agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2007, 19:43   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Hazır kefirle nasıl mayalıyorsun?
Kefir yapmak için. Karnıbaharı andıran mayasından gerekir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2007, 09:08   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kefir, üniversitelerde standardizasyonu yapılmış, özel olarak faaliyeti durdurulmuş, satışa hazır olanlardan alınıp üretilmeli.
Zamanla uygun olmayan şartlarla o tür kefir bile niteliğini bozabiliyor. Bazen zamanında mayayı yenilemezsen -ki iç iç nereye kadar- sütte fazla beklemiş oluyor ve kokusunu değiştiriyor. Yine bazen kefir taneleri minik karnabahar tanelerine benzemek yerine, gittikçe irileşen, pinpon topu iriliğine ulaşan minik canavarlara dönüşüyorlar. Onları gördükten sonra insanın kefir içesi bile gelmiyor Hatta insanın rüyasına girip, bütün evi kaplıyorlar, kefir taneleri tarafından yenilip yutulacağın anda, rüyadan terleyerek uyanıyorsun.

41nisa beğendi.
Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025