12-03-2014, 06:11
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kokett
Cevabınızı yeni görüyorum. Teşekkür ederim
Toprak ve saksı değişimini yaptım. Serviyi kendi toprağından ayırmadım zaten kökleri tüm toprağı sarmıştı imkansızdı.
Elimde hazır kaktüs toprağım vardı compo sana markalı. İçeriği turba, dere kumu, perlit gibiydi. elimde bir miktar vermikülit ve cocopeat vardı. Onları da ekledim. Bayağı karışık bir harcım oldu.. Ancak sararma ve renk solma problemine çözüm bulamamıştım. Muhtemelen saksıda çok mutlu değil..
Dün gittiğim çiçekçi bana saçıkıbrıs denen bir şey önerdi. Aldım ben de. Satıcı tüm bitkileri yeşillendirdiğini söyledi. forumda onu araştırıyordum aslında servilerde kullanan olmuş mu diye. O şekilde sizin cevabınıza denk geldim. Ama sanırım bitkinin ihtiyacı demirsülfat(saçıkıbrıs) değil de magnezyum sülfatmış.. Yine de denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum 
|
Merhabalar...!
Bakınız sizinle neler paylaşacağım.. Çiftçilik hatta köylülük sabır işidir.. Bizim bitki, çiçek ve böcek işide aynısıdır..  )))Sizden bir istirhamım olacak lutfen bitkinizi rahat bırakın  )))))) ve suyunu eksik etmeyin.. Fazlada sulamayın elbette oda zarar verir ve yapraklarını sarartır ve öldürür sizi üzer... Siz saksısını değiştirmekle gerekeni yapmışsınız.. Bundan sonrası yukarıya emanet..
Kolay gelsin..
Saygıyla..
|
|
|