![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Cupressocyparis leylandii (Melez Servi) 15 m.'ye kadar boylanabilen, 7 m.'ye kadar taç çapı yapabilen, konik yapıda, sık dokulu ağaç formlu bitkilerdir. Yapraklar herdem yeşil, 4 köşeli ve koyu yeşil renktedir. Koparıldığında hoş bir koku yayar. Sürgünler ince ve narindir. Çiçekler kokulu, erkek çiçekler 3 mm. boyunda, kırmızımsı kahverengi ve terminal durumludur. Dişi çiçekler erkek çiçeklerden daha büyük, sarı renktedir. Kozalaklar 2 cm. çapında 8 pullu ve kahverengidir. Her pulun altında 5 adet tohum bulunur. Tohum ve çelikle üretilir. Donlara dayanıklı olmakla beraber -20 derecenin altında zarar görür. Hava kirliliği ve tuz serpintilerine karşı dayanıklıdır. Park ve bahçe düzenlemelerinde dekoratif formu ve sınırlandırma amacıyla tercih edilir. Soliter veya gruplar halinde kullanıma uygundur. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
merhaba ben yeni gelen muzun
ilgi alanı leylandi benim toprağa ekili leylandim var yaklaşık 2 yıllık oldu saksıya ekmek isatiyorum nasıl yapabilirim Düzenleyen muzun : 01-03-2007 saat 20:34 Neden: yeni üye |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2007
|
yeni gelen arkadaş bir bilene soralım
muzun ilgi alanı leylandi benim toprağa ekili leylandim var yaklaşık 2 yıllık oldu saksıya ekmek isatiyorum nasıl yapabilirim[/QUOTE] |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-08-2008
|
merhabalar ben sitenize yeni katılan bir üyeyim... leylandi bitkisi hakkında daha geniş bilgi verebilirmisiniz **** bu bilgilere nereden ulaşabilirm yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Aramıza hoş geldiniz. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Hangi konu başlığı altında bilgiler aramaktasınız ? Üretimi,yetiştiriciliği, bakımı, budama işlemleri baya geniş kapsamlı konulara ayrılmakta. Soru halinde veya merak ettiğiniz konulardan sorular oluşturursanız yardım konusunda elimizden geleni yapmaya gayret ederiz. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2020
|
Alıntı: