agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   İçecekler (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/)
-   -   Serinleten içecekler, Şerbetler (https://www.agaclar.net/forum/icecekler/1757.htm)

berduray 21-06-2010 15:06

Rendelenmiş kısımlar kullanılmıyor mu?

süreyya 21-06-2010 16:55

Rendelenmiş kısımlar rengi ve kokuyu verir. Yani kullanılıyor. Kabuk rendesini,kestiğimiz limon ve portakalları ve şekeri harmanlayıp eziyoruz. Sonra suda eritip süzebiliriz veya daha iyisi torbada suya koyup şekerin erimesini beklemek. Böylece daha yoğun limon lezzeti oluyor. Rendelerken beyaz kısımlar rendelenirse limonata acımsı olur. Sadece renklı dış tarafları rendelemeliyiz.

sakagun 14-02-2011 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 178372)
Gazeteci Çetin ALTAN unutulmaya yüz tutmuş içeceklerimizden söz ederken Müselles, tükenmez, koruk şerbeti ve üzüm sirkesi başlıklı yazısında ‘tükenmez’den şöyle söz etmiş: "Tükenmez", yarı yarıya suyla doldurulmuş bir kübün içine çürümüş, yahut çürümeye yüz tutmuş hüvez, muşmula, ayva, üzüm gibi meyveler atılarak yapılır ve tahammur etmesi beklenirdi. Sonra da suyu küpten alınıp içildikçe, yerine su eklenirdi. “

Bugün Tükenmez yaptım. 20 gün sonra tadına bakacağım. 8 litrelik cam kavanoz kullandım.

İçine eklediklerim:
3 portakal, 2 limon, 2 büyük ayva, iki avuç çekirdeksiz İzmir üzümü kurusu, 2 avuç kuru erik, 2 avuç kuru vişne, 2 bardak şeker, kavanozun ağzına kadar su.

üzüm 16-05-2011 08:19

Geçen hafta gelincik şerbeti yaptım. Kokulu gülümde (6. senesinde nihayet açtı) gelincik zamanı açtığı için bu sene mis kokulu gelincik şerbetim olacak.

Müjgan 18-05-2011 13:42

Çilek mevsimi geçmeden deneyin. Yıkanmış dörde bölünmüş çilekleri, komposto yapar gibi, bir büyük taze ve yine dörde bölünmüş limonla kaynatın. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Soğuyunca inanılmaz güzel, iç açıcı ve serinletici bir içecek oluyor. Pilav ya da makarna yanında da harika oluyor. :)

Güler 23-05-2011 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 805924)
Çilek mevsimi geçmeden deneyin. Yıkanmış dörde bölünmüş çilekleri, komposto yapar gibi, bir büyük taze ve yine dörde bölünmüş limonla kaynatın. Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayın.
Soğuyunca inanılmaz güzel, iç açıcı ve serinletici bir içecek oluyor. Pilav ya da makarna yanında da harika oluyor. :)

Sevgili Müjgan, bizim Osmanlı çilekleri yeni yeni başladı. Tarifini olarla denemek istiyorum ama Osmanlı çilekleri kesilmez. Ben kompostosunu bile yaparken şekerli suyu kaynatır, son 3-4 dakika içinde çilekleri ilave ederim ve ateşi söndürüp soğumasını beklerim. O sırada mutfağımı inanılmaz bir koku kaplar, osmanlı çileğinin o muhteşem kokusunu hiç bir şeye değişmem.

Bu durumda şekerli su ve limonu beraber kaynatıp, son anda çilekleri koymam gerekecek.

Güler 23-05-2011 07:33

Sevgili Günizi, bu güzel tarif için teşekkür ederim.

Farabi ve Meltem bayılıyorlardır bu şerbete değil mi? Ben de Oğuz'a yapayım. Akşam üstü balkonda içmek hoşuna gidecektir.

Müjgan 23-05-2011 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 808441)
Sevgili Müjgan, bizim Osmanlı çilekleri yeni yeni başladı. Tarifini olarla denemek istiyorum ama Osmanlı çilekleri kesilmez. Ben kompostosunu bile yaparken şekerli suyu kaynatır, son 3-4 dakika içinde çilekleri ilave ederim ve ateşi söndürüp soğumasını beklerim. O sırada mutfağımı inanılmaz bir koku kaplar, osmanlı çileğinin o muhteşem kokusunu hiç bir şeye değişmem.

