agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-12-2008, 07:40   #1
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Kefir yapımında pastörize süt kullanmıyorum. Ne olursa olsun mutlaka katkı maddesi içeriyorlarmış gibi geliyor bana. O yüzden emin olduğum bir sütçüden düzenli aldığım sütü epey bir kaynatıp, dolaba kaldırıyorum. Günlük 1 lt sütü oda sıcaklığına gelene kadar bekletiyorum. Daha sonra 2 çay kaşığı kadar (ki elimdeki kefirin büyüklüğü şu an için bu) kefir atıp ışık görmesini engellemek için bir beze sarıp cam kavanozda mayalıyorum. Gayet güzel tutuyor.
Baldaş bilir. Kefir mayasını bana ilk ulaştırdığında büyüklüğü yarım çay kaşığı kadardı. Sanıyorum 20 gün oldu bu maya elime geçeli. İlk önce yarım bardak sütle mayalayarak başladım işe. Git gide miktarı arttırdım. Her gün mayaladığım için bekletme gibi bir durumum olmadı. Her mayalamadan sonra sütle yıkayıp yeniden mayalama yaptım. Şu anda görüntüsü geldiği zamanki kadar sağlıklı. Sararma olmadı. İnşallah ta olmaz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:41   #2
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu arada sütün kaymağını mutlaka alıyorum. Bir yerde okumuştum. Kaymak alınmadan mayalama yapmayın yazıyordu. Ne derece doğru bilmiyorum. Ama ben bu sözü hep tuttum.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 07:45   #3
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Yine netten okuduğum bir yazıda kilo kontrolüne yardımcı olduğunu gördüm. Bu da bana iyi bir referans gibi geldi. Araştırırken kafkasların yeni doğan bebeklerine dahi kefir içirdiklerini okumuştum. Bu da bana çok dikkat çekici geldi. Gerçekten bebeklerin sindirim sistemlerinin henüz yeterince gelişmemiş olduğunu düşünürsek kefir içirilmesi ve bundan zarar değil yarar görmeleri bu gıdanın ne kadar hafif ve yararlı olduğunu tekrar düşündürüyor insana.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 10:14   #4
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Kefiri sıcak yemekler ile birlikte kullanmamız gerekli arkadaşlar, içindeki mikroorganizmalar yüksek ısı ile karşılaştıklarında ölüyorlar. Bu yüzden kefirin sağlık açısından bir yararı kalmıyor, bu konuya dikkatinizi çekmek istedim. Çocuklarınız için meyveli kefirlerden alsanız, belki bu hoşlarına gider.

Sevgiler

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 18:04   #5
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Sebahattin Bey. Sıcak yemeklerin üzerine dökülmemesi gerektiğini söylemeniz iyi olmuş. Ben yazmayı unutmuştum. Kesinlikle soğuk yemeklerin üzerine döküyorum. Hazır kefir kullanmayı düşünmem. Tadı evde yaptığımdan çok daha farklı. Bu yüzden sahtekarlık olabilirmi diye cesaret edip hazırını almıyorum. Ama çocuklar için kefirden nasıl meyveli yoğurt yapılır tarifini verebilirim. Kefiri yoğurt kıvamında mayalıyorum. Muz, dondurucuya koyduğum vişneler ya da çilekleri kullanıyorum. İstediğim meyveyi küp küp doğrayıp küçük bir kavanozun dibine koyuyorum. Üzerine toz şeker serpip üstünü kefirle kapatıyorum. Ağzını sıkıca kapatıp 1 gün dolapta bekletiyorum. Ertesi gün karıştırıp afiyetle yiyoruz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-12-2008, 18:20   #6
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Meyveli yoğurdu reçelle yapınca da güzel oluyor. Az şekerli, biraz ekşi ve bol meyveli reçel yapıyorsanız yoğurda yakışıyor, eminim kefirle de güzel olur.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2008, 09:02   #7
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bunu deneyeceğim Nurbahar Hanım. Bu arada kefirle omlet yapmayı da bıraktım. Sonradan aklıma geldi .

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 10:36   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sevgili susam,
kefirin çok faydalı bir içecek olduğunu biliyorum.

yıllardır şalgam suyu ve bu işle (kefir) uğraşan bir beyefendi ile görüştüm. fazla içilmesine taraftar olmadığını, günde sadece sabah akşam birer fincan ****, tok karnına sabahları bir su bardağı olması gerektiğidir. vücutta olumsuz tepki gösterebileceğini belirtti,

söylediklerini birhayli düşündüm,sanırım vücuttaki kalıtsal hastalıkları destekliyor ve tetikliyor.gerçek payı olabileceği kanısındayım.

neden ilaçlar belirli ölçeklerde veya dozlarda veriliyor? önce bunu düşünmek lazım.

kendimi düşündüm. 25 yıldır yüksek tansiyon hastasıyım. bunu biliyorum. kalıtsal. ailemde herkeste var.

son dört yıl içerisinde , (yani kefiri fazlaca kullandığım zamandan beri) günde
2- su bardağı içtiğim oldu, daha fazlasınıda söyleyebilirim. su yerine çok zaman kefir içtim.
ancak bir tesadüfmüdür bilemem, yaklaşık 3 yıldır karaciğer yağlanması, diyabet(şekerhastalığı) ve kolon kanseri hastalığı belirdi.inşallah düşündüğüm gibi değildir. bu hastalıklar kalıtsalmıdır veya diğer ifadeyle kefirmi tetikledi, bilemiyorum.

azı karar, çoğu zarar olabilir,
araştırmak lazım veya bilgisi olan kimselerle fikirlerini paylaşmak lazım derim.
yazıları dikkatlice takip ediyorum.

mutlu bayramlar.
yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 23:09   #9
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Tabi ben bu konuda tecrübesizim. Her gün yeni birşey öğreniyorum. Dediğiniz gibi eğer kalıtsal hastalıkları tetikleyici özelliği varsa benim için ciddi sorun var demektir. Bundan sonra sabah akşam günde iki doz... Yeni bir bilgi edinene dek tabi.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 22:28   #10
/
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: Usa
Mesajlar: 32
Elinde Fazladan maya olan varsa banada yollayabilirmi... Benim mayalaın üstünde sarı renkli bişi oluştu... Mayalayınca eskisi gibi kokusu burnumu gıdıklamıyor peynir gibi kokuyor...

Msn den ulaşabilirsiniz... Yan tarafta...


Düzenleyen Cheops : 19-12-2008 saat 21:32
Cheops Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 11:49   #11
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Daha 2 gün önce Bandırmadaydım. Bilseydim getirirdim. Dur bakalım kimseden ses çıkmazsa ben gönderirim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 11:53   #12
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bu arada kefir konusunda Şeref Bey'in uyarısını dikkate alarak bir doktora danıştım. Aslında çok yararlı bir gıda olduğunu söyledi. Fakat hücre yenilenmesini hızlandırdığı için özellikle kanser hastalığına genetik yatkınlığı olanların ve de polip, miyon gibi oluşumları olanların kefir tüketme konusunda çok dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi. Bu açılardan risk taşımayanların bol bol tüketmesinde bir sakınca yoktur dedi.
Bunu paylaşmak istedim.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 15:10   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu durumda uyuyan kanser hücrelerini de harekete geçirebilir.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 19:58   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Değerli Arkadaşlar,
yazılarımda belirttiğim üzere, kefirin benim rahatsızlıklarımı tetiklemiş olabileceğini, dikkatli olunmasını, bilenlerle paylaşılması konusunda yazdım. Kanıtlanmış birşey yok. Benim bu olayları yaşamam tesadüf olabilir. Sadece bir önsezi,

Diğer insanlarda çıkar veya çıkabilir şeklinde değerlendirilmesin, yanlış anlaşılmak istemiyorum. Sadece kalıtsal hastalığı olanların dikkatli olmaları ve tıbbi bilgisi olan kişilerle bilgilenip ondan sonra kullanmalarını istiyorum.

