agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > İğne Yapraklı Ağaçlar
(https)

Beğeni Düzeni65Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 04-01-2015, 20:16   #11
Ağaç Dostu.

doğalbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2009
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi trilye Mesajı Göster
Köydeki evimin etrafını leylandi ile çevirmek istiyorum. Arsanın ölçüleri 100x20 metre olduğu için fidan alarak ağaçlandırma yapmak oldukça maliyetli gelecek. Bunun için çelikten köklendirmeye çalıştım fakat 20 Kasımda torf+perlit karışımına ektiğim çeliklerin durumu hiç iyi görünmüyor.Bu yüzden kendim köklendirmekten vazgeçtim.

Bazı fidan firmalarının yeni köklenmiş 1+0 olarak tabir ettikleri leylandi fidelerinin uygun fiyata internette satışı var.Şimdi bunlardan satın alıp yetiştirmeyi düşünmeye başladım.

Fakat aklımda bazı sorular takılı kaldı. Bu fidelerden alırsam bana kargoyla çıplak köklü olarak gönderilecek. Bu aylar ekim için uygun olur mu? Ağaçların bahçeye dikecek boyuta gelmesi ne kadar zaman alır? **** bu fideleri yetiştiremezsem üzüleceğimi bildiğim için mart gibi çelikten köklendirmeyi tekrar mı denesem?

Biraz uzun oldu ama tecrübeli arkadaşların cevaplarını bekliyorum.
Merhabalar Sn. Trilye,

Leylandi servisi köklendirmek için biraz sabırlı olmak gerekiyor, bu aylarda çelik alırsanız eğer köklendirme aşamasında hem karışım hem köklendirme hormonu hemde ısıtma sistemine ihtiyaç bulunmaktadır. Mevsimin kış olması nedeniyle gereksinim duyulacak köklendirme işlemini ancak bu şekilde başarılı kılabilirsiniz.

Öncelikle size tavsiye ücret mukabilinde olmasa bile çııplak köklü leylandi servisi talep etmeyiniz, inanın evinizin bir cam kenarına leylandi çeliklerini dikmeniz çıplak köklü bitkiden daha makbuldür.

Sizin bu alanı belirli aralıklarla dikim yapabileceğiniz konuma getirebilmeniz için köklenmiş biçimde ki bitkileri ilk olarak küçük saksılarda 1 sene kadar bakımını yaparak yaklaşık 0.5-0.75 m gelene kadar büyütmeniz gerekir daha sonrasında ise bitkilerinizi dikim sahasına aktarabilirsiniz.

Bu aylarda çelik alınabileceği gibi şubat - mart aylarındada çelik almanız uygundur.

trilye ve baris2357 beğendi.

Düzenleyen doğalbahçe : 05-01-2015 saat 14:38
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025