Bu durumda şekerli su ve limonu beraber kaynatıp, son anda çilekleri koymam gerekecek.


Hiç farketmez, ben soğuk suya doğrayıp, kaynatıyorum. Çileklerin renginin solması, aromasının ve renginin suya geçmesi gerek. Çileklerin diriliği önemli değil, suya geçen aroması önemli. İkisini de deneyin ve sonucu yazın bakalım :))

sakagun 04-06-2011 09:26

Gül şerbeti ve gelincik şerbeti yaptım. Gül şerbeti daha çok hoşuma gitti. Bunları süzdükten sonra dolapta mı saklamak lazım?

üzüm 05-06-2011 12:19

Gelincik şurubunu biraz farklı yapıyorum.

250-300 ml'lik kavanozlarda hazırladığım siyah kısımları temizlenmiş gelincik şurubunu karanlık, serin bir yere kaldırırım (güneşte bekletmem). 10-15 günde bir alt üst ederim. 1-1.5 ay sonra -sıcaklara, hazır olur. Kullanacağım zaman kavanozu süzüp içeceği hazırlarım. Kalanı buzdolabında saklarım. Küçük kavanozlarda yaptığım için ya bir ya iki içimlik olur; yani buzdolabında uzun süre durmazlar. :) Karanlık yerde bekleyen diğer kavanozlar 3-4 ay durular. Belki daha uzun durabilirler ama o kadar çok yapamıyorum.

Gül şurubunu ise uygun gül bulduğum zaman yaparım, yani her sene yapamıyorum. Onu da beyaz dip kısımlarını temizleyerek gelincik şurubu gibi yapıyorum. Her sene ve çokca yapamadığım için dayanma süresini tam bilemiyorum.

yener.T 29-01-2012 15:33

Kızılcık Şurubu
 
1 Eklenti(ler)
Eklenti 266797

KIZILCIK ŞURUBU

Malzemeler:

•Yarım kilo kızılcık
•Yarım su bardağı su
Şerbeti için:
•1.5 Su bardağı su
•1.5 Su bardağı şeker

Hazırlanışı:
1.Kızılcıkları iyice yıkayın ve bir tencerede yarım su bardağı su ile iyice ezilinceye kadar pişirin.
2.Pişen kızılcıkları bir kevgire alın ve suyunu çıkarıncaya kadar iyice ezin.
3.Çıkan suyu tencereyi alın ve üzerine şekerle suyu ekleyin ve kaynatın.
4.Şerbet kaynayınca limon suyunu da ekleyin ve biraz daha kaynatıp ocaktan alın.
5.Ilınan şerbeti bir kavanoza alın ve damak tadınıza göre soğuk su ile sulandırarak servis yapılır AFİYET OLSUN

hira 17-07-2013 20:42

karpuz kokteyl

1 adet küçük boy karpuz
1 çay kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu

karpuzu dilimleyip blenderden geçirin ve çekirdeklerinin ayrılması için süzün.
malzemelerin tümünü karıştırın.servis yaparken taze nane yapraklarıyla süsleyin

afiyet olsun.

mandalinleerik 20-07-2013 11:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1180919)
karpuz kokteyl

1 adet küçük boy karpuz
1 çay kaşığı toz zencefil
2çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu

karpuzu dilimleyip blenderden geçirin ve çekirdeklerinin ayrılması için süzün.
malzemelerin tümünü karıştırın.servis yaparken taze nane yapraklarıyla süsleyin

afiyet olsun.

Çok güzele benziyor. Tarif kaç kişilik. Küçük boy karpuz deyince iki kişilik değildir :)

hira 20-07-2013 23:23

mandalinleerik, zannettiğiniz kadar fazla su çıkmıyor karpuzdan merak etmeyin:)

jojoba 23-09-2013 14:30

karpuz kokteyl güzel, denemek lazım vakti geçmeden.

hira 21-06-2015 18:19

Az önce gazetede gördüğüm bu tarifi paylaşmak istedim. Leylaklar açtı ve soldu ama bir daha ki bahara mutlaka denemek isterim.


Leylak şerbeti;

1.5 çorba kaşığı şekerle ovuşturulmuş leylak

5-6 çorba kaşığı şeker

1/2 limon suyu

5 bardak su

malzemeleri karıştırıp Dolapta soğuttuktan sonra servis yapılıyormuş.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025