agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 4 Gönderen İsmail Kuzucu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-09-2015, 19:16   #1
Ağaç Dostu
 
İsmail Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
Galeri: 7
Mor Reyhan Çiçeğinden Çay Yapımı

Mor reyhan ekenler fidelerin çabuk çiçeklendiğinden şikayetçi olur. Çiçek yollaması her zaman yapılamadığı için bazen aşırı çiçeklenme oluyor. Bu çiçekleri çayda kullanabilirsiniz.

İnternette çok değişik olarak bu bitkiyi kullanmışlar. Dondurma, soğuk ve sıcak içecek, ekmek, pasta gibi değişik tarifler bulmak mümkün.

Bu tarifi denemedim ama yapraklarından yapılan şerbet harika oluyor. Kesinlikle denenmesi gereken bir içecek.

Kaynak: Purple Sweet Basil Flowers and Orange Zest Tea

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-011-ds-pck-sml-wp1.jpg
Views: 1317
Size:  65.0 KB

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-013-ds-pck-sml-wm.jpg
Views: 855
Size:  51.4 KB

Name:  Purple-Basil-Flower-and-Orange-Zest-Tea-037-ds-pck-sml-wm.jpg
Views: 645
Size:  32.4 KB


Malzemeler;
1 çay kaşığı mor reyhan çiçeği
1 çay kaşığı portakal kabuğu
Sıcak su

Hazırlanışı,

Mor reyhan ve portal kabukları çaydanlık içerisine koyulup üzerine sıcak su dökülür ve demlenmeye bırakılır. Demlenme olduktan sonra servis yapılır.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025