ve dibine lav kırığını yaydım.Üzerine hazırladığım karışık topraktan ince bir tabaka gezdirdim onunda üzerine fosfor ve potasyum oranı yüksek azot oranı düşük organik madde içerikli kompoze gübreden çok az serpiştirdim ve tekrar toprak ilave ederek tepsiyi doldurdum.Bu aşamada tepsiyi suladım üzerine kaba kumdan gezdirdirerek üzerini ince bir tabaka şeklinde örttüm.Kaba kum halindeki toprak suyu hemen emiyor ve torfun üzeri tamamen toprakla kaplanmış oluyor.üzerinede tohumları serptim ve bu kez ince kum halindeki toprağı gezdirdim ve yine ince bir tabaka şeklinde örttüm.Tepsiyi daha büyük bir tepsinin içine koydum ve naylon kapak yapıp hepsinin birden üzerin kapattım ve ara ara fısfısla sulayarak yüzeyi hep ıslak tuttum.Aslında baya bir süre çimlenen olmadı ancak fısfıslama esnasında bazı tohumlar yüzeye çıktı ve zamanla yüzeye çakanlar kök salmaya başladı.Kök salanları yine aynı sıralamayla hazırladığım küçük kağıt bardaklara alıyorum.Daha yeni yeni kök salmaya başladıkları için aktarması kolay oluyor ve tepsiye baya bir karışık tohum attığım için diğer tohumlarıda etkilememiş oluyorum yenileri gelmeye devam ediyor.Tabi bu nedenle fısfısla sulamalarımda farklı farklı noktaları uzun süre fısfıslayarak tohumların yüzeye çıkmasını sağlıyorum yüzeye çıkan tohumlarda kolayca çimleniyor bu şekilde çimlenen tohum sayısı artmaya başladı.Ayrı bir yerdede deneme amaçlı aynı sıralamada küçük kağıt bardaklarda hazırlamıştım ve her bardağada bir tohum koymuştum.Onlarıda toprak kuru kalmayacak şekilde yine fısfısla ara ara suladım.onlarda yavaş yavaş çimlenmeye başladılar.Çimlenenleride kuru bırakmayacak şekilde ara ara fısfısla suluyorum.Aydınlık ve bir süre güneş gören pencere kenarında duruyorlar.Su olarak ise hafif asidik ph 5,5-6 civarında çok temiz su kullanıyorum.Şimdilik bir problem yok ve çimlenenlerde büyüyor.Şimdi yurtdışından sipariş ettiğim karışık Astrophytum tohumlarını bekliyorum onlarda da aynısını deneyeceğim.Şunuda eklemeliyim yeni olduğum için yeni satın aldığım kaktüslerde dahil yeni çimlenenleri sık sık alıp inceliyorum temizliğini tozunu alıyorum büyüteçle bakıyorum vs. ancak araştırmalarım esnasında ünlü kaktüs yetiştiricisi Ediz Hun' un bir röportajını okumuştum orada saksıların yerinin ve yönünün değiştirilmemesi gerektiği bunun kaktüsün sistemini alt üst ediyor olduğunu öğrendim.Bu nedenle saksıların üzerini kalemle işaretledim ve kısa süreliğine alıp incelesem bile yine aynı yerine ve aynı açıyla eski yerine koyuyorum.Öyle sanıyorum ki gelişimini çiçeği ve sürgünleri çıkartacağı noktaları vb. süreçleri konumuna göre ayarlıyor ve yeri ve yönü değiştiğinde yeni pozisyona adaptasyonu zorlayıcı oluyor.Bu hususada dikkat etmek gerçektende kaktüslerin sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Düzenleyen namtha : 22-05-2017 saat 22:44 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2017
|
Merhaba, sevgili doğa ve bitki severi dostlar. Bu foruma yazdığım ilk mesajım oluyor. Hatamız olursa affola. Kaktüs,lithops ve sukulent ve sinekkapanı nı tohumdan yetiştirmek istiyorum. Aliexpress sitesinden sipariş vermiştim ama forumdan sahte tohum gönderdiklerini duyunca iptal ettim. Daha önce Aliexpressten sipariş verip başarılı olan kimse var mı? Tohum alıp başarıyla üreten dostlardan bana tohum sipariş verebileceğimiz site olarak öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs tohumunu perlit toprağında çimlendirme -1
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs bebekler 2 haftalık oldular.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
[IMG] ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Kaktüs filizlerinden hangi tür olduğunu gösteren bir yer var mı bildiğiniz? Karışık tohum ektim merak ediyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs filizlerinden hangi tür olduğunu gösteren bir yer var mı bilmiyorum ancak benim yeşeren tohumlarda biraz büyüdüler pek çok dikende çıktı ancak hala hangisi olduğu tam belli değil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bebek kaktüslerim 1 Aylık oldular.
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Bebek kaktüsleri perlit toprağından ayırıyoruz
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs tohumlerının perlit toprağında gelişimi
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
2 hafta önce karışık mini kaktüs adı altında 10 tane tohum ektim. Şöyle bir şey çıktı kaktüs mü, sukulent mi, ot mu anlayamadım nedir bu acep? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Yabancı ot gibi görünüyor.Toprak içersinde tohumlar kalmış olabiliyor.Bende bu aralar yurt dışından sipariş ettiğim tohumlar geldi onları ektim arada ince uzun çıkan otları ayıklıyorum.Başlarda şüpheye düştüğümde biraz daha bekliyordum büyüyüp şekillenince ayıklıyordum şimdi direk ayıklıyorum.Tohumdan pek çok kaktüs çıktı ara arada çıkmaya devam ediyor. Kaktüslerim hep aşağıdaki resimdeki gibi topraktan çıktılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
tohumları aldığınız adresi atabilirmisiniz lütfen? çok istiyorum çeşit çeşit kaktüs yetiştireyim. Burda kaktüs alabileceğim bir yer yok. Tohumdan yetiştireyim diyorum ilk denemem kursağımda kaldı gibi görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Aliexpress te gerçek kaktüs tohumu satan satıcı buldum sanırım. Kendim denemedim ama geri bildirimlerde çimlendirip fotolarını atmışlar. Havalar iyice soğumaya başladı buralarda bu yüzden almakta kararsızım ama benim gibi tohum arayanlara faydası olur belki diye satıcının linkini bırakayım şuraya ![]() https://tr.aliexpress.com/store/9205...484e4146BNkIzy |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
Herkese merhaba, yeni hevesler bir başka oluyor. Dün aldığım ve yavrulu ya da aşılı sandığım kaktüsümün bugün yarıldığını hayretle gördüm. Tohum kesesi sanırım. Tohumdan üretim yapmayacağım için bir kaktüssevere vermek üzere saklamak istiyorum. Bu keseyi hemen koparmalımıyım? Tohumları ne şekilde ayırıp nasıl saklayayım? Saygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Olgunlaşmış artık koparabilirsiniz bence ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2017
|
![]() Evet arkadaşlar tohumları yüklediğim şekilde çıkanlar üzülsünler kaktüs tohumu diye alınmış fakat ne olduğu belirsiz bir yeşillik.Bir süre sonra Aliexpres ten tohum aldığım firmaları da yazacağım almayın bu dükkanlardan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-11-2016
|
Bugun gordum, internette yerli saticı tarafından 20 adet Echinoposis subdenudata tohumu 15 TL Ye satılıyor. Nasıl yorumlamak lazım? Hayra alamet degil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hiç sormayın sanki ortalıkta tohumdan kaktüs üretenden geçilmiyorda tohumların köküne kıran girmiş gibi. Artı subdenudata bol bol çiçek tohum veren bir tür. Birde bunun 5-10 tl kargo masrafıda var. Umarım hepsi ellerinde kalıyordur. Hangi siteden bahsettiğinizi anladım. Saçıcak param olsa bile gıcıklığına almam ordan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
"Taxonomy of the Cactaceae" isimli 1400 sayfalık 2 cilt kitap yazan adam Joel Lode sitesinde 1 porsiyon tohumu (her porsiyonda 20-30 adet tohum var) 0,7 Euro ya satıyor*. Üstelik envai çeşit tür var. Bizim komisyoncu 20 adet E. subdenudatayı 15 Tl (4 euro) ye satıyor. Yersen. http://cactus-aventures.com/Kaktitos...titosShop.html Not * Yalnız Avrupa Birliği üye ülkelere satılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Yerler yerler. Bazen bakıyorum şu şu tohumda stok bitti yazıyor. Alıyorlar demekki. Hatta birisi bana aliden tohum bakıyorum diye kızmıştı bahsettiğiniz site varken niye ordan alıyorsun diye. Cevap bile vermedim. Notu okuyana kadar ne kadarda sevinmiştim. Şu an 2. sınıf vatandaş gibi hissediyorum. Aman onlarda alsın başına çalsın tohumlarını. Pabucumun birliği... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2017
|
Bu dükkanlardan tohum almayın
