![]() |
Atölye için 21 ekim tarihini konuştuk, hükümetin aynı gün işi var, onu unuttuk.
2o ekim cumartesi ya da 28 ekim pazar yapmalıyız. Ben 28 ekim derim. |
1. Bonsaisan
2. Memet 3. Penelophe (Ficus Benjamin ve Ardıç olabilir) 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (Birkac gun icinde umarim fidanimi almis olacagim) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz :) ) |
1. Bonsaisan
2. Memet 3. Penelophe (Ficus Benjamin ve Ardıç olabilir) 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (Birkac gun icinde umarim fidanimi almis olacagim) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz ) 14. JADA(Mete) zevkle orda olucam |
Arkadaşlar, Atölye için ne durumdasınız, fidanlarınızı alıyor musunuz?
Biliyorsunuz, daha önce atölye için bir havuz oluşturmaktan sözettim. Hepimizin teker teker almasına gerek olmayan, ve çalışma sırasında gerekecek kimi harcamalar için. Bunun dışında, çalışma için herhangi bir ödeme yapmayacağız. Ücret olmayacak. Bütün çalışma, tamamen gönüllü olarak yapılacak. Fidan alırken tereddüt eden arkadaşlara, uygun olan fidanı seçme konusunda da yardımcı olabiliriz. |
Hepinize selamlar, memet guzel bir atolye calismasi olacak.
Bu calisma sirasinda fotograflari kim cekecek. Bonsaisan hepinizle ilgilenecegi icin belki fotograf cekmek zor olabilir. Sen Darkyes kardesimizi ozel bir davet ile bu atolye calismasina cagirsan, fotograflari da seve seve cekecegini dusunuyorum, hem bonsaiye bir adim daha yaklasmis olur:) |
Ali bey ben hem bonsai ile ilgilenip hemde çok rahat bir şekilde fotoğrafda çekerim.Sorun değil ama darkyes için hem belgesel nitelikli bir fotoğraf çalışması olması açısında hemnde bonsai adım atma konusunda şüphesiz çok hoş bir çalışma olaçakdır.
Ayrıca memet inanılmaz bir şekilde emek harçıyor onun buradan tekrardan tebrik etmek istiyorum. Saygılar. |
bende varım
herkese merhaba. eşim yaklaşık 2 yıldır bonsai istiyordu. bakımı zor olur almadım. 3 ay önce yalovadan bir ardıç ve bir begonvil aldım(ya alıp kurtulacaktım **** ölüp :)) daha sonra internette bakımı ile ilgili araştıma yaptıkça çok hoşuma gitti. bu yaptığınız atölye çalışması gibi bir şeyin olmasını da içimden geçiriyordum. bu nedenle ben de kesin katılıcam belki eşimde gelir. şimşir almayı düşünüyorum acaba uygun mu. birde evde bir benjaminim var rastgele budamıştım yeni sürgünler verdi belki ondan da birşeyler olur. bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim
hüseyin |
Huso68, atölye ekibimize katılmana çok seviniriz. Sözünü ettiğin şimşir ve benjaminle bonsai yapabilirsin.
Atölye çalışmasına kadar, sulamasına dikkat ederek tecrübeni arttırırsın Bir başlık açarak, elindeki fidanların fotoğraflarını eklersen, akradaşlarla yardımlaşabilirsin. Bir de, gelir gelmez küçük bir hatırlatma yapayım :) Forumda Türkçe yazıma dikkat ediyoruz elimizden geldiğince... |
Benim okulum başlıcağı için pek vakit bulamam gibi ama bulursam izleyici olarak gelebilirim.
|
Aranızda olmayı gerçekten çok isterdim ama kalbim sizinle..Atölye çalışmalarının fotoğraflarını heyecanla bekliyorum..Keşke İstanbul'da da böyle bir atölye çalışması yapılsa..
|
Jackbull, böyle bir çalışma zaten olacak.
İstanbul atölye çalışması, başlığını takip etmelisin. |
Sorma Memet Abi
Valla nasıl kaçırmısım orayı anlamadım bende..neyse ki gördüm :)) |
1. Bonsaisan
2. Memet 3. Penelophe (Ficus Benjamin ve Ardıç olabilir) 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (Birkac gun icinde umarim fidanimi almis olacagim) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz ) 14. JADA(Mete) zevkle orda olucam 15.canerbull(en yakın zamanda fidanımı alıcam) Valla Memet abi, senin önderliğinde bir iki fidan almayı düşünüyorum, fakat biliyorsunuz ki saati ve mekanı da önemli ve ne kadar süreceği. Ben bir arkadaşımla beraber katılmayı düşünüyordum, sorun olur mu diye soracaktım. Sitemize üye olmadı en yakın zamanda kendisi de bireysel olarak aramıza katılacaktır. Saygılar efenim... |
Arkadaşının katılması sorun olmaz, yanlız üyeler katılabilir, diye bir kuralımız yok.
