agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni84Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-03-2014, 12:57   #11
Ağaç Dostu

kokett's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemal.S Mesajı Göster
Merhabalar...!

Saksıdaki bitkilerin değişimleri veya toprakla buluşturulmaları her zaman olabilir... Toprağın cinside yapacağınız karışımda önemlidir.. Hindistan cevizi kabuğu da ponza taşıda boş malzemelerdir.. Mutlaka 3/1 oranında toprak katın karışımınıza hatta bulabilirseniz yanmış koyun gübreside ilave edin.. Bana göre başka şeylere gerek yok.. Bir üretici olarak faydalı olmuşuzdur umarım..

Kolay gelsin.
Cevabınızı yeni görüyorum. Teşekkür ederim

Toprak ve saksı değişimini yaptım. Serviyi kendi toprağından ayırmadım zaten kökleri tüm toprağı sarmıştı imkansızdı.

Elimde hazır kaktüs toprağım vardı compo sana markalı. İçeriği turba, dere kumu, perlit gibiydi. elimde bir miktar vermikülit ve cocopeat vardı. Onları da ekledim. Bayağı karışık bir harcım oldu.. Ancak sararma ve renk solma problemine çözüm bulamamıştım. Muhtemelen saksıda çok mutlu değil..

Dün gittiğim çiçekçi bana saçıkıbrıs denen bir şey önerdi. Aldım ben de. Satıcı tüm bitkileri yeşillendirdiğini söyledi. forumda onu araştırıyordum aslında servilerde kullanan olmuş mu diye. O şekilde sizin cevabınıza denk geldim. Ama sanırım bitkinin ihtiyacı demirsülfat(saçıkıbrıs) değil de magnezyum sülfatmış.. Yine de denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum

cemal.S beğendi.
kokett Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025