![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Dev Sekoya!
[ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() Yer: Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü Dikim yılı:1997Çap: Yaklaşık 90-95 cm Çevre genişliği(Zeminden 75cm yüksekte): 267cm Boy: Yaklaşık 25-30m Rakım:10m Toprak yapısı: Alüvial-humuslu(Yeşilırmak Deltası) Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 20-11-2009 saat 11:02 Neden: Yaş Tashihi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sekoya ülkemizde galiba en fazla 15 yıldır biliniyor. Benim resimlediğim ağacın sahibinin anlattığına göre, 1997-1998 yıllarında Gelemen Devlet Üretme Çiftliği(Şimdi özelleşip Aksa Tarım'ın oldu.), Köy okullarına broşür ve resmi yazı ile Sekoya adlı bir iğne yapraklı vermek istediğini bildirince, o dönem köy muhtarı olan bu zat, nasıl yaptıysa 15 tane fidan almayı başarmış. Köydeki resmi kurumlara ve artanlarını da birini kendine, diğerlerinide farklı kişilere vermiş. Aslında birazda rica minnet verebilmiş! Çünkü herkesin birkaç hayvanı olduğundan fidanı korumak gibi bir zorluk sözkonusu tabii... Özetle, şimdi en iyi bakılmış olan ağaç kendisine ait olan, benimde resimlediğim ağaç. Sonuçta, galiba ülkemize de bu yıllarda giren bu ağacın daha yaşlısı henüz yok! Bu nedenle de, ülkemizde, değişik iklim ve toprak koşullarında, ne kadar büyüyebileceği meçhul? Yani o. 50 metre iddiası bence dayanaksız bir varsayım! Bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.aksatarim.com/turkish/sequoia.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu da aynı gün, aynı kişi tarafından, aynı yerden alınan ve köydeki başka bir vatandaşa verilen ve dikilen kardeş sekoya. Ölçüm yapamadım ama bu ilkinden daha iri ve uzun görünüyor! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sinarit; Gördüğünüz ağaç 1997 yılında dikilmiş. Yani 15 yaşında. Hızlı büyümesini birazda iklim ve toprak koşullarına bağlasak (Bulunduğu yer: Yeşilırmak Nehri Deltası. Nemli Karadeniz iklimi.) Sizinkide birkaç sene gecikmeli büyüsün..... Yaşınızı bilmiyorum? Varın, gerisini siz hesabedin!!!!! ![]() Sağlık ve uzun ömür diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen Sinarit : 04-01-2012 saat 23:09 |
|
![]() |
![]() ![]() |