![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
hemen dikmek lazım samsun'da parklarda dikmişler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sekoya
Bahçemizde yaklaşık 15 yıllık bir sekoyamız var.Şimdiye kadar hiç kozalak görmedim üstünde.Çok hızlı büyüyorlar yaklaşık 5m oldu boyu.Yanlış yere dikmişiz ağacı. Kilerin duvarına dayandı ağacı kesemem bu yüzden kilerin yerini değiştireceğim.Size tavsiyem geniş alanlarda dikimini yapmanız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sizin giganteum müthiş büyümüş serdar bey.Ektiğiniz zaman boyu ne kadardı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
Sayın Snarit yaklaşık 60-70 cm boyundaydı.Çok hızlı büyüyorlar. Dikilide ki yazlığımızdada vardı.Maalesef Site yönetimi kökleri logarlara zarar verecek diye kesmişti. Bu ağacı dikmek isteyenlere tavsiyem geniş alanlara dikmeleri ve altta kanalizasyon vb şeylerin olmamasına dikkat etmelri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Yalnız diğer örneklerde de dikkat ettim manisada bu ağaç çok hızlı büyüyor galiba rakım ve diğer koşullar en elverişli ortamı sunuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
Maşallah ne asil ve ulu bir ağaç |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-02-2012
|
sekoya fidanı
Kastamonu'dayım bu iklime(rakım=1200)en uygun sekoyayı nereden temin edebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Geçen günlerde National Geographic te belgeseli vardı çok güzeldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2006
|
Sayın Bakipa, Daha önce gruba gönderdiğim mesajları kontrol ederseniz, fidan temini ile ilgili mesajıma ulaşabilirsiniz, saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
Fidanlığımızda özellikle Ankara gibi sert iklim koşullarına adaptasyon sağlamış Dev Sekoya fidanları mevcuttur. Fidan Yaşı Fidan Boyu (cm) Fiyatı (TL) 3-4 75-100 100 4-5 100-150 150 4-5 150-200 200 5 >200 250 Yinede bir bitki aşığı olan bendeniz, Sekoya fidanı almak isteyen arkadaşlara fiyatlar konusunda yardımcı olabileceğimi bildirmek isterim. Saygı ve Selamlarımla GSM: 0505 495 11 00 Sayın Mikail Bey Önceki yazılarınızdan alıntıladığım vaatleriniz geçerli ise görüşmek isterim.Bu ağaç bende takıntı oldu sanki.(Bitki aşığı -kavak ağacı hariç-takıntıları)Sanıyorum Çubuk'unda rakımı 1200'lerde Kastamonuya uyum sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2014
|
sekoya fidanı isteği
ismim adil dere e-mail adresim adildere@hotmail.com malatyada yayla içinde bir arazim var. buraya sekoya ağaçları dikmek istiyorum. sekoya malatya iklimine uyumlumu ve ekeceğim yer dağlık ve merkeze göre serin acaba böyle bir yeryerde istediğim işi yapabilirmiyim? fiyatlarınızda pazarlık payı varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
arazimizin rakımını da bilmek gerekir.çünkü 1000 metre rakıma kadar sempervirensler 2000 rakima kadar gigantealar dikilebiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, bu Sekoya agacinin fotograflarini Brùksel'deki bir parkta cektim. Her dem yesil olan bu heybetli agac tùrùnù ben de cok sevdigim icin ne zaman bu parka gelsem, agaci ziyaret etmeden edemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Yanlış alıntı yaptığım için çok özür diliyorum Mikail Bey,affetmenizi rica ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Seneye Sekoyaları görmek için Kuzey Amerika'ya gideceğim ne edip edip ölmeden onları kendi yurdunda canlı olarak göreceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2012
|
hadi buda 5 oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2009
|
selamlar elinde satılık sekoya fidanı (devleşen çeşit) olan varsa satın almak istiyorum benimle irtibata geçebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Kaliforniya' daki bazı türleri milli miras sayıldığından yurt dışına çıkarılması yasak. Turistik açıdan büyük önem taşıyorlar. Türkiye' de ise ağaçlara verilen değer içler acısı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
Bu yaz hem SempervierenSekoya(3 tane,Samun-Çarşamba-Gelemen), hem de GiganteumSekoya(6tane,ManiSa-Salihli) temin ederek ;1210 rakımlı, güneye bakan arazime dikim yaptım.Yakında fotoğraflarını paylaşacağım.SempervierenSlerden ümitli değilim ama bu kışı çıkarırlarSa çok Sevineceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
işte fotolar 1.foto da önde giganteum tam arkasındaki de sempervirens.3. foto sempervirens,2 ve 4. foto giganteum Düzenleyen Bakipa : 06-01-2013 saat 22:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2009
|
arkadaşlar aylardır istanbuldaki tüm her yeri didik didik ettim malesef istanbulda sempervirens satan hiçbir yer bulamıyorum,elinde sempervirens olup satan arkadaş varsa, SATIN ALMAK İSTİYORUM??? (bu mesajımı aylar sonrada görseniz,elinde sempervirens olan arkadaşlar haber verirse sevinirim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
sekoya fidanlarını 10 yıl önce diktim .şu anda 7-8 metrede oldular.bir tanesi tek aşına büyüyor.diğer iki, tanesi kök seviyesinden yukarı piç tarif edilen yeni sekoyalar veriyordu..devamli yan piçleri piçerken üç tanesinin uzamasını istedim ve şimdi yan üç tanesi ana yı solladılar ana küçük kaldı orta alanda .bu yan piçler sökebilirsek tutarmı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
devamı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() Ayrıca tohum talebimi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim selamlar .. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|