agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni100Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2012, 17:59   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 28-07-2012
sevgili deretepeorg kardesim
dikkat ettiysen yukaridaki mesajimda sadece fistik cami yok.

Alıntı:
devlet aşağıdaki ağaçlarla özel ağaçlandırmayı teşvik ediyor sizce en avantajlısı hangisi?

Özel Ağaçlandırma Çalışmalarında Kullanılabilecek Türler
• Orman alanlarında yapılacak özel ağaçlandırma çalışmalarında; çam (fıstıkçamı, kızılçam,
karaçam) sedir, göknar, ladin, meşe, akasya, akçaağaç, karaağaç, çınar, kavak, okaliptüs, ıhlamur, kayın, gürgen, ceviz, kestane, antepfıstığı, menengiç, sakız ağacı, harnup, kuşburnu,
defne, alıç, badem, mahlep gibi orman ağacı türleri kullanılabilir.
bunlardan biriyle ilgili bilgisi olan vardir acaba hangisi olabilir diye mesaj atmistim.
ve evet tabi ki bu konudaki mesajlari okumaya basladim
ama hangi agaci dikmeliyim su an icin bu oncelikli bir sorun benim icin

Muhtefi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2012, 02:23   #2
Ağaç Dostu

MazI's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2012
hocam ceviz belki ilk basta bakım istiyo olabilir fakat getiri olarak daha iyi bence...fıstık camı dusunuyorsanızda uygundur tabi ama ben olsam cevizi tercih ederdim yinede...fıstık camı zaman ve bakım acısından daha kolay onuda belirtiyim...hızlı buyur,ışıgı sever ve bakım gerektirmez...(bunlar cevizle kıyasladıgımızda ortaya cıkan durumlar..)

MazI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2012, 14:23   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Her işin emeği gerekir. Daha kârlısı değil. Emeksiz yemek olmaz

Murat Öz beğendi.
rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2012, 20:52   #4
Ağaç Dostu

kaknus's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2012
Trabzon'da KTÜ kampüsünde bol miktarda fıstık çamı var.Kozalakları koparıp fıstıklarını alırdık.20 yıl kadar önce okurken ektiğim fıstıklar büyüyüp kocaman ağaç oldular.Ancak tek bir kozalakları dahi olmadı. Ağaçlar gayet sağlıklı büyüyorlar. Acaba neden meyve vermiyorlar?

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2012, 16:59   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-05-2010
Fıstık çamları çok geç kozalak veriyorlar diye biliyorum. Bir süre sonra verecektir. Elinize sağlık

rise_com Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 08:23   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-10-2012
Herkese Merhaba

Foruma henüz üye oldum, fıstık çamı ile ilgili bir sorum olacak.

Kısmetse iki hafta sonra evleniyorum ve nikah sonrası davetlilere şeker vs. dağıtmak yerine fıstık çamı vermeye karar verdim. İstanbul bahçeköy fidanlığından 400 adet 10-15 cm boylarında, tüplerde dikili fıstık çamı aldım. Evde geniş bir terasım olduğu için hepsini sırayla dizdim ve güneş görecek şekilde bıraktım. Fidanlıktan aldığım bilgi ise güneş görmesi ve iki günde bir sulamam yönündeydi. Aynen uyguladım. Fakat fidelerin alt taraflarından kurumaya başladığını gördüm. Hemen fidanlığı arayıp bu durumu anlattığımda altının nemli olması gerektiğini belirttiler. Bu uyarıyı dikkate alarak saksıların altına havlu sererek sürekli ıslak tutuyorum ve iki günde bir de suluyorum. bu yaptığım doğrumudur. Bana bir yol önermenizi rica edeceğim. Bu kadar fidenin kurumasına sebep olduğum için kendime çok kızarım. Açıkçası çok korkuyorum.

Anatolia34 beğendi.
ramada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 08:47   #7
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Sulamayı abartmayın lütfen. Altta havlu. Üstten sizin 2 günde bir sulama yapmanız.

Minicik fidanların köklerini çürütmeye sebep olmayınız.

Toprak hafif nemli kalsa bile yeterli.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 09:06   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi deretepeorg Mesajı Göster
Sulamayı abartmayın lütfen. Altta havlu. Üstten sizin 2 günde bir sulama yapmanız.

Minicik fidanların köklerini çürütmeye sebep olmayınız.

Toprak hafif nemli kalsa bile yeterli.

Sayın deretepeorg cevabınız için teşekkürler. Bn bana söylenen şekilde hareket ettim. Sulama kısmında da abartı bir sulamam olmadı. Söylenen sürelerde söylenen şekilde verdim. Fidanları o canlı hallerine nasıl döndürebiliriz veya mevcut halini nasıl koruyabiliriz. sulama periyodunu uzatmam işe yararmı acaba.

Eski 19-10-2012, 10:33   #9
/

Giriş Tarihi: 06-06-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ramada Mesajı Göster
Sayın deretepeorg cevabınız için teşekkürler. Bn bana söylenen şekilde hareket ettim. Sulama kısmında da abartı bir sulamam olmadı. Söylenen sürelerde söylenen şekilde verdim. Fidanları o canlı hallerine nasıl döndürebiliriz veya mevcut halini nasıl koruyabiliriz. sulama periyodunu uzatmam işe yararmı acaba.
Fotoğraf ekleme imkanınız var mı.?
Daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar da yanıt yazarlar.

Murat Öz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 10:01   #10
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
P.tesi günü (Bergama'nın büyük pazarı kurulur) çok uzun aradan sonra pazaryerine gitmiştim.

Tezgahlar arasında gezinirken, bir baharatçı gördüm ve irmik helvası için 100 gr fıstık almak aklıma geldi. Fiyatını sordum: Kg'mı 90 tl. cevabını aldım. Vazgeçtim.

Halbuki, bu fıstıkları üreten Kozak'lı vatandaşlarımızdan, kilosunu sadece 7 tl'ye alıyorlar.

Arada inanılmaz bir fiyat farkı uçurumu var. Kazananlar her zaman olduğu gibi, yine aracılar oluyor.

ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2013, 00:53   #11
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
P.tesi günü (Bergama'nın büyük pazarı kurulur) çok uzun aradan sonra pazaryerine gitmiştim.

Tezgahlar arasında gezinirken, bir baharatçı gördüm ve irmik helvası için 100 gr fıstık almak aklıma geldi. Fiyatını sordum: Kg'mı 90 tl. cevabını aldım. Vazgeçtim.

Halbuki, bu fıstıkları üreten Kozak'lı vatandaşlarımızdan, kilosunu sadece 7 tl'ye alıyorlar.

Arada inanılmaz bir fiyat farkı uçurumu var. Kazananlar her zaman olduğu gibi, yine aracılar oluyor.
Sayın Ayazkentli,yukarıdaki mesaj tarihinde fıstık kaç paraydı hatırlamıyorum ama,iç fıstığın satış fiyatı doğru olabilir.Bizden alındığını söylediğniz fiyat ise,kabuklu fıstık yani yöresel söylemle künerin kilo fiyatı olmalı.
Bizler fıstığı genelde kabuklu olarak tüccarlara ya da kooperatife veririz.Onlar da makinelerle işleyerek iç fıstık olarak satışa hazırlarlar.Arada epey fiyat farkı olduğu doğru.El değiştirdikçe fiyat yükselir.
Keşke yine eskisi gibi fıstığımız olsa da,sorunfiyat olsa..
Saygılar.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2012, 15:34   #12
Yeni Üye

fotoğrafı ancak yarın ekleyebilirim. teşekkürler

Eski 20-10-2012, 06:00   #13
Ağaç Dostu.

Douglas Fir's Avatar

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Sayın ramada,

Saksı ya da torbada çok yıllık bitki yetiştirmek, hele bir de bodur cinsi değilse, çok zordur. Bu bitkiler doğaları gereği geniş toprak isterler. Gübre ile devamlı takviye etmeniz gerekir. Ayrıca balkonlardaki saksı ve torbalar güneşten fazla ısınırlar. Mevsimlik bitkiler için bu sevdikleri ve aradıkları birşeydir ama çok yıllıklarda kökler bundan çok hoşlanmaz. Betonun üzerinde bitki yetiştirmek zor. Bence terasınızı tek yıllık bitkilerle süsleyin. Orman ağaçlarını ait oldukları yere dikin. Mutluluklar....

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2012, 08:30   #14
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Douglas Fir Mesajı Göster
Sayın ramada,

Saksı ya da torbada çok yıllık bitki yetiştirmek, hele bir de bodur cinsi değilse, çok zordur. Bu bitkiler doğaları gereği geniş toprak isterler. Gübre ile devamlı takviye etmeniz gerekir. Ayrıca balkonlardaki saksı ve torbalar güneşten fazla ısınırlar. Mevsimlik bitkiler için bu sevdikleri ve aradıkları birşeydir ama çok yıllıklarda kökler bundan çok hoşlanmaz. Betonun üzerinde bitki yetiştirmek zor. Bence terasınızı tek yıllık bitkilerle süsleyin. Orman ağaçlarını ait oldukları yere dikin. Mutluluklar....

Sayın Douglas Fir

Bilgilendirme için çok teşekkürler. Ben balkonda yetiştirmek için almamıştım. Nikahımda davetlilere dağıtmak için almıştım, nikah günüme kadar da canlılıklarını korumak istiyorum. Hafta sonu yapı marketlerin birinde çam costuran diye bir ürün gördüm. Bu ürünü alıp kullansam faydası olur mu?

