![]() |
Şıra yapma zamanı geldi :)
Şimdiye kadar üzüm suyuyla idare ettim, bu yıl şırayı deneyeyim, bakalım nasıl olacak... Konu da güncellenmiş olsun böylece :) |
Fermentasyon olunca ne oluyor sayın Praceox ? Yani alkolleniyormu ?
|
tam bi tarif alamadık daha aydınlatıcı bir tarih verebilecek biri olursa sevinirim
|
alıntı:Hardaliye, Kırklareli ve çevresinde meşhur olan alkolsüz üzüm içkisidir. Şırası alınmış ancak bir miktar şırayı hala barındıran üzüm posası yani diğer adıyla cibre fıçılara doldururlur ve üzeri vişne yapraklarıyla örtülerek sıkılır. Hardaliye fermente bir içecektir ancak içerisine konulan hardal tohumları hem alkol oluşumunu engeller hem de hoş bir aroma verir. Bu şekilde damıtılmadan alkolsüz bir üzüm içkisi olarak tüketilir.
|
Merhaba,
Ben tarifini ünlü bir kebabçıda öğrendiğim şekliyle sürekli yapıyorum.Doğru bir işlem mi bilemiyorum ama bir kaç denememdn sonra gerçektende dolabımdan eksık olmayan bir içeceğe dönüştü. kuru çekirdekli siyah üzümü (mümkünse iri ve yeni mahsül olanı seçiyorum) mini blendırda çok az bir miktar su koyarak akışkan bir hamur elde ediyorum. bunu cam şişeye koyup uzerıne su dldurup karanlık bır ortamda 1 gün bekletyorum.Ardından buzdolobına alarak oradada 1 gün bekletiyorum.İnanılmaz güzel bir içeçek oluyor. Yaptığım uygulamada yalnış **** eksik bir şey var mı? Ayrıca ılk sulandıracağım suyun sıcak olması sonucu çabuklaştırırmı yoksa ıstemedıgım sırkeleşmeye mı sebeb olur bilemedim. Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. |
tıp öğrencisiyiz gheralde :D
|
Kokulu siyah üzümleri kaynatıp kavanoza alıyoruz. 6 ay veya bir yıl sonra tüketirken kavanoz dibinde kristalleşme olduğunu gördüm. Bu kristalleşme erik suyunda da oluyor.
Bunun sebebi nedir, zararı olur mu acaba* https://www.youtube.com/shorts/s_gTkdCEV6U https://www.youtube.com/shorts/s_gTkdCEV6U |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025