Bende olumsuz bir gelişme göstermiş olabilir.

En güzel tarafı; Kefiri ilk içtiğim zamanlarda, Yüksek Tansiyonumu normale çevirdiğini söyleyebilirim. Hatta 6-7 ay gibi bir zaman tansiyon hapı içmediğimide ifade edebilirim.

Sağlıklı günler dilerim.
Saygı ve Sevgiler.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2008, 22:24   #15
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bu güne kadar kefirin herhangi bir hastalığı tetiklediğine dair bir veri yok. Ege üniversitesinde kefir araştırması yaplıyor. Oraya ulaşıp sorulabilir soru.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 08:06   #16
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Bana bu konuda bilgi veren doktor, sadece genetik yatkınlığı olanlarda ya da vücudunda kist, kitle vs bulunanlarda kefirin riski arttırabileceğini söyledi. Ben risk grubunda olduğum için bu konuda dikkatli davranmaya karar verdim. Ama kefiri eşime ve çocuklarıma içirmeye devam edeceğim. Sonuçta çok yararlı bir gıda.
Yine de Ege üniversitesinden araştırmakta fayda var. Belki farklı bir bilgi edinebiliriz.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 08:51   #17
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Sevgili Susam ben de risk altında olduğum için aslında her türlü gıdayı son derece dikkatli ve kararında kullanmaya çalışıyorum, kefir de buna dahil.

Bugün yararlı deyip üstüne atladığımız! birçok gıdanın hiç de yazıldığı çizildiği gibi olmadığı ortaya çıkmıştı. Annemin hastanede (Onkoloji) ameliyat olduğu zaman, diğer odadaki bir hasta için yakınları gece kalkıp ısırgan aramışlardı. Sonraları öğrendik ki ısırgan, tedavi sırasında kullanıldığında bırakın yararı, tam tersine tedaviye ve dolayısıyla hastaya zarar veriyor. Bu arada kimbilir kaç kişinin canı yandı. Bu yüzden doktorunuza danışmanızı son derece doğal buluyorum ve en doğrusunu yaptığınıza inanıyorum.

İnternette oldukça büyük bir bilgi karmaşası var ama ben de bugüne kadar kefirin zararına dair bir bilgiye hiç rastlamadım. Elbette benim okumamam onun zararının olmadığını kanıtlamıyor Bu konuda öne çıkan bilgi, kefirin bir probiyotik olduğu ve hatta barsaklardaki poliplerin yok olmasını sağlamasıdır. Yine de kefir hakkındaki en doğru bilgiye, memet'in dediği gibi Üniversitede araştırma yapan akademisyenlerden ulaşılabilir.

Benim aşağıda bulduğum kaynak da araştırılabilir.

Alıntı:
Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Tayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kafkas Türkleri tarafından keşfedilen, kefirin, laktik asit bakterileri ve asetik asit bakterileri ve torula mayalarını içeren kefir tanelerinin sütü fermantasyonuyla elde edilen, içilebilir kıvamda, sağlık açısından oldukça faydalı bir süt ürünü olduğunu söyledi.

Kefirin ekşi ve ferahlatıcı tadıyla ayrana, içerdiği bakterilerin bağırsak sisteminde tutunma özelliği olan probiyotik yapılarıyla da yoğurda benzediğini anlatan Tayar, “Kaliteli ve sağlıklı yaşama katkısı, kefirin bileşiminde bulunan probiyotik bakteri ve mayalardan kaynaklanır” dedi.

Kefirin Yararları
“Toksik maddelerden vücudu temizleyen antioksidan ve antikanserojenik özellikler, kefirin tedavileri destekleyici ve koruyucu rolünü güçlendirmektedir” diyen Tayar, şu bilgileri verdi:
Devamı için: kaynak

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 08:56   #18
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Sevgili Nevsune. Bir çok konuda olduğu gibi kefir konusunda da farklı bir dolu görüş var. İster istemez insanın kafası karışıyor. Gerçekten bu konuyu araştıracağım. Farklı bir bilgiye ulaşırsam paylaşırım.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 10:42   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Canım Arkadaşlarım,

Kefiri kullandığım dönemler içerisinde kesinlikle ve kesinlikle tansiyon ilacı kullanmadım.
25 Yıllık Yüksek Tansiyon hastası olmama rağmen Tansiyonum 130-80 mg çıkardı.
kefir kullanmadan daha önceleri 170-90 civarları, terapi sonrası 170/180-80 arası çıkıyor ve tansiyon ilacı kullanıyorum.

