agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 9 Gönderen malina
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen gece
  • 2 Gönderen tourkana

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2013, 20:37   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Yamadorian

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
- Bonsai sanatına ilgi duymaya başladığım süreçte, internet üstünde yaptığım araştırmalar beni ağaçlar.net'e yönlendirdi. Bir süre takip ettiğim foruma 2009 yılında üye oldum ve çalışmalarımı paylaşmaya başladım.

Burada neler öğrendiniz?
- Özellikle ilgi alanım olan bonsai ve kaktüs ve sukulent koleksiyonculuğu ile ilgili çok şey öğrendim ama en önemlisi ülkemizde bu konularda ciddi çalışmalar yapan birçok doğa severin olduğunu öğrenmek çalışmalarım için çok motive edici oldu.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
- Aktif olduğum "Üyelerin kaktüs ve sukulentleri" başlığında paylaştığım düzenlemelere gelen yorumlar ve soruları elimden geldiğince cevaplayarak bu konuya ilgi duyan üyeleri bilgilendirmeye çalışıyorum. Umarım faydalı olabiliyorumdur.

Sizi tanıyalım
- Adım Eraydın Erdoğan, 1979 İslahiye doğumluyum. Ailemin memuriyeti dolayısıyla ülkemizin farklı bölgelerinde geçen hayatımın son durağı ondört yıldır İstanbul. Mesleğim olan fotoğrafçılığı sinema sektöründe devam ettiriyorum. Aynı zamanda seramik ve bonsai sanatlarıyla ilgileniyorum. Geniş bir kaktus ve sukulent koleksiyonum var ve bu sıralar bitki düzenleme çalışmalarımı devam ettireceğim bir sera-atölye projesi üzerinde çalışıyorum.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
- Oldukça çok zaman ayırmaya çalışıyorum. Hatta çalışmalarım bu süreyi arttırmak yönünde diyebilirim.Yukarıda bahsettiğim sera-atölye projesi yakın bir zamanda hayata geçtikten sonra tüm zamanımı bitkilere ayırmayı hedefliyorum.Üç yıl öncesine kadar hobim olan bitkiler artık hayatımı da idame etirebileceğim bir projeye dönüşmek üzere.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
- Keşke olsa dediğim şey, bir merkez. Yani Ağaçlar.net adı altında üyelerin toplanıp kendi alanlarında çalışabileceği , toplantıların, workshopların olduğu bir adres.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
- Koleksiyonları içinde en çok etkilendikleri bir türe odaklanmalarını öneririm. Kaktüs ve sukulent koleksiyonu yapmanın sonu yok. Çünkü binlerce tür var ve hepsinin istekleri farklı. İmkanları dahilinde olabildiğince çok tür edinmek yerine sadece bir türe odaklanıp o türün çeşitlerini toplamayı hatta melez tür elde etmeye çalışmalarını öneririm.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
- Bitkilerle ilgilenmek an da yaşamamızı sağlıyabilir.Zaman yanılgısından kurtulup karşılıksız bir sevgi,saygı ilşkisi.. Bu durumun sosyal hayatıma ,mesleğime ,hayata bakış açıma, varoluşuma ve bunun gibi birçok konuya etkisi tartışılmaz. Yaşamı paylaştığımız varlıklarla ilişkide olmak nerden bakarsanız bakın iyidir.

