agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İzmir Bonsai Atölye Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/izmir-bonsai-atolye-calismalari/)
-   -   agaclar.net,İzmir 1. Bonsai Atölyesi (27 ekim 2007) (https://www.agaclar.net/forum/izmir-bonsai-atolye-calismalari/5171.htm)

ays_izmir 19-10-2007 18:27

Bu arada ilk mesajımı da göndermiş oldum :)

Böyle bir organizasyonu kaçırmak olmaz.

1. Bonsaisan
2. Memet (Şimşir)
3. Penelophe (Şimşir)
4-5. Nihal_es (Şimşir) +
6. Bonsaisever
7. Emin Mehmet Gencler
8. Kürekçi
9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici)
10. XtrmPrgrmmr (sadece izleyici)
11. Hasan Özhan (licorn) +
12. Zeliha Kurcan
13. Mine Pakkaner
14. JADA
15. canerbull (fidan alacak)
16. Matisse
17. Cihan As (incir ve badem)
18. Huseyin (huso68) ateş dikeni, cücenar
19. Bahçıvan İbrahim Alp (fidanı var)
20. Lior
21. ays_izmir
22.

bonsaisan 20-10-2007 14:01

3 Eklenti(ler)
Öncelikle merhaba bonsai sever arkadaşlar.

Bu atölye çalışmasında bir sabin ardıçını şekilendirmek istiyorum.
Ağaçın farklı yönlerden gelişi güzel alınmış fotoğrafları aşağıda görmektesiniz.

Eklenti 22798

Eklenti 22799

BU ağaçı kendimce şu şekilde bir forma kavuştırmayı düşünüyorum.

Eklenti 22800

****** de uzun zamanda olma olasılığı yüksek ama sadece referasn olması adına düşündüğüm bir form.

O anda belki de çalışma sırasında ağaç daha farklı bir görünümede sokulabilir.
Bunda ki sebeb belki ağaçın farklı bir yapısı görünmeye başlaya bilir.

BU sebeden sadece referans alınması gereken bir ön çizim niteliğindedir.
Not:çizimi gelişi güzel olarak photoshop programında çalıştım kara kaleme oranla daha kolay olaçağını düşündüm.

Saygılar.

Mine Pakkaner 22-10-2007 22:20

1 Eklenti(ler)
Eğitime katılacağım lavantine şu şekli vermek istiyorum. Rootover rock- literati.

Eklenti 22934

bonsaisan 23-10-2007 11:51

Sayın mine hanım

Güzel bir düşünce kaya üstüden aşağı sarkan kökler fakat bir kaç aşamadan geçmesi gereken bir çalışma olaçak.

Biirnci çalışma kökleirn kaya üzerine adaptasyanu.
2. çalışma kaya üzerine adpte olmuş ağaçın dalarının şekilendirilerek telenmesi ve budanması
3.Aşama ise kökleirn açığa çıkarılma aşaması ve sığ saksıya geçiş.

Güzel olaçağı kesin.
Saygılar.

Ophrys 23-10-2007 15:14

Lior'a, Eylül Peyzaj'ın en güzel yerine afişimizi astığı için teşekkür ederiz. (Gittik, gördük, mutlu olduk)

lior 23-10-2007 20:33

2 Eklenti(ler)
Herkese merhaba, ben bi j.sabina buldum onu saksıya aldım doğal olarak çok istekli geldi bana, tüm bonsai hocalarının fikrini bekliyorum : ))

memet 23-10-2007 22:34

Saksı değişimi mi yaptın, yoksa, yerden saksıya mı aldın.

merve özdemir 24-10-2007 11:41

meraba ben merve;
bende ızmırde ege unıversıtesınde zıraat muhendıslıgı bolumunde oğrencıyım.dısardan da arkadas getırebılırmıyız dıye soracaktım.sınıftakı arkadaslarımı cagırmayı cok ıstedım de

memet 24-10-2007 11:43

Salon yeterince büyük. Arkadaş grubu bir kaç kişiden fazla değilse sorun olacağını sanmıyorum. Yeter ki, uzun çalşıma toplantısından sıkılmasınlar.

Ali H. ALI 24-10-2007 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 164810)
Eğitime katılacağım lavantine şu şekli vermek istiyorum. Rootover rock- literati.