Sayın Nevsunenin dediği gibi terapi süresince ise prof, doçent ve uzman doktorlarım
bitki ve yan ürünleri kesinlikle tavsiye etmediler, bende kullanmadım. Kullanan biri hataylı ve biri Mersin/silifkeli arkadaşım rahmete ulaştı. (Ailesine yaptığım dostça uyarılarıma rağmen)

Sayın mehmet' in dediği gibi ilgili birimlerin araştırma görevlilerine danışmak gerekir.

Kendinize iyi bakınız.
Sağlıcakla kalınız.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 10:54   #20
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,412
Galeri: 8
Peki şimdi kefir içmiyorsunuz, bu doktor tavsiyesi ile mi ? Ama tansiyonunuz yüksek gözüküyor!

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 11:23   #21
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
Kefir kullanmadığım ve terapi süresince tansiyonum sürekli yüksekti. Şimdi olduğu gibi.

Terapi süresince yan ürünler ve hiç kefir içmedim.
Doktorlarım Terapi sonrası Bir yıl gibi bir süre kullanmamamı tavsiye ettiler.
Şimdilik kullanmıyorum. Açıkçası kullanmayı düşünemiyorum.

Tahlil ve tetkiklerim normal çıktığı için, yeniler düşüncesiyle içmeye çekiniyorum.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2008, 16:39   #22
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Benim araştırmamda da riskli grupların içmemesi söyleniyordu. Onun haricinde herhangi bir rahatsızlığı olmayanlar ya da risk altında olmayanlar için çok sağlıklı olduğunu da söylediler. Mesela şeker hastalarının, hipertansiyon hastalarının, spastik kolon hastalarının vs. bir çok hastalıkta da yararlı olduğu söylendi.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2009, 21:43   #23
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Sevgili arkadaşar!
Ben iki seneden beri kefiri kendim yapıyorum.Ve her gün içiyorum.Elimdeki mayalar çoğaldı.İstanbulda oturanlar özellikle kadıköy yakasındakilere memnunıyetle maya verebilirim.Daha oncede başka gruplara elden dağıttığım oldu.Ama İstanbul dışına nasıl maya gönderebilirim?açıkca bilmiyorum..
sağlıcakla kalın
sinan sındırgılı

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 14:15   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-03-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Arkadaşlar merhabalar,

Kefirin mayasına verilen adın ne olduğunu biliyor musunuz?
Paylaşırsanız çok sevineceğim.
Teşekkürler...

bodroomlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 15:04   #25
Ağaç Dostu.
 
Douglas Fir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-10-2007
Şehir: Toronto-Ankara
Mesajlar: 1,568
Biz kefiri ailecek 6 senedir içiyoruz. Süt yerine kefiri tercih ediyoruz Böylece daha yararlı bir hale geliyor hem de sütün birçok insanda yarattığı olumsuz sindirim sorunlarından kaçınıyoruz. Çok faydalı olduğunu biliyoruz. Sindirimi iyi düzenliyor. Sisteme yararlı bakterileri yerleştiriyor. Kalsiyumu da cabası...

Douglas Fir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 22:32   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 2
Merhabalar;

Ben 2 Yıldır kefir mantarı kullanıyorum.Elde etmem çok zor oldu.Piyasada bilinen türden zayıf kefirlerden kesinlikle değildir. Şu anda piyasada satılan Alman malı kefir kapsüllerinin canlı mantar olan halidir.2 yılda manda sütü katkısıyla anca çoğaltabildiğim miktar aylık yaklaşık 150 gr civarıdır...Sütte üremesi çok yavaş ,bütün gücünü süte veriyor. Mayalandığı zaman yoğurt gibi çok kalın kıvamda olmaz.Tadı ve aroması piyasada dolaşan kefirlerden farklı ve çok güzeldir. Aynı yayık ayranı...Doğal fermente alcol oranı çok düşüktür.

Kefir tanesi almak isteyen olursa kaliteli Rus kefiri satabilirm.

Mail adresim ;

kefir-mucizesi@hotmail.com Elimdeki kefir tanelerinin bir kaç fotoğrafınıda gösterebilirim.

ebyaz111 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 22:42   #27
Ağaç Dostu
 
COYOTE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-01-2007
Şehir: Giresun
Mesajlar: 1,515
Galeri: 1
Ben de kefirin karaciğer enzimlerine olumsuz etkisi olduğunu duydum(bir doktordan)

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2009, 22:44   #28
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-05-2009
Şehir: TEKİRDAĞ
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
Ben de kefirin karaciğer enzimlerine olumsuz etkisi olduğunu duydum(bir doktordan)
Haklısınız ama şunu belirtmek isterim , sütte hızla çoğalan ve elden ele dolaşan, bahsedilen türden zararları olan bir şeyin yani herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir kefir türünün kimse kalkıp büyük yatırımlar yaparak kapsülünü üretmez.. Ve yine büyük yatırımlar yaparak fabrikasını kurup içecek olarak (katkılardan dolayı pek verimli olamasada) piyasaya sürmez...

Aktarlarda 5-10 tl ye satılan, sütte kolaylıkla üreyen ve elden ele dolaşan kefirin bir süre sonra zararlı etkilerinin ortaya çıktığını bir yakınımda görmüş olarak, şahsen olarak zaten biliyorum.

Kefir ama hangi kefir acaba tartışılır ? Gizli tutulup yatırım yapılan mı yoksa ortalarda dolaşanmı ?

Ben geçen yıl boyunca hediye olarak kime verdimse, kemik erimesi, akciğer ve gögüs kanseri, mide ve bağırsak ülseri,kalp ve kolestrol hastaları, alerjik hastalıklardan muzdarip kullananların çoğu faydasını gördü...

ebyaz111 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2009, 15:59   #29
Ağaç Dostu
 
Musti's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2008
Şehir: ADAPAZARI
Mesajlar: 175
Kefir mayamı Yüksel beyden temin etmiştim.Kefir mayası isteyenler; kefirtaneleri at yahoo!groups'tan ücretsiz olarak temin edebilirler.
(Geleneksel yöntemle kefir tanelerinden kefir yapan **** yapmak isteyenlerin kefir mayası,yapımı,faydaları,diğer ürünleri hakkında maya, bilgi,deneyim, paylaşım ve haberleşme grubu.Bu grup gerçek,GELENEKSEL kefirin(endüstriyel olmayan)kullanımının yaygınlaştırılması,insanların doğru bilgilendirimesi için,ticari olmayan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak kurulmuştur.Kefir tanesi talepleriniz için kargo adresinizi ve telefon numarası vermeniz yeterli,bu grubun kuruluş amaçlarından biri de mayaların paylaşılarak yaygınlaştırılması.
Database de mayalarını paylaşmak isteyen arkadaşlarımızdan size yakın ikamet edenleri görebilirsiniz.
Yüksel Seymen
Karyagmaz Süthanesi
Kurşunlu sk.No:5
Tahtakale-Bursa
0 535 771 38 84)

ALINTIDIR.

Musti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 00:42   #30
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 150
Sayın Forum üyeleri,
İyi günler.Benim babam KOLON KANSERİ sebebiyle Ocak 2009 da ameliyat oldu. Şu an da kemoterapisi devam etmekte. Allah cümle hastalara şifa versin.Benim bilgi almak istediğim nokta,bildiğim kadarıyla bu tür kanserlerin ırsi olabildiği ve bu noktada benim KEFİR kullanmam sakıncalımıdır? Bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

odemis35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025