En çok ilgilendiğim türler lithopslar ve diğer mesebler.Özellikle lithopsların dünyası çok ilgimi çekiyor.Bakımlarının zor olduğu düşüncesi sadece bir önyargı.Eğer bir bitkinin kendi habitatındaki iklimi sağlarsanız hiç bir sorun çıkmaz.Yani bitkiyi iyi araştırmak ve gözlemlemek yetiyor.Özellikle üretim süreci çok keyifli, kesinlikle tavisye ederim.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
-Bahçemde bitkilerle beraber bolca kedi olduğu için gün aşırı trajik olaylarla karşılaşıyorum.Kedisi olanlar beni çok iyi anlıyacaktır.Bahçenin bir köşesinde iki kedinin havalara atarak oynadığı şeyin lithopslardan biri olması..Komik mi trajik mi bilemiyorum.Ne olursa olsun hepsini çok seviyoruz.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
- Oldu.Aslında daha çok forumun verdiği cesaretle oldu diyebilirim.Çünkü ileriye dönük planlarım zaten hep bitkilerle,toprakla kısacası doğayla ilgiliydi.Bu forumdaki paylaşımlar bu planların projeye dönüşmesinde çok etkili oldu.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
- Henüz katılamadım ama katılmayı çok isterim.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
- Ağaçlar konusunda Necati Güvenç Mamıkoğlu'nun Ntv yayınlarından çıkmış olan Türkiye'nin Ağaçları ve Çalıları kitabından çok faydalandım. Kaktüs ve sukulent konusunda yararlandığım kitap ise Nejat Ebcioğlu' nun Kaktüsler ve Sukulentler kitabından faydalanıyorum.Tek bir kitaba sığmayacak kadar çok tür olması kitabı yetersiz kılıyor olsa da ülkemizde bu konuda çıkan önemli bir kitap.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
-Sosyal paylaşım sitelerinde arkadaş olduğum dünyanın dört bir yanından yüzlerce insan var.Özellikle doğada dolaşıp çok nadir olan bitkilerin fotoğraflarını çekip paylaşan insaları örnek gösterebilirim.Bu insanlar sayesinde bizim iklim kuşağında göremiyeceğimiz müthiş bitkilerin habitatlarındaki yaşamını görebiliyoruz.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?-
- İnternetbonsaiclub.com'a ve sosyal paylaşım sitelerindeki yerli-yabancı gruplara üyeyim.Üyesi olmadığım ama takip ettiğim birçok forum var ama Ağaçlar.net kadar geniş içeriğe sahip bir foruma henüz rastlamadım.Diğer forumlarda daha spesifik konular var ama dediğim gibi bizim forum tam bir derya.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
- Mesleki bir eğitim almadım ama botanik konusunda yüksek lisans yapmak gibi bir hayalim var.Eğer bu konuya zaman ayırabilirsem çok isterim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
- Günde en az 15-20 dakikamı ayırıyorum. Bazen saatlerce süren araştırmalar sırasında forum içinde kaybolduğum da oluyor.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
-Fotoğraf, sinema, belgesel ve seramik diğer ilgi alanlarım. Diğer diyorum ama genelde bunların hepsine bitkileri dahil etmeyi başarıyorum. Bitkilerin macro fotoğraflarını çekmek ya da lithops düzenlemesi için seramik saksı yapmak gibi.İlerde Türkiye deki koleksiyoncular ile ilgili bir belgesel çekme projem var.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
-Takip ediyorum ama henüz katılmadım.Üretim aşamasına geçtikten sonra bu paylaşımda aktif bir rol üstlenmeyi düşünüyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
- Doğanın korunması konusunda çalışan yerli,yabancı bütün Sivil Toplum örgütlerini destekliyorum.Gönüllü olarak aktif olduğum bir örgüt yok.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
- Doğaya yapılan haksızlıklara sessiz kalmak elde değil.Bu tür protestolara katılıyorum ve herkesi katılmaya davet ediyorum.Protestonun dışında doğayı insandan ayrı düşünmek yanılgısının ötesinde bir duruş sergilemek gerekiyor.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
-TV sektöründe çalışmış birisi olarak doğa konusu dahil olmak üzere hiçbir konuda samimi olunmadığını düşünüyorum. Umarım daha samimi ve daha duyarlı programlar yapılır.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
-Özellikle çocuklar için çok önemli. Günümüzde insanlık hergeçen gün topraktan uzaklaşıyor. Özümüz olandan uzaklaşmak çok düşündürücü. Her ilkokulda hobi bahçesi olmalı. Çocukların toprakla olan ilişkisi diğer konular kadar önemli. Toprak ile hiçbir fikri olmayan bir nesil yetişiyor ve bu nesilden doğaya saygılı olamalarını bekleyemeyiz.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: İncir
çiçek: karanfil
kitap: Martı Jonhatan Livingston
şarkı: Tanımadığım Ten, Ahmet Aslan
müzik grubu/müzik sanatçısı: Siya siyabend
ressam: Ivan Aivazovsky
şair:Yunus Emre
film: Baraka
Web sitesi: Ağaçlar.net

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 23:28   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sayın Yamadorian, önce teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Yazınızı zevkle okudum ve iyi ki bu teklifi size getirmişim diye düşündüm. Düşüncelerinizi en kısa zamanda ve en iyi şekilde gerçekleştirmenizi dilerim.

yamadorian beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2013, 23:56   #3
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Alıntı:
....
Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

-Bahçemde bitkilerle beraber bolca kedi olduğu için gün aşırı trajik olaylarla karşılaşıyorum. Kedisi olanlar beni çok iyi anlıyacaktır. Bahçenin bir köşesinde iki kedinin havalara atarak oynadığı şeyin lithopslardan biri olması.. Komik mi trajik mi bilemiyorum. Ne olursa olsun hepsini çok seviyoruz.

...
Yüreğinize sağlık.

Sizi tanıdığıma çok memnun oldum.


gece
gelecek ile ilgili projelerinizde, amaçlarınızın da ötesinde başarılar dileyen forum kişisi

tourkana ve yamadorian beğendi.
gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 13:34   #4
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Galeri: 21
Başarılar arkadaşım. Seni daha da fazla tanıdım şimdi .

gece ve yamadorian beğendi.
tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 17:13   #5
Ağaç Dostu
 
yamadorian's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-06-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 239
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sayın Yamadorian, önce teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Yazınızı zevkle okudum ve iyi ki bu teklifi size getirmişim diye düşündüm. Düşüncelerinizi en kısa zamanda ve en iyi şekilde gerçekleştirmenizi dilerim.
Güler Hanım,teklifiniz ve ilginiz için ben teşekkür ederim.İmla hataları için özür dilerim,dikkatimden kaçmış.

yamadorian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2013, 21:26   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
Sizi tanımak güzeldi, inşallah hayallerinizi gerçekleştirirsin.

gtatas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024