Merhaba arkadaşlar haksızlık etmeyeyim belki tohumlar yeşerir diye deşifre etmek istememiştim ama Ali Express ten tohum alışverişi yaptığım ve hezimete uğradığım dükkanları yazacağım.totalde 50 tl lik bir masrafım olmuştur önemli değil.önemli olan bu şekilde kazıklanmak.aldığım tohumlar ya yeşermedi,ya farklı bir ot çıktı **** gelmedi.Genelde aldığım tohumlar kaktüs ya da bonsai tohumları.Admin den ricam diğer sayfalara da bunları koyup deşifre etsin.Bunlar Sitedeki tohum satan dükkan isimleri 1)Share-life 2)Hanging Garden 3)Seed Storys Store 4)Floral Garden 5)Spring Dream Seed İndustry Co.,Ltd 6)Happy Planting 7)Beauty Tusty Flower Bonsai Seeds 8)Flower Fruit Vegetables Seed Bonsai Store 9)Happy Farm No.1 10)Marseed 11)Best Seller Yanjiao Huang 12)Wholesale Flowers Fruit Vegetables Seeds 13)Shop338871 Store 14)Shop2371002 Store |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2016
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs Tohumu alınacak siteler
Kaktüs Tohumu alınacak siteler; Türkiyede kaktüs tohumu alınacak yerler sınırlı sayıda. Sanırım bu konuda en bilineni "Zengarden" isimli site. Birde marketlerde satılan Vilmorin kaktüs tohumu. Yurtdışında Aliexpress ve eBay siteleri en bilinenleri. Ebay alışverişi Türkiye Paypal kapandığı için olmuyor. Aliexpress ise bu konuda çokta güvenilir değil. Buralar yerine Zengarden den alışveriş yapmak ya da Vilmorin kaktüs tohumu almak daha mantıklı olabilir. Karışık kaktüs tohumları marka isimleri 1-*Zengarden 2- Vilmorin 3- Miracle 4- Plantistanbul 5- Sveryverts 6- Tohumdiyarı *Zengarden in avantajı karışık kaktüs tohumları yanısıra belli bir cinse ait kaktüs tohumu karışımı satılıyor olması. Böylece en azından hangi cins kaktüs yetiştirmek istiyorsanız onu seçiyorsunuz. Bunun dışında yurtdışında tohum satan profesyonel firmalar var, bazıları 1- mesagarden.com.......Amerikan 2- cactusstore.com......... Amerikan 3- seedscactus.com........İtalyan. 4- succseed.com...........İsveç. 5- bercht-cactus.nl........ Hollanda 6- koehres-kaktus.de....... Alman Kaktüs tohumunun cinsini ve türünü bırakın alan numaralarına varana kadar detaya giriyorlar. İnanılmaz. Bazılarında yüzlerce tür satışı var. Türkiye de buralardan tohum alıp üretim yapan seralar varmıdır acaba? Kişiler vardır muhakkak ama bunu sera firmaları yapsa çok güzel olurdu. Bunu yalnız seralardan beklemek doğru olmayabilir, bu konuda dernek faaliyetleri de çok önemli. Türkiye de bir dernek var ama sanırım şu aralar pek faal değil. Facebook guruplarında ise kaktüslerinin ismini bilmeyen ve pek merak etmeyen çok sayıda kaktüssever varken bu iş zor. Düşünsenize tohum almaya karar verdiniz, kaktüs ismi bilmiyorsunuz ve adamlar size yüzlerce tür ismiyle liste sunuyor... "Öküzün trene baktığı gibi bakmak" gibi ... Düzenleyen tapi : 21-10-2017 saat 22:49 Neden: marka ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2019
|
Malesef zengarden hiç guvenilir degil.iki defa alisverisim oldu ve ikisindede dolandirildim.kendi tohumlarinin çoğunun bayat oluşuda cabası.(markalı sattiklarinda bayata henuz rastlamadım)yaklaşık 15_20aded tohum paketi almıştım. Yaptiklari haksizliği anlatsam hayret edersiniz belki.bayat tohum satmalari yaninda hafif kalır belki.ama bana inanmayanlar cikacagini tahmin ettigimden yazmakla ugrasmak istemedim.zatende megerse çok sikayet almış malesef dolandirildiktan sonra fark ettim ![]() Tavsiyem,nerden olursa olsun tohum almadan hakkindaki yorumları aratın.şikayet sitesinde **** g.g. gibi yerlerde mağazası varsa guvenilirligi hakkında yorumlara bakarak bilgi edinebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-04-2016
|
merhabalar; bende bir aliexpresszedeyim. sanırım bu tanım hepimiz için uygun bir tanım olacak. zengarden dan tohum siparişi verdim umarım bu sefer hüsranla sonuçlanmaz. Güvenilir tohum alabileceğimiz tavsiyeleriniz var mıdır? Bir de lithops tohumu arıyorum ona da tavsiyeleriniz varsa alabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çimlendirme, inşaat kumu, kaktüs, kaktüs tohumu, tohum |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|