Mine, lavantan cenc bir fidan degilse kokleri kaya uzerine yerlestirmen zor olacak, belkide bir iki kalinlasmis kokten gayri diger kokleri hep sacak koktur ve bu sacak koklerin kaya uzerinde buyuyup kalinlasmasi, kaya ile butunlesmesi cok zor diye dusunuyorum.

Kaya uzerine dikilecek olan bitkilerin guclu ve hizli buyuyen bir kok sistemi olmasi iyi bir sonuc alinmasi icin onemlidir.

Yine de sen bilirsin, ve belkide yapacagin kokleri kaya uzerinden sarkan celebi tarzi lavantanla beni sasirtirsin.

Hanimeli bonsai adayin nasil? yasiyor degilmi?
Hepinize keyifli calismalar diliyorum.

Mine Pakkaner 24-10-2007 14:07

Ona Bahçıvan İbrahim devam ediyor, kısmetse atölyeye getirecek :)

lior 25-10-2007 18:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 165165)
Saksı değişimi mi yaptın, yoksa, yerden saksıya mı aldın.

yok poşetteydi, toprak saksıya aldım...

Ali H. ALI 27-10-2007 02:34

Bu gun Izmirde yapilacak, Bonsai atolye calismasina katilacak olan arkadaslara, ogretici, keyifli, guzel calismalar diliyorum.

emgencler 27-10-2007 18:20

tesekkur

arkadasalar,

basta Orcun Bey ve Mine Hanim olmak uzere emegi gecen herkese cok cok tesekkur edrim. Harika bir calisma oldu. aktivite, son derece bilgilendirici, yararli ve dostane bir havada gecti. cok ve guzel sey ogrendik. ama tadi damagimda kaldi acikcasi. en kisa zamanda daha uzun ve kapsamli bir toplantiyi dort gozle bekliyorum.

Tekrar emegi gecen herkese tesekkurler ve saygilar.

E.Mehmet Gencler
emgencler

Penelophe 27-10-2007 19:18

Gerçekten çok verimli ve samimi bir çalışma oldu. Yorgunluğu bile güzel.:) Fotoğrafları galeriye mi yoksa buraya mı yükleyeceğiz?

Aytaç Eroğlu 27-10-2007 19:37

artık fotograflarını görmek bize şart oldu demektir.

tourkana 27-10-2007 20:09

Evet ya yükleyin hadi...Mümkünse herkesin çalıştığı ağacı tek tek olarak da ekleyin.

malina 27-10-2007 20:22

İzmir 1. Bonsai Atölyesi / 27 ekim 2007

Fotoğrafları buraya yükleyebilirsiniz.

Mine Pakkaner 27-10-2007 20:32

Bu arada ben de, öncelikle bize salonunu kullandırarak atölye çalışmasını modern bir ortamda yapmamızı sağlayan Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü'ne, eğitmenimiz sevgili Bonsaisan'a, bu organizasyonun mimarı Memet'e, Memet'le birlikte afişleri şehirde muhtelif yerleri dolaşıp asan Adabayrakoğlu'na, bu organizasyonda yanımızda olmak için İstanbul'dan kalkıp gelen Bonsaisever'e, bütün çalışmayı özenle kaydeden Bonsaisan'ın babasına, katılan bütün üyelerimize ve izleyicilere tek tek agaclar.net adına çok teşekkür ederim.

Sağolun, varolun.

denizizkusai 27-10-2007 20:41

bugünkü program harikaydı. bonsai sevmeyenler bile bonsaiyi sevdirir. ben agaclar.nete teşekkür ederim.

küçük bonsaisever deniz aksoy

Ophrys 27-10-2007 20:44

En yeni ve en genç üyemiz aramıza hoşgeldin. Aramızda olmana bizde çok sevindik.

Deniz buraya uğrayıp bize kendini tanıtır mısın?

Sebahattin Sargın 27-10-2007 21:07

Atölye çalışmanızın güzel geçmesine çok sevindim, hepinizi ayrı ayrı tebrik ederim ;). E hadi ama yükleyin canım şu resimleri artık ;). Yarın ki Bursa Ekibi Toplantısında sizi çekiştiririz artık ;)

seckayn 27-10-2007 22:50

Bursa ekibi toplantısımı var? Nerde ,ne zaman?

nihal_es 27-10-2007 23:11

Tek kelimeyle herşey muhteşemdi. Sizleri tanıdığıma çok memnun oldum. Bu güzel atölye çalışmasında emeği geçen herkese çook teşekkür ediyorum.

vyssera 27-10-2007 23:13

Çok güzel olmuş, çok önemli bir çalışma bence. Sizler ilkler oldunuz. Tebrik ederim.

