![]() |
|
|
|||||||
15Beğeniler
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dediğiniz gibi Gövceli bu camisi ile ismi duyulmuş bir mezarlıktır. Aslında sadece Mezarlığı değil Çarşamba ve Samsun' un da tarihini zenginleştiren bir yapıdır bu ihtiyar. İhtiyar diyorum çünkü yapım tarihi olarak hicri 595'ler zikredilir.. Resmini çektiğimde yükleyeceğim.. Yine ve yeniden teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki fotoğrafları görünen Hayalet Selvi 'm, maalesef ertesi yıl kök geliştiremediği için kurudu. Bir süre belki kurumaz diye söküp, bir başka yere diktim. Ama başarılı olamadım. ![]() Yerine Sakarya Fidancılık'tan sağlıklı bir fidan aldım. Diktiğimde 175 cm. idi. Bir yıl sonra, yani ilk yılında 40 cm. uzayarak (2012 mart ayında), 215 cm. ye ulaştı. Bu yıl yerine tam alışmış olmalıki, enine-boyuna çok güzel gelişerek, marttan bu yana, 85 cm. uzadı. Bugünlerde 3 metre. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-02-2013
|
çok güzelmiş gerçekten..ankara ikliminde olur mu acaba? ve nereden temin edebiliriz? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın xar; Nootkatensis Pendula' nın, dona ve kar örtüsüne dayanıklı olduğu belirtiliyor. 650-2500m. rakımlarda yetişebildiğide belirtilmiş. Birde nemi sevdiği vurgulanmış! Bu durumda Ankara için tek eksiklik, nem gözüküyor. Onunda çok büyük bir eksiklik olmayabileceğini düşünüyorum. Sakarya Botanik (Adapazarı) 'te vardı. İnternetten iletişim bilgilerine ulaşılabiliyor. Bir bakın isterseniz. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bir yıl sonra, yani ilk yılında 40 cm. uzayarak (2012 mart ayında), 215 cm. ye ulaştı. Bu yıl yerine tam alışmış olmalıki, enine-boyuna çok güzel gelişerek, marttan bu yana, 85 cm. uzadı. Bugünlerde 3 metre. ![]() Eklenti 342217[/QUOTE] Fotoğrafta sağ arka tarafta iri çiçekli bir ağaç görünüyor. İsmini bilenler yazabilirse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Sayın Orhan Özbilgiç, bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Sayın Dutlubahçe, meleklerin Borazanı bitkisi hakkında internetten aldığım bilgileri aşağıda bilginize sunuyorum. Aman dikkatli olun: Son zamanlarda bahçelerin en popüler çiçeklerinden biri haline gelen meleklerin borazanı çiçeğinin yetiştiricileri tedirgin eden tek korkusu tüm parçalarının zehirli olmasıdır. Evet yanlış okumadınız brugmansia(meleklerin borazanı) bir çok bitki gibi zehirli olup dikkatli yetiştirilmelidir. Ve hatta güzel kokularını içinize çekerken peş peşe koklamanın bile zararlı olabileceği söylenmekte Eee ne demişler “Her güzelde bir kusur var imiş amma, aşkın gözü kör göremez derler” Yalnız aklınız da zehirli olduğu muhakkak kalsın. |
|
|
|
![]() |
|
|