agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-09-2008, 13:51   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2008
merhaba, bahçemde 10 yaşından büyük bir kızılçam var..hayli büyüdü ve ben onu boydan budamak, yani daha fazla uzama-masını sağlamak zorundayım. Ayrıca yanlara doğru da fazla genişlemiş... Yani hem çok uzama-malı hem de çok genişleme-meli... Böyle bir budama mümkün mü? mümkünse ne zaman ve nasıl yapmalıyım?
teşekkürler

usezgin05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2008, 14:59   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2005
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi usezgin05 Mesajı Göster
merhaba, bahçemde 10 yaşından büyük bir kızılçam var..hayli büyüdü ve ben onu boydan budamak, yani daha fazla uzama-masını sağlamak zorundayım. Ayrıca yanlara doğru da fazla genişlemiş... Yani hem çok uzama-malı hem de çok genişleme-meli... Böyle bir budama mümkün mü? mümkünse ne zaman ve nasıl yapmalıyım?
teşekkürler
Sayın USEZGIN05,
Yanlarda yapmak istediğiniz budamada sıkıntı yaşamazsınız fakat tepe budamasında ağacı tamamiyle strese sokabilir ya da bir sonraki vejetasyon döneminde vereceği sürgünlerden veya tepe çatısına en yakın genç dalların biolojisinden dolayı çam ağacınızın şuankinden daha çok şekilsiz büyümesine sebep olabilirsiniz.
Yan dallarda alt dallardan başlayarak düzgün budama tekniğiyle ağaca fazla zarar vermeden kış sonlarına doğru budamalarınızı gerçekleştirmenizde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum rahatça uygulayabilirsiniz. Fakat boyunu kısa tutmak amaçlı çalışmanızı daha profesyonel birileri tarafından yapılması taraftarıyım hatta bana kalırsa hiç kesmeseniz daha iyi olur fakat sorun teşkil ediyor ki bunu düşünmüşsünüz. Mümkünse tam boy bir fotoğrafını buraya koyarsanız ağacınız hakkında daha detaylı yorum yapabilmemize yardımcı olur.
İyi dileklerimle..

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 09:59   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E®TY Mesajı Göster
Sayın USEZGIN05,
Yanlarda yapmak istediğiniz budamada sıkıntı yaşamazsınız fakat tepe budamasında ağacı tamamiyle strese sokabilir ya da bir sonraki vejetasyon döneminde vereceği sürgünlerden veya tepe çatısına en yakın genç dalların biolojisinden dolayı çam ağacınızın şuankinden daha çok şekilsiz büyümesine sebep olabilirsiniz.
Yan dallarda alt dallardan başlayarak düzgün budama tekniğiyle ağaca fazla zarar vermeden kış sonlarına doğru budamalarınızı gerçekleştirmenizde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum rahatça uygulayabilirsiniz. Fakat boyunu kısa tutmak amaçlı çalışmanızı daha profesyonel birileri tarafından yapılması taraftarıyım hatta bana kalırsa hiç kesmeseniz daha iyi olur fakat sorun teşkil ediyor ki bunu düşünmüşsünüz. Mümkünse tam boy bir fotoğrafını buraya koyarsanız ağacınız hakkında daha detaylı yorum yapabilmemize yardımcı olur.
İyi dileklerimle..

Cevabınız için çok teşekkür ederim.. ne yazık ki şuan ben ankaradayım ama ağaç bodrumda, yani fotoğraf çekebilmem mümkün değil...son bir soru budamayı ekim başında yapsak çok mu erken olur
saygılarımla

usezgin05 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025