sevgili susam,
kefirin çok faydalı bir içecek olduğunu biliyorum.
yıllardır şalgam suyu ve bu işle (kefir) uğraşan bir beyefendi ile görüştüm. fazla içilmesine taraftar olmadığını, günde sadece sabah akşam birer fincan ****, tok karnına sabahları bir su bardağı olması gerektiğidir. vücutta olumsuz tepki gösterebileceğini belirtti,
söylediklerini birhayli düşündüm,sanırım vücuttaki kalıtsal hastalıkları destekliyor ve tetikliyor.gerçek payı olabileceği kanısındayım.
neden ilaçlar belirli ölçeklerde veya dozlarda veriliyor? önce bunu düşünmek lazım.
kendimi düşündüm. 25 yıldır yüksek tansiyon hastasıyım. bunu biliyorum. kalıtsal. ailemde herkeste var.
son dört yıl içerisinde , (yani kefiri fazlaca kullandığım zamandan beri) günde
2- su bardağı içtiğim oldu, daha fazlasınıda söyleyebilirim. su yerine çok zaman kefir içtim.
ancak bir tesadüfmüdür bilemem, yaklaşık 3 yıldır karaciğer yağlanması, diyabet(şekerhastalığı) ve kolon kanseri hastalığı belirdi.inşallah düşündüğüm gibi değildir. bu hastalıklar kalıtsalmıdır veya diğer ifadeyle kefirmi tetikledi, bilemiyorum.
azı karar, çoğu zarar olabilir,
araştırmak lazım veya bilgisi olan kimselerle fikirlerini paylaşmak lazım derim.
yazıları dikkatlice takip ediyorum.
mutlu bayramlar.
yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.
|