Amacımız, bonsai sevenleri arttırmak, bilgimizi arttırmak. Kendisi fidan alıp katılabilir, izleyici olarak da katılabilir. Tek isteğim, önceden katılıp katılmayacağını söylemesi olur. Önceden kaç kişi olacağımızı bilirsek, ona göre hareket etmemiz daha iyi olur. |
Cihan_as'da çalışmaya katılacak. Kadro hergün büyüyor.
|
Atölye için katılacağını söyleyen arkadaşlar, fidan almaya başladınız mı?
|
Senden haber bekliyorum.
|
1. Bonsaisan
2. Memet 3. Penelophe (Ficus Benjamin ve Ardıç olabilir) 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (Birkac gun icinde umarim fidanimi almis olacagim) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz ) 14. JADA(Mete) zevkle orda olucam 15.canerbull(en yakın zamanda fidanımı alıcam) 16. Matisse |
1. Bonsaisan
2. Memet 3. Penelophe (Ficus Benjamin ve Ardıç olabilir) 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (sadece izleyici) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz ) 14. JADA(Mete) zevkle orda olucam 15.canerbull(en yakın zamanda fidanımı alıcam) 16. Matisse Çok üzgünüm ama bazı problemlerim yüzünden fidan alamıyorum bu aralar. ( Yani gidip fidan alabilirim ama şu anda bakabileceğime inanmıyorum. ) Ağaçlarıma eziyet edeceğime sanırım sadece izleyici olarak katılsam daha iyi olacak. Bir sağlık sorunum olmazsa hem izlemek, hem de sizlerle tanışmak için izleyici olarak orada olacağım. Tekrar özür. |
Yer ve tarihimiz kesinleşti.
Konak Belediyesi, kültür müdürlüğü bize yer verdi. Kıbrıs Şehitlerindeki binalarında atölye çalışmasını yapacağız. Tarih 27 ekim cumartesi saat 14.30 -18.00 arası. Bu bir atölye çalışması. Yani bir çalışmamız olacak, her hafta gitmeyeceğiz. Bonsaisan'ın sunumu olacak, sonra fidanlarımız üzerinde çalışacağız. Eh bir araya gelmişken kek, pasta, kurabiye yapıp getirmeden de olmaz. |
Memet, ayrıntılı bir adres rica edebilir miyim?
Konak tarafını pek bilmiyorum. |
Evet sevgili bonsai severler memetin uzuzn uzuzna girişimleri sonucunda
çok güzel bir yerde ulaşımının basit olduğu ortak bir noktada buluşaçağız öncelikel uğraşları için kendisine ayrıca teşekürederim. Ve mademki bir atölye çalışması yapıyoruz. Bu çalışmayı düzgün bir organizasyon içinde sunmaya çalışıp bu çalışmanın birde afişini tasarladım. Umarım beyenirsiniz.Ayrıca İzmire dışarıdan geleçek arkadaşlar için ve şehirde merkezin tam yarini bulmanızda kolaylık olsun diye birde şehir planı hazırlıyalım demin. http://www.bonsaisan.com/afi.jpg http://www.bonsaisan.com/tar.gif |
Bonsaisan harika ve profesyonel bir afiş olmuş.
İzmir'de olmakla ne kadar şanslı olduğumuzu bir kez daha anladım. Memet ve Bonsaisan çok teşekkürler.:) |
Bugün inanılmaz bir fidan buldum. Gördüğümde 'Evet, aradığın benim' dedi bana.:dilli: Resmini koyduğum Begonvil değil, onu özel çalışmak istiyorum bir aksilik olmazsa. Bu fidan minicik ama bu haliyle bile stilini kendisi belirlemiş zaten. :p
Atölyede buluşuruz.:p |
Ben şimşir aldım.
Bİr şimşir de, Penelophe'nin var. Siz neler alacaksınız? |
Böyle bir kurs düzenlediğiniz için teşekkür ederim.Bu kursa katılmakiçin sabırsızlanıyorum.Kursa katılmak isteyen arkadaşlar fidanını İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Karşıyaka Fidanlık Mühendisliğinden temin edebilir.
|
Sn Memet ve Sn Bonsaisan ikinize de çok teşekkür ediyorum! İzmir Bonsai Atölye Çalışması için çok uğraşmışsınız! Emeğinize sağlık, sayenizde herşey mükemmel görünüyor. Ben ve şimsirim 27 Ekimi sabırsızlıla bekliyoruz :).
