![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
bende sagdan soldan topluyom bende daha para verıp almadım ..o zaman ben yavas yavas agaclarımı buyuk saksılara almaya baslıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
yenı resımlerınıde eklıyım de gor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
|
eski ve yeniler
kuzularım benım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
|
bunlar
kuzularım benım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
ilk once toprak almaya baslayım da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-08-2009
|
Fıstık çamı tohumu satıyorum. Bilgilerinize sunarım. Bilgi için www.tarimsalmarket.tr.gg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2006
|
Arkadaslar biz cam fidanı tohumu satıyoruz ve kozalagını alıp içini ihrac ediyoruz. üretim toplumu olmalıyız.hem ülkemiz yesillensin,havası temızlensin hem para kazanalım değilmi ama herturlu sorunuz için 532 678 06 32.... 542 421 08 57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
1 ay önce topladığım 3 adet fıstık çamı tohumunu, üzerlerini zımparaladıktan sonra ekeceğim bakalım çıkacaklar mı ? Biraz önce kabuklarını biraz çatlatayım derken birini kırdım yedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Ağaç Dostu
|
benım yenı ektıgım tohumlardan ölenler oluyor neden ölmus olabılırler mantar ılacı kullandıgım halde ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Ağaç Dostu
|
mesela yenı cıkan bı fıdeyı kac gunde bır sulamamız lazım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Fıstık çamı doğada kendiliğinden yetişmekte,sadece yağmur suyu ile, Fide yetiştirirken sulama zaman aralığının tespitini yaparken,kullanılan harç,güneşlenme ve rüzgar alımı, hattakullanılan kap, dikkate alınmalı kanaatındayım. Örnek olarak; torf çok kullanılmış ise daha geç sulanmalı.Rüzgara karşı ıse toprak daha erken suyu çekecektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
|
ben haftada 2 bazen 3 sefer suluyorum demekkı fazla sulamaktan curuyolar o zaman sulamayı durdurayım ben bırde ole denıyım sansımı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-08-2008
|
İlker54 fidanları bundan sonra o küçük plastik bardaklara tohum ekme daha uzun olan kaplara 1,5 pet şişelerde tohum ek çünkü plastik bardaklarda çok iyi gelişemiyor **** başka kaplara aktarma yapınca sıkıntı oluyor fidanın büyümesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu
|
tesekkurler sea ama bende zarar cok bıraz buyuyolar sulamayıda azalttıgım halde hemen ölüyolar anlamadım gitti cok gunesınde zararı var bıde ekım ayında dıkıcem bakalım gene bole sorun olcak mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2009
|
Merhabalar
Merhaba arkadaslar. Bır kac sorum olcak benım bılgılendırirsenız sevınırım. 1-) Fıstık camı tohumlarını nerden temın edebılırım **** alabılırım.. 2-) Ordu - Mesudıye'de yetıstırılebılırmı? Cunku Bızım Memleket Dnız sevıyesınden bıras yuksekte kalıor bunun etkısı olurmu. Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekkurler. Not: Cevabı maıl adresıme maıl olarak atarsanız sevınırım namtaruas@gmail.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Sevgili Uysal01, çamlarınız çok güzel görünüyorlar. Umarım büyüyüp kocaman ağaç olup birilerine hem yemiş hem de gölge olurlar. Benim de 200 küsur civarında tohumum var. Apartman dairesinde oturduğum için hepsini birden çimlendirip büyütme olanağım yok tabi ki ama buradan satışla dağıtabilirsem daha çok ağaçsevere ulaşırım, tohumlar için gözüm arkada kalmaz.. Şehir dışına çıkacağım için uzun bir süre tohumlarımla ilgilenemeyeceğim.. Onları burada satışa çıkarırsam benim için daha iyi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
|
Sayın discovery35, Fıstık çamları fideleri ile ilgili teşekkür ederim.Çabamız daha iyi fide yetiştirmek ve ülkemizde ağaç varlığını arttırabilmektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bernacyhn, Fıstık çamı fideleri için sözleriniz ve temenniniz için teşekkürler. Elinzdeki tohumları gelecek seneyede bırakabilirsiniz.İsterseniz sitenin alışveriş bölümünde n satar veya paylaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Uysal01 fidelere gübre veriyormusunuz acaba? Sonuçta ağaçlar su ve güneşle büyüyor gübreleme daha hızlı büyütürmü yoksa doğadaki büyümeleri daha mı sağlıklı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaç Dostu
|
![]() Fidelere gübre veriyoruz.Üçkez organik gübre kullandık.Tamamen doğal haline brakınca yeteri kadar gelişmeyebilir.Agaç haline ulaşınca belki gerekmeyebilir.Çünkü çevremizdeki büyük fıstık çamı ağaçları gayet iyi görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Uysal01 ağaçlarıma yapı marketlerde satılan uzun etkili çam gübrelerinden versem önerilen miktarlarda bir sıkıntı yaratmaz değilmi? Fidelerim 1 yaşında çay bardaklarda yetiştirilmiş kökleri yuva yapmış durumda büyük tüplere aktarmaya başladım gübrede versem iyi olur değilmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sayın hocam,Aktarma işlemini yaparken toprağının dökülmemesi önemli,verilecek gübre yeni yerlerine uyumu kolaylaştırır. Toprağının dökülme ihtimali yüksek olan fidelerin aktarılmasını Kasım ayından sonraya bırakabilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
Fıstık çamı tohumları ne zaman ekilmeli. Yaza doğru beklemeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |