agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-03-2007, 11:48   #11
Ağaç Dostu
 
KUMRU's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-12-2006
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 210
Galeri: 14
Bizim evde yaklaşık 25 sene evvel kefir yapılırdı , kefir mayası zamanla çoğalır ve isteyenlere verilirdi. Ancak o zaman yağlı sokak sütüyle yapılırdı. Zamanla kefiri unuttuk , yapmayı bıraktık. Birkaç sene evvel ben kendim deneyeyim dedim ve Mısır Çarşısından maya aldım. Maya çoğalmak şöyle dursun , zamanla eridi ve bitti. Her ne kadar tam yağlı sterilize sütle yaptımsa da sanırım hazır sütlerin yağı biraz alınıyor ve sonuç çok verimli olmuyor. Ben de artık hazır kefirle yetiniyorum.

KUMRU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025