Eski 24-10-2012, 19:14   #15
Ağaç Dostu

kaknus's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2012
Aşağıda 20 yaşlarında olup da hala meyve vermeyen fıstık çamlarımdan iki tanesi var.
Böyle 5 tane ağacım var.
Name:  fıstıkçamı.jpg
Views: 7572
Size:  31.2 KB

Name:  fıstıkçamı2.jpg
Views: 2714
Size:  30.1 KB

kaknus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 14:16   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2012
Arkadaşlar,
Cerkezkoy (tekirdag) 7 yaşında olan fıstık çam ağacımda sararma oluştu hastalık mıdır? Ne onerirsiniz?

ilyskm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 01:06   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2012
Acil yardım

fıstık çamımı tohumken ektim şimdi 10 cm boyunda..Gövdesi çok ince ama küçük diye normal karşılıyorum.fakat son 1 haftadır alt taraf yapraklarında kahverengileşme oluştu.ve son 2 gündede boynunu büktü. ne yapmalıyım ölmesini istemiyorum

orion1988 beğendi.
fıstık20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 19:08   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-04-2010
Sayın Fıstık 20 ben de yıllar önce tohumdan çimlendirmiştim.2/ 3 cm olana kadar hızlı ve güzel boylandılar.Malesef daha sonra ana gövde üzeri bir noktada kahverengileşme oldu.Bu kahverengilik 1 / 2 mm çapındaki gövdeyi çevreledi .Ve fidanları kaybettim.Sulamadan mı neden anlayamamıştım.

orion1988 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2013, 11:20   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-12-2012
valla moralim çok bozuk..sarar ma durdu..evden dışarı balkona koydum..soğuktan donar diye endişeleniyordum ama iyi geldi gibi. orion1988 sulama nasıl yapılmalı?

fıstık20 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 13:39   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-10-2012
Belki çok sulamışsınızdır. Belki de toprak yanlıştır. Başka da bir fikrim yok.

Düzenleyen kızıl-çam : 31-12-2012 saat 13:39 Neden: "i" harfi farklı bir sözcükle birleşmişti.
kızıl-çam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 14:28   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-01-2013
Herkese merhaba,
1-2 ay önce bir devlet dairesinde işim vardı. Malum devlet dairesi olunca bekleme süresi artıyor. Bu sırada sıkıntıdan bahçeye indim. Ve bahçedeki fıstık çam ağaçlarının altında dökülmüş tohumlar olduğunu gördüm. Topladım hepsi ve biraz suda bekletip diktim. Bakalım filizlenen olacak mı. Süreci bol bol fotoğraflayarak sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

mozgurdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2013, 16:25   #22
Yeni Üye

Exclamation Köpük bardaklara fıstık çamı dikimi :)

Köpük bardaklara tek tek fıstık çamı tohumlarını diktim. Şimdilik bekliyorum, gelişmeleri fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım

Özgür Demir

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2013, 17:25   #23
Yeni Üye

babacans's Avatar

Giriş Tarihi: 07-08-2013
merhaba

Bugün itibari ile forum üyesi oldum.
merhabalar.

babacans Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2013, 19:56   #24
Ağaç Dostu

seaa's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Daha büyük pet bardaklara ekim yapsanız daha iyi olur. Fıstık çamı kazık kök yapar.

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2013, 13:39   #25
Yeni Üye

Bilgi için çok teşekkür ederim.
Çimlenme gerçekleştikten sonra kapları değiştireceğim.

Selamlar Özgür

Eski 14-01-2013, 19:03   #26
Ağaç Dostu

seaa's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Rica ederim Özgür bey bence şimdiden tohumları oradan çıkarın

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2013, 04:29   #27
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-11-2012
Eşim bergama kozaklı olduğundan evde tatlı vs işlerinde kullanmak için memleketten getirdiği buzdolabında duran çam fıstıklarından 4 tanesini bir ay kadar önce diktim. tohumları dikerken dikkat etmeniz gereken birşeyi söyleyeyim tohumu salladığınızda içinden ses geliyorsa dikin arkadaşlar.bu şekilde 4 tane diktim 4 ü de yeşerdi ancak biri yeşerdikten sonra sanırım fazla sulamamın kurbanı oldu diğerleri şu anda gayet güzel bi biçim de ağır ağır büyümeye çalışıyorlar.

unforgiven35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2013, 23:35   #28
Yeni Üye

yıldızlar's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2009
Arkadaşlar fotoğraftaki çamın hangi tür olduğunu anlayamadım,yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

yıldızlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2013, 01:06   #29
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Sayın babacans ağaçlar.nete hoşgeldiniz.Burada kendinizi tanıtırsanız seviniriz.Saygılar.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2013, 22:59   #30
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-12-2011
Bunlarda Benimkiler :)

Ancak bir sorum var arkadaşlar
Bunlar direk güneş ışığı görse sıkıntı olur mu?
Hava az rüzgarlı rüzgar rahatsız eder mi?
Alanyada yaşıyorum sıcaklık 25-16 arası dışarıda dursalar bişey olur mu?

Eklenen Resimler

saityigit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026