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 20692
Afişe ancak dün bakabildim. Düşündüklerimi yazmaktansa yapmak daha kolay geldi :) Atölye çalışması sadece İzmir'de olmayabilir. Her şehir için ayrı simge bulmaya uğraşmayalım. Ayrıca önemli olan bonsai, hangi şehirde yapıldığı değil. Bu nedenle saat kulesini kullanmadım. Yeni çalışmalar olacağı için numaralandırmanın iyi olacağını düşündüm. Farklı şehirler için, şehir adının yazılacağı bir yer ayırdım. Üstteki afişteki fotoğraf Ali Bey'e ait... Eklenti 20693 |
Çok güzel olmuş. Alet çantası da atölye çalışmasına vurgu yapmış.
Bonsailer de çok güzel. Biz de bastırıp panomuza asarız :-) Numaralandırma Bonsai Atölyesi bazında mı (İzmir 1, İstanbul 2, Ankara 3 gibi) şehir bazında mı (İzmir 1, İzmir 2 gibi) artacak? |
Şehir bazında artacak, yani İzmir 1, İzmir 2...
|
Afişler inanılmaz güzel olmuş, sevgili Malina emeğinize sağlık. Birinci afişteki bonsai'nin, özellikle tellenmiş olması ve stili çok daha dikkat çekici.
Bu atölye çalışmalarını dergimizde yayınlayabilir miyiz? |
Sayın Vildan Hanım
Gerçekden kendi branşınız olan grafik tasarımda ki mükemmel estetik anlayışınızı gözler önüne sermişsiniz. Nacizane ben profesyonel bir reklam fotoğrafçısı olarak elimden geldiğince birşeyler ortaya çıkarmaya çalıştım. Ama bizim işimiz grafik tasarım değil ve bu konuda da eğitim almadığım için elimden bukadar geliyor.Elinize sağlık gerçekden çok güzel bir tasarım ve tasarım mantığı olmuş. Ayrıca devamlılığı simgeleyen iç yapısında ki anlatım güçü takdire değer. Eğer elinizde orjinal boyutda ki formatı var ise bunu alıp bastırmak istiyorum o gün kullanmak üzere ve bundan sonraki çalışmalardada. SAygılarımı sunarım. |
Guzel bir bonsai, atolye calismasi olacak. Bunun yani sira bir birinizi yakindan taniyaycak, bitkiler bonsailer uzerine ne kadar cok ortak yanlariniz oldugunu goreceksiniz.
Atolyede ekimin son cumartesi, agaclariniz uzerinde yapacaginiz calismalar daha da degerlenecek neden mi? Cunku o agaclarinizla bonsai yarismasina katilmaniz icin onunuzde 3-4 gunluk bir zaman vardir. Bu atolye calismasinin, bonsai yarismasina katilimi cogaltacagini dusunuyorum. Bu dusunceme katiliyor musunuz? Katiliyorsaniz o zaman bonsai yarismasinda da bol sanslar. |
elinize saglık tasarım inanılmaz hoş olmuş
|
Bonsaisan, hotmail adresine gönderdim...
Beğendiğiniz için teşekkür ederim :) |
Sayın malina dökümanı aldım tekrar teşekkürler.
|
Atölye çalışmalarına bende katılmak istiyorum. İncir,badem , fidanlarım var.
|
atölye calismasina ben ve annem de katilmak istiyoruz. iş yogunluğumdan dolayı gelemesem bile annem kesin gelir. Şu an yeni aldigimiz bir sakiz agacimiz var. Belki farkli bir türle de katılabiliriz :)
onceki mesajlarda katılımcılar isimlerini eklemiş ard arda, aynısını devam ettiriyor muyuz acaba? |
1. Bonsaisan
2. Memet Şimşir 3. Penelophe Şimşir 4. Nihal_es 5. Ali H. ALI [Uzaklarda olsam da sizlerle birlikteyim] 6. Bonsaisever 7. hfz (inşallah) 8. Kürekçi (Heeey! Beni de bekleyin) 9. Adabayrakoğlu (sadece izleyici) 10. XtrmPrgrmmr (sadece izleyici) 11. Hasan Özhan (licorn) + 12. Zeliha Kurcan 13. Mine Pakkaner (kambersiz düğün olmaz ) 14. JADA(Mete) zevkle orda olucam 15.canerbull(en yakın zamanda fidanımı alıcam) 16. Matisse 17.Cihan As (incir ve badem) 18.Eday (sakız) |
Atölye günü gelene kadar listeye isim ekleyen arkadaşların, fidanlarını aldığını söylemelerini bekliyoruz.
Fidan aldığınızı söylemeniz yeterli. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025