Nail 27-10-2007 23:46

Çok güzel bir çalışma olmuş, devamının geleceğine eminim. Emeği geçen ve katılan tüm arkadaşları kutluyorum.

Selahattin Yılmaz 28-10-2007 00:07

Sevgili seckayn buraya bir uğrayın ve Bursa toplantısı konusunda bilgilenin.

emgencler 28-10-2007 11:25

atölye çalışmasının verdiği heycan ile bitkilere daha bir değişik açıdan bakmaya başladım ve bugüm Bornova Koçtaş'a gittim. Ladin fidanlari 89.90 YTL idi. çok güzellerdi. Ayrıca iki tür olmak üzere 3-5 tane bonsai vardı. Fiyatları 29.90 YTL. Bunlardan ikisine S şekli verilmiş durumda ve biri de gayet güzeldi. (Anladığım kadarıyla:)) Üzerlerinde gömülmeye başlamış ve paslanmış tellerini temizledim. Merak ettiğim konu bunlardan birini alsam yaşatabilir miyim ve bu iki türden hangisi İzmir için daha uygun acaba.
Fırsat olursa birer fotoğrafını çekip gönderebilirim.

tesekkürler
E.Mehmet Gençler

Ali H. ALI 28-10-2007 12:59

Atolye calismanizin fotograflarina bakarken, yuzunuzdeki ilgi ve heyecani farketmemek imkansisiz, keyifli ve verimli bir calisma yaptiginiz hemen anlasiliyor.

Atolye calismasini duzenliyen ve bu atolye calismasina katilan arkadaslar ne iyi ettiniz. umarim bu calismanin ardi gelir ve sonunda Izmirde bir bonsai kulubu kurulur. Kurulacak bonsai kulubu sizleri pratik olarak bonsaide cok guzel yerlere tasiyaycagini dusunuyorum.
Hepinize sevgiler.

Ali H. ALI 28-10-2007 13:03

Emgencler merhaba hos geldiniz.
O, S seklinde bukulmus bonsailerden! almamissaniz almayiniz. Bir fidanciya gidip alacaginiz bonsaiye uygun fidanlarla siz onlardan cok daha guzellerini yapabilirsiniz.
calismalrinizi yaparken tum arkadaslar sizlere yardimci olacaktir.
Simdiden kolay gelsin.

Ali H. ALI 28-10-2007 13:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizizkusai (Mesaj 166692)
bugünkü program harikaydı. bonsai sevmeyenler bile bonsaiyi sevdirir. ben agaclar.nete teşekkür ederim.

küçük bonsaisever deniz aksoy

Deniz hos geldin, Fotografta yapilanlari nasil izledigini gordum. Bir gun iyi bir bonsai ustasi olmani dilerim.
Sevgiler.

XtrmPrgrmmr 28-10-2007 18:22

Merhabalar,

Geç de olsa sonunda benden de yorumlar;

Uzun zamandır katıldığım en güzel aktivitelerden birisiydi belki de. Gerçekten yaptığı işi seven ve bilen birisinden bir işi öğrenmek kadar güzel birşey olabilir mi?
Büyük bir hevesle dinledim, notlar aldım. ( Evet, biraz fazla not aldım ne yapayım? Ben yaşlıyım, aklımda kalmıyor. :) ) Ve orada da söyledim, sanırım başlamak ile ilgili korkumu da yendim. Umuyorum, bundan sonra ki Bonsai çalışmasına ben de bir ağaçla katılabilirim.

Ayrıca bunu da yazmazsam çatlarım, çok güzel insanlarla tanıştım. Orada tanıştığım herkese çok teşekkürler. Umarım İzmir toplantılarına da katılma şansım olur. ( Bu sefer hiç konuşamadığım için sanırım davet ederler, ama sonraki toplantıya ben olsam, beni çağırmazdım :) Size erken uyarı. )

Neyse çok uzun yazmayayım. Yeni Bonsai Atölyesinde ve aslında öncesinde olursa İzmir toplantısında görüşmek üzere,

Not: Bu arada bende de birçok fotoğraf var. Özellikle telleme çalışması yapılırken ve yapılmış tellemeyi gösteren çeşitli açılardan fotoğraflar var. Bunları da aynı grup altına yerleştireyim mi? Yoksa bendeki tüm fotoğrafları yükleyeyim de sizler gereksizleri siler misiniz?
Ayrıca deftere aldığım notları da buraya dökeyim mi? veya pdf yapsam kimsenin işine yarar mı?

Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler,

Not 2: Rumuzumu değiştirmeyeceğim. :D X demenize bile kabul. Daha ne diyeyim :D

Penelophe 28-10-2007 18:38

Dün fotoğrafları yükleyemedim, acil bir işim çıktı ve henüz geçebildim bilgisayarın karşısına. Şimdi yavaş yavaş yüklüyorum.:)

XtrmPrgrmmr, rumuz konusunda baskılar eminim devam edecektir.:D Sizlerle de tanışmak çok keyifliydi.:)

Sanırım (Memet'ten aldığım duyumlara göre) bir ay içinde yeni bir toplantı yapacağız.;)

huso68 28-10-2007 19:28

teşekkürler

Herkese merhaba. Dün yapılan atölye çalışması için sayın Orçun beye ve Mine hanıma çok teşekkür ederim. Gerçekten oldukça yararlıydı. İnternetten veya kitaptan ne kadar okusakta, görsel olarak bilgilerimizi pekiştirmek, bonsai için nasıl düşünüleceğini öğrenmek açısından çok verimliydi. Ama mümkünse bu tip çalışmaları tekrar ederek bonsaideki gelişmemezi karşılıklı olarak arttırabileceğimizi düşünüyorum. Emeği geçen ve toplantıya gelen herkese tekrar teşekkürler...

memet 28-10-2007 19:59

xtrm... Malina'nın verdiği linkte, istediğin fotoğrafları galeriye ekleyebilirsin.

zenfree 28-10-2007 20:00

Bu toplantılarınız umarım hep sürer, yararlı ve keyifli çalışmalar yaparsınız.

jada 28-10-2007 20:50

güzel bir etkinlikti
bu çalışmayı hazırlaya tüm ustalara ve bu toplantıya katılan herkese
cok tesekkürler

bonsaisan 28-10-2007 23:44

Sevgili Bonsai dostları.

Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen ve bu organizasyonu her türlü konuda destekleyen ve desteklerini esirgemeyen

Ağaçlar.net sitesinin kurucuları ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunarım.

Tüm katılımcılara ayrıca tek tek teşekkürederim.
Gördüğüm mesaj yazılarının sonucu da bunu göstermektedir. Her katılımcının memnun kaldığını görmekdeyim.

Bu çalışma yapısı ve organisazyon özeliği bakımında Türkiye'de bir ilktir.

Benim için çok hoş ve güzel bir zaman oldu. Çok iyi bir zaman geçirmek ve bir çok iyi ve güzel insanla tanışmak ise ayrı bir güzelik...

Sizlere şahsım adına çok teşekkür ederim ve en kısa süre içinde bu çalışmanın devamını yapacağız, farklı tekniklerin de içinde yer aldığı uygulamalar ile devam edeceğiz. agaclar.net ailesi olarak elimizden gelen tüm gayreti ve ilgiyi göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

En kısa süre içerisinde çalışma sırasında çekilen fotoğrafları ve en önemlisi video çekimini sizlerle paylaşacağım.

Saygılar sunuyorum.

XtrmPrgrmmr 29-10-2007 08:03

Fotoğraflarımı ekledim. Daha çok çalışma ile ilgili olan fotoğrafları eklemek istedim. Toplantının geneli ile ilgili fotoğraflar zaten konulmuş. Bende genel ortam ile ilgili çok fotoğraf yok. Onları sizlerden alacağım.

Ayrıca Yöneticilerden birisi yazdığım açıklamaları okuyup düzeltebilirse sevinirim. Çünkü kulağımda ve notlarımda kaldığı kadarıyla yazdım. Kimseyi yanıltmak istemem.

Umarım birilerinin işine yarar. Ayrıca özellikle videoyu merakla bekliyorum.

Tekrar emeği geçen herkese teşekkürler,

Aytaç Eroğlu 29-10-2007 09:49

Güzel bir çalışma olduğu her halinden belli olan resimleri ilgiyle inceledim emeği geçen herkese teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025