![]() |
Allah kısmet ederse yarın tahumlar kargoya teslim edilecek :D İlker Bey ve Sevgili Dudi adreslerini vermişler. Burcubahad hanım adres veremediğinden gönderemiyorum. Eğer verirse ilk fırsatta onun da tohumlarını gönderirim.
İlker bey taşlar başımı yardı durdu :D Hakettim ama. |
Merhaba.
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Her Ağaç, suya ve gübreye muhtaçtır. Su vermez, gübre atmazsanız da yaşamlarını sürdürebilirler. Ama su ve biraz da destek olarak gübre verecek olursanız, daha neşeli olurlar, daha rahat büyürler, sizi daha çok severler. Su ve gübre desteği ile büyüyen Ağaçlar, süt içen çocuklar gibi daha rahat büyürler ve ileride de sağlıklı bir gövdeye sahip olurlar. Tabi ölçüyü kaçırıp Ağaca zarar verecek boyutta olmamak şartıyla. Saygılar |
Hiç kimayasal gübre vermiyor musunuz?
|
fıstık çamı yıllık ne kadar boy atma kabiliyeti vardır?
|
Alıntı:
|
Iyimi kötümü bilmiyorum ama benim fıstık çamlarım tüpte olduğu halde 25 cm büyüdü
|
Merhaba.
Alıntı:
Hiç kimyasal gübre kullanmadım. Doğal ortamı ve dopal gübreyi tercih ediyorum. Alıntı:
Saygılar |
Sayın arkadaşlar !
Ben 25 sene evvel koyun bayırlarına 50 adet çoçuklarla dikmiştim . Bu yazıyı gorunce Bursa Orman fidanlıgını aradım . 20 cm.likler 0.5 tl adet 50 cm .likler 1.30 tl adet oldugunu soylediler . Yine bayırlara 50 adet torunlarla dikmeyi duşunuyorum . Agaç dikmek çok guzel bir olay . Dikiyorsunuz ,seneler sonra buyudugunu ve meyva verdigini goruyorsun , ne mutluluk . Herkesi agaç dikmeye davet ediyorum . Selamlar . |
1 Eklenti(ler)
|
Çok güzel görünüyorlar ;) birbirleriyle yarışıyorlar adeta ;)
|
Alıntı:
|
Çok güzeller ancak ayırması biraz zahmetli olacak gibi.Umarım başarırsınız.
|
Ben bile 4 dört taneyi ayırmak için bir aydır düşünüyorum. Allah size kolaylık versin :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkür ederim, zor olacağını düşünmüyorum bakalım inşallah kolay bir şekilde ayırabilecemi umut ediyorum. Saygılarımla. |
merhaba tuncer sende fıstık camı tohumu bulunurmu ? fazla varsa banada verebılırmsın .. berna hanım gonderıcek ama uzun surecek onun gondermesı galba :D
|
Alıntı:
Tüm fıstık çamı tohumlarımı malesef ekmiş bulunuyorum. |
2 Eklenti(ler)
Fıstık Çamlarının bugünkü durumlarına ait fotoğraflar aşağıdaki gibidir. Eklenti 127502 Fıstık çamlarının bulunduğu viyollerin alttan görünüşleri Eklenti 127503 |
644. mesaj ile 653. mesaj arasında aynı gün çekilen fotoğraflar arasında 6 günlük bir fark var büyüme gayet güzel bir şekilde devam etmekte.
|
Sayın Mtuncer54,
Sera ortamında mı çimlendirdiniz? Isıtılıyor mu? |
Alıntı:
Sn.k_donmez, Evet sera ortamında çimlendirme işleminden önce 2 gün süre ile humik asit (Leonardit) içerikli çözeltili suda beklettikten sonra küçük gözlü viyollere ektardım. Ekimden sonra ise ısıtıcılı serada yer almaktalar. |
2 Eklenti(ler)
|
sagık olsun kardesım
|
Çok akıllıca bir çalışma olmuş.Ben yukarıdan viyollere ekildiklerini fark edemedim.O yüzden ayırması zor olacak demiştim.Ayırmada bir probleminiz de kalmıyor o zaman.Kısıtlı toprağa rağmen çok da iyi gelişiyorlar bence.Benimkiler kışı buz gibi soğukta geçirdiler.Vakit bulunca ben de fotoğraflarını koyarım.
|
Sn mtuncer54,
Tohumları humik asitle muamele etmenin nedenini öğrenebilir miyim ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. discovery35,
Tohum ıslatılmasının yanında ilk tohum veya çelik dikme işlemlerinden önce toprak materyalinede tatbik etmekteyim, sık olarakda bitkilere sulama suyuna ilave etmekteyim, inanın fark azımsanmayacak şekilde ortadadır. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025