agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni21Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2021, 11:36   #1
Ağaçsever

ali ekber's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Fotoğrafların devamı.

Fotoğrafların devamı.

Eklenen Resimler

ali ekber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2022, 10:19   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2022
Arkadaşlar, öncelikle hepinize teşekkürler. Ardıç konusunda verdiğiniz bilgileri okudum. Bizim köyümüz Maraş Elbistan'ın dağ köylerinden. Rakım 1900-2200 arasında. Burdaki çıplak dağlar eskiden tamamen ardıç ormanlarıymış. Zamanla insanlar yok etmiş. Şimdi 2200 metrelik tepelerde tek tük ardıç, alıç, kuşburnu gibi kendiliğinden olan çalılar var. Köyün içerisinde dut kiraz kayısı elma gibi çok çok az ağaç var. Ben bu dağların zirvelerindeki ardıçlardan çoğaltıp hem köye hem de dağların eteklerine dikmek istiyorum. En önemli sorun burası çok soğuk karlı ve rüzgarlı. Ardıç bunlara dayanıklı demişsiniz. Tohum sonbaharda toplanır demişsiniz, bu ay içerisinde bunu yapamaz miyim? Ya da ardıç, kuşburnu, iğneden çelik köklendirme yapmam mümkün mü? Bir de biz kayısı diktik ama kar buraya 2 metreye kadar yağıyor. Fidanlar kardan kırılıyor. Ardıç buna karşı da dayanıklıdır diye duydum. Köyde evimin önüne ardıç dikmek istiyorum. Ardıçları acaba sulak kısma mi dikeyim daha kıraç kesime mi?
Teşekkürler.

Mesut Temiz beğendi.
Sultan Korusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2022, 20:05   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sultan Korusu Mesajı Göster
Arkadaşlar, öncelikle hepinize teşekkürler. Ardıç konusunda verdiğiniz bilgileri okudum. Bizim köyümüz Maraş Elbistan'ın dağ köylerinden. Rakım 1900-2200 arasında. Burdaki çıplak dağlar eskiden tamamen ardıç ormanlarıymış. Zamanla insanlar yok etmiş. Şimdi 2200 metrelik tepelerde tek tük ardıç, alıç, kuşburnu gibi kendiliğinden olan çalılar var. Köyün içerisinde dut kiraz kayısı elma gibi çok çok az ağaç var. Ben bu dağların zirvelerindeki ardıçlardan çoğaltıp hem köye hem de dağların eteklerine dikmek istiyorum. En önemli sorun burası çok soğuk karlı ve rüzgarlı. Ardıç bunlara dayanıklı demişsiniz. Tohum sonbaharda toplanır demişsiniz, bu ay içerisinde bunu yapamaz miyim? Ya da ardıç, kuşburnu, iğneden çelik köklendirme yapmam mümkün mü? Bir de biz kayısı diktik ama kar buraya 2 metreye kadar yağıyor. Fidanlar kardan kırılıyor. Ardıç buna karşı da dayanıklıdır diye duydum. Köyde evimin önüne ardıç dikmek istiyorum. Ardıçları acaba sulak kısma mi dikeyim daha kıraç kesime mi?
Teşekkürler.
Sedir ağaçları muhtemelen Elbistan bölgesinde doğal olarak bulunmuyordu, onun için yabancı bir tür olan sediri getirmektense o dağların yerli türü olan ardıcı çoğaltmanız yaban hayatı için çok daha yararlı olacaktır. Bir ağacın yavaş büyümesi o ağacı ekolojik olarak değersiz yapmaz. Sadece yeşil görüntü verecek olan sedirdense canlı çeşitliliğini destekleyecek ardıçla ağaçlandırma yapmak daha yararlı olacaktır. Ardıçları o dağlarda yeniden yaygınlaştırmanız dileğiyle...

kızıl-çam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2022, 10:21   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2022
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ali ekber Mesajı Göster
Fotoğrafların devamı.
Toprağı nasıl seçmeliyiz? Hayvan gübresi katmamızın bir faydası ya da zararı olur mu?

Mesut Temiz beğendi.
Sultan Korusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2022, 20:24   #5
Ağaçsever

ali ekber's Avatar

Giriş Tarihi: 08-07-2010
Sayın Sultan Korusu, Ardıç(juniperus) fidanları ekstrem şartlara uyum sağlayan bitki türlerinin başında geliyor. En zorlu iklim koşulları, toprak şartlarına dirençli bir bitki. Ardıcı tohumdan üretmek oldukça zordur. Ayrıca tohumdan üretim ardıç fidanları oldukça yavaş gelişiyor. Tohumdan üretmek yerine yetişmiş 5-6 yıllık ardıç fidanlarını dikerseniz daha iyi olur. Sedir fidanları, ardıç fidanlarına göre daha hızlı büyüyebiliyor. Sedir fidanları da ardıç fidanları kadar mevsimlere ve arazi yapısına uyum sağlayabilirler. Tohumla üretim zor oluyor, fidan alıp dikmek daha uygun olur. Ayrıca ardıç fidanı dikmek istediğinizi söylemişsiniz. Ardıç fidanlarını sulak yerlere dikmek yerine daha kıraç kesimlere dikerseniz iyi olur. Çünkü sulak yerleri farklı bitkiler için kullanabilirsiniz. Ardıçları kıraç araziye dikerseniz, arada bir kontrol edip ayda bir sulayabilirseniz iyi olur. Ardıçlar fazla sulanmak istemez. Toprak kurumuşsa ayda bir sulasanız yeter, fazla bakım istemez.

Mesut Temiz beğendi.
ali ekber Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025